Urmărește-ne în Social Media

Muse - Compliance

Muse a revenit cu un single catchy, care sună a imnul cu sintetizator al rebeliunii moderne. Piesa se numeşte "Compliance" şi are ceva din eleganţa trupei suedeze Ghost. Cu ocazia lansării acestui track şi videoclip, Matt Bellamy and co au anunţat numele viitorului LP Muse.

Muse a surprins pe toată lumea la începutul lui 2022, atunci când a lansat prima sa piesă metal veritabilă, "Won't Stand Down". Acum revine la un ritm mai blajin, ceva mai electronic, un soi de electro-rock, în care sintetizatorul e vedeta şi percuţia e mai degrabă din sample. În videoclip revine acea figură diabolică interpretată de Matt Bellamy şi care manipulează oamenii din jur, de această dată şi cursul timpului şi al ploii.

Aşa cum scriam mai sus, Muse a anunţat şi titlul viitorului său album, "Will of the People", iar tracklist-ul surprinde cu o piesă numită "We Are F*cking F*cked". Ultimul LP al trio-ului din Teignmouth a fost "Simulation Theory", lansat în 2018. Noile piese vor sosi pe 26 august prin Warner Records, iar ele au fost produse de către trupă şi înregistrate în Los Angeles şi Londra.

Matt Bellamy, solistul grupului se declară influenţat de incertitudinea şi instabilitatea din lume. Iată ce a spus artistul:

O pandemie, războaie noi în Europa, proteste şi revolte masive, o tentativă de răzmeriţă, democraţia vestică care păleşte, autoritarianismul în creştere, incendii de vegetaţie, dezastre naturale şi destabilizarea ordinii globale, toate au dat naştere lui "Will of the People".

A fost o perioadă îngrijorătoare şi înspăimântătoare pentru noi toţi, deoarece Imperiul Vestic şi lumea naturală, care ne-a ţinut în braţe atât de mult sunt acum ameninţate cu adevărat. Acest album este o navigare personală printre acele frici şi pregătirea pentru ceea ce urmează.

Noul videoclip este regizat de către Jeremy Durand, iar "Compliance" e descris de Bellamy ca "supunerea la regulile unui regim autoritar şi acceptarea neadevărurilor în grup". Viitorul disc va avea 10 piese, care se vor auzi live atunci când Muse va cânta în iunie la festivalul Isle of Wight din postura de headliner. Muse mai cântă şi la festivalul Mad Cool din Madrid, dar şi la Tempelhof Sounds din Berlin.

Comentarii