Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Poţi cânta ca Freddie Mercury? Aplicaţia FreddieMeter foloseşte AI-ul pentru a îţi compara vocea cu solistul Queen

La mai bine de un an de la lansarea peliculei "Bohemian Rhapsody", Freddie Mercury este din nou pe buzele tuturor. De această dată prin intermediul aplicaţiei FreddieMeter, un proiect al celor de la Google, YouTube şi Queen. Aceştia au creat un software pe bază de AI, care îţi compară vocea cu cea a lui Freddie.
Freddie Meter aplicatie test voce Freddie Mercury

Freddie Meter aplicatie test voce Freddie Mercury (foto: Google)

Acest proiect a fost realizat pentru a creşte conştientizarea cu privire la virusul HIV şi SIDA. Cercetătorii în domeniul AI de la Google au creat "FreddieMeter", un program pe bază de AI care îţi testează vocea. Poţi alege piesa ta preferată de la Queen, din 4 opţiuni: "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are the Champions" şi "Don't Stop Me Now". Apoi vei permite ca aplicaţia să îţi acceseze microfonul şi vei începe să cânţi piesa ca la karaoke, urmând ghidajul de pe ecran.

La final, AI-ul va analiza tonalitatea, timbrul şi modulaţia vocii tale, generând un procent care îţi arată cât de aproape ai fost de vocea lui Mercury. Tot acest sistem este gândit pentru a creşte popularitatea lui The Mercury Phoenix Trust. Aceasta este o fundaţie caritabilă pentru combaterea HIV/SIA, fondată în memoria lui Freddie, de către Brian May şi Roger Taylor, plus managerul Queen, Jim Beach.

Proiectul FreddieMeter începea atunci când cei de la Google au descoperit că piesa "Bohemian Rhapsody" a depăşit miliardul de vizualizări, asta deşi era un track lansat dinainte de era Internetului. Lumea a început să îşi compare tot mai mult vocea cu Freddie, partajând rezultatele în social media cu hashtagul #FreddieChallenge. În spatele proiectului se află un sistem complex de machine learning şi reţele neurale, care sunt antrenate să recunoască caracteristicile vocii umane.

Tehnica "self supervision" a fost aplicată în acest caz, iar AI-ul primeşte exemple de cum ar trebui să fie cântată piesa şi apoi compară alte mostre cu un şablon. Unul dintre iniţiatorii lui FreddieMester, inginerul software Nicholas Frosst, care e şi solist al formaţiei indie Good Kid a ajuns la doar 70% faţă de vocea lui Freddie. Suntem curioşi la cât ajunge Adam Lambert, noul solist Queen. Vă invităm să faceţi şi voi testul aici.

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Harry Styles a lansat piesa "Watermelon Sugar", cântată live la Saturday Night Live - VIDEO

Harry Styles a fost cel mai nou amfitrion al emisiunii Saturday Night Live, în episodul difuzat pe 16 noiembrie. Fostul...

Închide