Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chitaristul Queen, Brian May a fost făcut cavaler de către Regele Charles

Brian May, chitaristul formaţiei Queen a primit o distincţie care îi confirmă din nou importanţa pentru cultură şi muzica britanică. Artistul a fost făcut cavaler de către Regele Charles în cadrul unei ceremonii ţinute la Palatul Buckingham pe 14 martie 2023.

Publicat

pe

Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023
Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023 │ FOTO: Brian May www.instagram.com

Regele în vârstă de 74 de ani l-a investit pe chitarist cu titlul de "Knight Bachelor" pentru servicii aduse muzicii şi carităţii. În clasica tradiţie a înnobilării, Brian May a avut o sabie pusă pe umăr de către suveran. Actualul lider Queen, în vârstă de 75 de ani a interpretat piesa "God Save the Queen" pe acoperişul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Aur al Reginei, urmând a realiza din nou o reprezentaţie similară la cel de Platină, după două decenii.

Brian May este unul dintre cei 1100 de oameni înnobilaţi de către noul suveran. Lista New Year Honours se face la început de an şi este o tradiţie de a celebra realizările şi serviciile unor indivizi excepţionali din Marea Britanie. Brian May este atât muzician, cât şi un mare susţinător al drepturilor animalelor şi un astrofizician. May a mai primit un ordin regal în 2005, CBE (Commander of the British Empire).

Toboşarul Queen, Roger Taylor a primit distincţia de OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire). Acesta este al doilea cel mai important Ordin al Imperiului Britanic, în afară de a fi făcut cavaler sau CBE. Asta se întâmpla în anul 2020.

A deveni cavaler sau echivalentul feminin, dame este una dintre cele mai mari distincţii din sistemul de onoruri britanice. De acum încolo Brian May va fi Sir Brian May. Pe lista de alţi muzicieni cu acelaşi titlu se numără Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Sir Mick Jagger, Sir Elton John, Sir Rod Stewart şi Sir Tom Jones.

Relaţia lui Brian May cu cosmosul a dus la lansarea piesei "Floating In Heaven" în 2022, sărbătorind lansarea telescopului James Webb şi imaginile spectaculoase surprinse. În ultimii 3 ani chitaristul a oferit multiple indicii că formaţia Queen ar fi lucrat la piese noi împreună cu solistul Adam Lambert, dar se declară nesigur dacă să le lanseze sau nu, temându-se de reacţia fanilor.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending