Urmărește-ne în Social Media

The Smashing Pumpkins - Beguiled

The Smashing Pumpkins a revenit cu un single şi un album nou. Single-ul se numeşte "Beguiled" şi a primit un videoclip în care Billy Corgan apare în cele mai inedite rochii pe care le are în garderobă. Aflăm şi detalii despre noul album, "Atum".

De fapt numele complet al noului album The Smashing Pumpkins este "Atum: A Rock Opera In Three Acts". Numele provine de la "Autumn", adică "toamna" şi este o colecţie de 33 de track-uri. Billy Corgan and co au rămas cât se poate de prolifici. Artiştii ne promit un sequel direct la legendarul LP "Mellon Collie and the Infinite Sadness" din 1995, dar şi la "Machina/The Machine of God" din anii 2000. The Smashing Pumpkins pregăteşte lansarea acestui album sub formă de 3 "acte" a câte 11 track-uri.

Când toate vor fi lansate vor compune o rock opera în 3 acte. Primul act al lui "Atum" vine pe 15 noiembrie 2022, al doilea act pe 31 ianuarie 2023, iar al treilea act vine pe 21 aprilie 2023. Acesta din urmă va aduce şi un bonus de 10 track-uri nemaiauzite până acum. "Beguiled" s-a adaptat vremurilor moderne, având premiera pe TikTok. Billy Corgan pare a se bucura de tehnologia nouă şi va cânta în premieră câte o piesă nouă săptămânal în următoarele 33 săptămâni, în cadrul podcast-ului său.

Se numeşte "Thirty-Three With William Patrick Corgan", iar primele două episoade, cu piesele "Atum" şi "Butterfly Suite" interpretate live au fost deja lansate. "Beguiled" are la bază un riff de chitară catchy, tipic pentru rock-ul alternativ al finalului de ani '90. Vocea lui Corgan a rămas aşa cum o ştim şi cum am auzit-o preţ de câteva piese la Berăria H în 2019. Pe atunci artistul a plecat de la concertul său solo nemulţumit de condiţii.

Experimentele cu chitara din piesă amintesc de Muse, în vreme de chitară de ritm e surprinzător de metal pentru ce face de obicei The Smashing Pumpkins. Cât despre efectele de pedala dinspre final, e clară influenţa resimţită de James Iha în cadrul A Perfect Circle.

"Atum" a fost compus şi înregistrat pe parcursul a 4 ani de care Corgan şi restul colegilor din Smashing Pumpkins. În componenţa trupei se afla acum chitariştii James Iha şi Jeff Schroeder, dar şi toboşarul Jimmy Chamberlin. În octombrie trupa pleacă într-un turneu nord american numit "Spirits on Fire", alături de Jane's Addiction. Grupul are o istorie ce începea în 1988 şi are la activ 30 de milioane de albume vândute, două premii MTV VMA, două Grammy-uri şi un American Music Award.

În 2020 a debutat ultimul său album, "Cyr", care i-a dus discografia la 11 titluri.

PUBLICITATE
Comentarii