Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Matt Bellamy (Muse) vorbește despre ideea unui album solo

Matt Bellamy a lansat în ultimele luni două piese solo, astfel apărând primele zvonuri că vocalistul Muse ar intenționa să lanseze și un album. Întrebat de NME cum stau lucrurile de fapt, Matt a oferit lămuriri, vorbind și despre planurile cu colegii din Muse.
Matthew Bellamy, MUSE, in concert la Praga pe 22 noiembrie 2012

Matthew Bellamy, MUSE, in concert la Praga pe 22 noiembrie 2012 (foto: Bestsport Arena, a.s. )

În urmă cu câteva zile, Matt Bellamy a lansat o piesă solo, inspirată în mare parte de perioadă de izolare. Intitulată "Tomorrow’s World", melodia a avut parte de reacții pozitive din partea publicului, de aici apărând și ideea unui posibil start al unei cariere solo a vocalistului.

"Am avut mereu salvate niște fragmente de piese, de obicei bazate pe o linie de pian, practic niște partituri mai melancolice pe care le scriu, dar care nu se potrivesc mereu cu stilul Muse. Le pun pur și simple deoparte și mă gândesc: <<Asta s-ar potrivi pe soundtrack-ul unui film într-o bună zi>>. "Tomorrow’s World" a fost una dintre piesele astea și când am intrat în carantină am început pur și simplu să cânt pe fundalul ăsta", a detaliat Matt într-un interviu pentru NME, explicând cum a luat naștere cel mai recent single al său.

Matt Bellamy: "M-am conectat la Enya mea interioară"

Întrebat de ce nu a încercat să lanseze piesa asta împreună cu colegii din Muse, Matt a detaliat că felul în care a fost compusă melodia nu prea are legătură cu stilul formației.

"Muse va fi întotdeauna prioritatea mea, dar carantina m-a împins să-mi pun niște întrebări: <<Ce aș face dacă aș fi singur? Ce fel de muzică mi-ar plăcea să fac?>> Răspunsul este - piese de genul ăsta. Practic m-am conectat la Enya mea interioară! Am realizat că fără Dom [Howard] rupând tobele și fără Chris [Wolstenholme] cântând amenințător la bas, probabil tind să alunec mai mult spre muzica eterică și visătoare. Asta se potrivește cu ceea ce simți în acest moment când te întorci spre tine."

În acest moment, Matt nu are niciun plan de a lansa un album solo, însă va continua să compună și să împărtășească publicului piesele lui.

"Mă pot vedea lansând mai multe piese de-ale mele anul acesta. Nu am niciun plan de a obține un contract cu o casă de discuri sau de a face un album. Nu am niciun plan de a promova insistent nimic. Sunt pur și simplu interesat să fac lucrul ăsta de acasă."

În ce privește planurile sale alături de Muse, Matt Bellamy mărturisește că se consideră norocos că nu aveau multe concerte programate în perioada următoare, trupa luând prima pauză după mulți ani de lansat albume și colindat lumea în lung și-n lat. Vocalistul a indicat că anul viitor ar putea susține niște show-uri speciale, care să marcheze aniversarea a 20 de ani de la apariția discului "Origin Of Symmetry". Aceste planuri depind însă de evoluția pandemiei.

Citește mai multe despre Matt BellamyMuse
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ariana Grande a explicat de ce nu va compune un album în timpul carantinei - VIDEO

Ariana Grande nu se alătură muzicienilor care profită de perioada de izolare pentru a lansa noi albume muzicale. În cadrul...

Închide