Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger

Legendarul concert tribut Freddie Mercury din 1992 se transmite integral pe YouTube

Queen va publica pe YouTube concertul din 1992 susținut de trupă în memoria lui Freddie Mercury, show legendar la care au participat cele mai mari nume din industria muzicală, inclusiv David Bowie, Robert Plant, Axl Rose și James Hetfield, printre alții. Concertul va rămâne disponibil online pentru o perioadă limitată de 48 de ore.
Freddie Mercury

Freddie Mercury

The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness, ce a avut loc pe 20 aprilie 1992 pe Stadionul Wembley, va putea fi urmărit integral online. Queen îl va publica pe canalul de YouTube al formației vinerea acesta, pe 15 mai, în România putând fi urmărit începând cu ora 21:00.

La acest concert, desfășurat în memoria lui Freddie Mercury, au participat peste 72.000 de persoane, membrii rămași în viață ai trupei Queen - Brian May, Roger Taylor și John Deacon - aducând pe scenă cei mai înzestrați vocaliști ai vremii. Alături de muzicieni ca Axl Rose, Robert Plant, David Bowie, Elton John, George Michael, James Hetfield și Seal, trupa a pus într-o cu totul altă lumină toate hiturile Queen, oferind publicului un repertoriu regesc.

VIDEO: Concertul tribut Freddie Mercury din 1992 (Link live stream)

În cadrul acestui show au fost încorporate și alte recitaluri, în afara sferei muzicale Queen, oferite de Metallica, U2, Def Leppard, Guns N’ Roses și Spinal Tap.

Încasările obținute din vânzările de bilete ale acelui concert au susținut lansarea Fondului Mercury Phoenix, prin intermediul căruia au fost donate peste 20 de milioane de dolari către nenumărate proiecte, din 57 de țări, în scopul combaterii SIDA.

Live stream-ul de pe YouTube are și el un scop umanitar, Queen invitând publicul să doneze în memoria lui Freddie Mercury pentru a sprijini activitatea World Health Organization de combatere a COVID-19. Concertul va putea fi vizionat vreme de 48 de ore, iar pentru fiecare dolar donat în perioada streaming-ului găzduit de YouTube, Google va face o donație de 2 dolari, ca parte a unei colectări de fonduri a Google / YouTube, ce se află în curs de desfășurare.

Tot în scopul combaterii COVID-19, Queen a înregistrat împreună cu Adam Lambert o nouă versiune a piesei "We Are The Champions". Noua variantă se numește "You Are The Champions" și poate fi ascultată într-un articol anterior.

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Biletele achiziționate pentru spectacole/concerte amânate vor fi refolosite pentru alte evenimente culturale, anunță Guvernul României

Imposibilitatea organizării concertelor stârnește cel puțin rumoare în rândul fanilor care au cumpărat bilete din timp și pune în șah-mat...

Închide