Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Poţi cânta ca Freddie Mercury? Aplicaţia FreddieMeter foloseşte AI-ul pentru a îţi compara vocea cu solistul Queen

La mai bine de un an de la lansarea peliculei "Bohemian Rhapsody", Freddie Mercury este din nou pe buzele tuturor. De această dată prin intermediul aplicaţiei FreddieMeter, un proiect al celor de la Google, YouTube şi Queen. Aceştia au creat un software pe bază de AI, care îţi compară vocea cu cea a lui Freddie.

Publicat

pe

Freddie Meter aplicatie test voce Freddie Mercury
Freddie Meter aplicatie test voce Freddie Mercury │ FOTO: Google

Acest proiect a fost realizat pentru a creşte conştientizarea cu privire la virusul HIV şi SIDA. Cercetătorii în domeniul AI de la Google au creat "FreddieMeter", un program pe bază de AI care îţi testează vocea. Poţi alege piesa ta preferată de la Queen, din 4 opţiuni: "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are the Champions" şi "Don't Stop Me Now". Apoi vei permite ca aplicaţia să îţi acceseze microfonul şi vei începe să cânţi piesa ca la karaoke, urmând ghidajul de pe ecran.

La final, AI-ul va analiza tonalitatea, timbrul şi modulaţia vocii tale, generând un procent care îţi arată cât de aproape ai fost de vocea lui Mercury. Tot acest sistem este gândit pentru a creşte popularitatea lui The Mercury Phoenix Trust. Aceasta este o fundaţie caritabilă pentru combaterea HIV/SIA, fondată în memoria lui Freddie, de către Brian May şi Roger Taylor, plus managerul Queen, Jim Beach.

Proiectul FreddieMeter începea atunci când cei de la Google au descoperit că piesa "Bohemian Rhapsody" a depăşit miliardul de vizualizări, asta deşi era un track lansat dinainte de era Internetului. Lumea a început să îşi compare tot mai mult vocea cu Freddie, partajând rezultatele în social media cu hashtagul #FreddieChallenge. În spatele proiectului se află un sistem complex de machine learning şi reţele neurale, care sunt antrenate să recunoască caracteristicile vocii umane.

Tehnica "self supervision" a fost aplicată în acest caz, iar AI-ul primeşte exemple de cum ar trebui să fie cântată piesa şi apoi compară alte mostre cu un şablon. Unul dintre iniţiatorii lui FreddieMester, inginerul software Nicholas Frosst, care e şi solist al formaţiei indie Good Kid a ajuns la doar 70% faţă de vocea lui Freddie. Suntem curioşi la cât ajunge Adam Lambert, noul solist Queen. Vă invităm să faceţi şi voi testul aici.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Brian May şi-a exprimat interesul pentru un film nou despre Freddie Mercury, după "Bohemian Rhapsody"

Filmul "Bohemian Rhapsody" a deschis calea pentru ca poveştile unor artişti legendări să fie ecranizate şi aşa am avut în câţiva ani pelicule despre Bowie, Elton John sau Elvis. Acum Brian May şi-a exprimat interesul pentru un sequel pentru pelicula cu Rami Malek.

Publicat

pe

Bohemian Rhapsody Musical
Bohemian Rhapsody Musical │ FOTO: www.foxmovies.com

Vestea a venit în cadrul unei apariţii a lui Brian May, chitaristul Queen la emisiunea de pe SiriusXM "Trunk Nation With Eddie Trunk". "Bohemian Rhapsody" a debutat în noiembrie 2018 ai a devenit cel mai profitabil film biografic din istorie, generând peste 1 miliard de dolari în încasări. A fost şi cel mai bine vândut film din 2019 pentru vizionare acasă.

Iată ce a apus May mai exact:

Există un adevăr în faptul că am discutat despre asta şi încă o facem. Am adora să facem un sequel. Totul e să găsim scenariul potrivit. Ne-a luat 12 ani să găsim scenariul potrivit pentru primul film, deci nu e o surpriză faptul că nu e uşor. E o poveste acolo, s-au întâmplat foarte multe după finalul scenariului "Bohemian Rhapsody".

Dar totuşi nu stiu dacă s-ar putea face un film din asta. Şi nu vrem să îl lansăm sau producem dacă nu suntem siguri că va funcţiona şi că va mişca oamenii în acelaşi mod ca şi originalul.

Brian şi-a exprimat dorinţa de a îi aduce înapoi pe cei patru actori care i-au jucat pe componenţii trupei Queen, în frunte cu Rami Malek, care s-a ales şi cu un Oscar pentru asta. Şi Gwilym Lee, care l-a jucat pe Brian a primit complimente pentru jocul său actoricesc. Primul film s-a terminat exact cu concertul Live Aid, adică în iulie 1985.

Pe atunci Freddie Mercury începea să resimtă efectele infectării cu virusul HIV. Problema e că un nou film ar prezenta decăderea şi agonia artistului şi ar fi chinuitor pentru Rami, care ar trebui să slăbească şi să sufere pentru acest rol. În iulie 2020, toboşarul Queen, Roger Taylor a declarat ca un sequel pentru "Bohemian Rhapsody" e improbabil.

Roger a declarat şi că a fost surprins de succesul peliculei.

Citește în continuare

Trending