Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chitaristul Queen, Brian May a fost făcut cavaler de către Regele Charles

Brian May, chitaristul formaţiei Queen a primit o distincţie care îi confirmă din nou importanţa pentru cultură şi muzica britanică. Artistul a fost făcut cavaler de către Regele Charles în cadrul unei ceremonii ţinute la Palatul Buckingham pe 14 martie 2023.

Publicat

pe

Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023
Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023 │ FOTO: Brian May www.instagram.com

Regele în vârstă de 74 de ani l-a investit pe chitarist cu titlul de "Knight Bachelor" pentru servicii aduse muzicii şi carităţii. În clasica tradiţie a înnobilării, Brian May a avut o sabie pusă pe umăr de către suveran. Actualul lider Queen, în vârstă de 75 de ani a interpretat piesa "God Save the Queen" pe acoperişul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Aur al Reginei, urmând a realiza din nou o reprezentaţie similară la cel de Platină, după două decenii.

Brian May este unul dintre cei 1100 de oameni înnobilaţi de către noul suveran. Lista New Year Honours se face la început de an şi este o tradiţie de a celebra realizările şi serviciile unor indivizi excepţionali din Marea Britanie. Brian May este atât muzician, cât şi un mare susţinător al drepturilor animalelor şi un astrofizician. May a mai primit un ordin regal în 2005, CBE (Commander of the British Empire).

Toboşarul Queen, Roger Taylor a primit distincţia de OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire). Acesta este al doilea cel mai important Ordin al Imperiului Britanic, în afară de a fi făcut cavaler sau CBE. Asta se întâmpla în anul 2020.

A deveni cavaler sau echivalentul feminin, dame este una dintre cele mai mari distincţii din sistemul de onoruri britanice. De acum încolo Brian May va fi Sir Brian May. Pe lista de alţi muzicieni cu acelaşi titlu se numără Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Sir Mick Jagger, Sir Elton John, Sir Rod Stewart şi Sir Tom Jones.

Relaţia lui Brian May cu cosmosul a dus la lansarea piesei "Floating In Heaven" în 2022, sărbătorind lansarea telescopului James Webb şi imaginile spectaculoase surprinse. În ultimii 3 ani chitaristul a oferit multiple indicii că formaţia Queen ar fi lucrat la piese noi împreună cu solistul Adam Lambert, dar se declară nesigur dacă să le lanseze sau nu, temându-se de reacţia fanilor.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Brian May şi-a exprimat interesul pentru un film nou despre Freddie Mercury, după "Bohemian Rhapsody"

Filmul "Bohemian Rhapsody" a deschis calea pentru ca poveştile unor artişti legendări să fie ecranizate şi aşa am avut în câţiva ani pelicule despre Bowie, Elton John sau Elvis. Acum Brian May şi-a exprimat interesul pentru un sequel pentru pelicula cu Rami Malek.

Publicat

pe

Bohemian Rhapsody Musical
Bohemian Rhapsody Musical │ FOTO: www.foxmovies.com

Vestea a venit în cadrul unei apariţii a lui Brian May, chitaristul Queen la emisiunea de pe SiriusXM "Trunk Nation With Eddie Trunk". "Bohemian Rhapsody" a debutat în noiembrie 2018 ai a devenit cel mai profitabil film biografic din istorie, generând peste 1 miliard de dolari în încasări. A fost şi cel mai bine vândut film din 2019 pentru vizionare acasă.

Iată ce a apus May mai exact:

Există un adevăr în faptul că am discutat despre asta şi încă o facem. Am adora să facem un sequel. Totul e să găsim scenariul potrivit. Ne-a luat 12 ani să găsim scenariul potrivit pentru primul film, deci nu e o surpriză faptul că nu e uşor. E o poveste acolo, s-au întâmplat foarte multe după finalul scenariului "Bohemian Rhapsody".

Dar totuşi nu stiu dacă s-ar putea face un film din asta. Şi nu vrem să îl lansăm sau producem dacă nu suntem siguri că va funcţiona şi că va mişca oamenii în acelaşi mod ca şi originalul.

Brian şi-a exprimat dorinţa de a îi aduce înapoi pe cei patru actori care i-au jucat pe componenţii trupei Queen, în frunte cu Rami Malek, care s-a ales şi cu un Oscar pentru asta. Şi Gwilym Lee, care l-a jucat pe Brian a primit complimente pentru jocul său actoricesc. Primul film s-a terminat exact cu concertul Live Aid, adică în iulie 1985.

Pe atunci Freddie Mercury începea să resimtă efectele infectării cu virusul HIV. Problema e că un nou film ar prezenta decăderea şi agonia artistului şi ar fi chinuitor pentru Rami, care ar trebui să slăbească şi să sufere pentru acest rol. În iulie 2020, toboşarul Queen, Roger Taylor a declarat ca un sequel pentru "Bohemian Rhapsody" e improbabil.

Roger a declarat şi că a fost surprins de succesul peliculei.

Citește în continuare

Trending