Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ville Valo, solistul HIM a revenit cu un EP cu 3 piese, "Gothica Fennica Vol. 1" - AUDIO

Cadoul melodic al primăverii este revenirea neaşteptată a lui Ville Valo, solistul formaţiei HIM. Artistul cântă sub numele "VV" şi a postat cele 3 piese noi pe contul YouTube Heartagram. Aceste single-uri apar pe EP-ul "Gothica Fennica Vol. 1" şi le puteţi asculta în articol..

Publicat

pe

Coperta EP Ville Valo Gothica Fennica Vol 1
Coperta EP Ville Valo Gothica Fennica Vol 1 │ FOTO: Ville Valo

Povestea HIM a luat sfârşit în 2017, dar Ville Valo a continuat să cocheteze cu diferite proiecte muzicale. Rockstar-ul finlandez de 43 de ani care împodobea dormitoarele tuturor adolescentelor în postere la început de mileniu aplică reţeta consacrată de Love Metal pe aceste 3 noi track-uri. Cele 3 noi piese de pe EP-ul "Gothica Fennica Vol. 1" sunt "Saturnine Saturnalia", "Run Away from the Sun", dar şi "Salute the Sanguine". Vestea bună e că aceste piese ne duc înapoi la început de mileniu, în perioada de aur HIM.

Regăsim acele riff-uri întunecate, vocea blândă a lui Ville Valo, dar şi aerul baladesc şi tragic al single-urilor. Ce e drept ultimele 2 piese sunt puţin cam vesele şi prietenoase cu radio-ul, dar "Saturnine Saturnalia" este cu adevărat fidelă sound-ului love metal, cu o parte cu adevărat întunecată şi doldora de riff-uri tragice spre final. Toate cele 3 noi creaţii muzicale pot fi ascultate pe YouTube, Spotify, Apple Music şi alte platforme consacrate de streaming muzical. Acel "Vol. 1" din titlul EP-ului ne dă speranţe că vom mai auzi muzică de la inventatorul Heartagram-ului.

Ultimul album HIM a fost "Tears on Tape" lansat în 2013, iar la 4 ani distanţă de Anul Nou povestea grupului finlandez lua sfârşit. Ulterior Ville a colaborat cu veteranii finlandezi de la Agents pentru un release de muzică folk, care nu suna deloc a love metal. A mai colaborat şi cu Apocalyptica, gotherii britanici Mission, dar şi Jeff Walker de la Carcass şi chitaristul Hanoi Rocks Andy McCoy. Valo şi-a mai continuat prietenia şi colaborarea cu doppelgangerul şi starul "Jackass" Bam Margera în diferite proiecte cinematografice şi muzicale.

În februarie 2019 Valo şi chitaristul Esa Pulliainen au lansat un album numit "Ville Valo & Agents", care a fost urmat de un scurt turneu. Piesele au fost bazate pe melodiile lăsate în urmă de legenda finlandeză Rauli "Badding" Somerjoki.

Comentează

Concerte & turnee

Ville Valo revine în România pentru un concert la Sala Palatului, în 2024

După ce ne-a încântat cu hiturile HIM la Metalhead Meeting 2023, Ville Valo revine în România în 2024. De această dată va urca pe scena de la Sala Palatului, continuând promovarea primului său LP complet solo.

Publicat

pe

Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024
Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024 │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo îşi continuă turneul Neon Noir Tour, cu o oprire la Bucureşti pe 8 aprilie 2024. Primele bilete s-au pus în vânzare deja pe 15 septembrie, cu un preţ special earlybird. Solistul H.I.M. şi-a început cariera solo de ceva vreme, după ce istoria trupei care a inventat Love Metal s-a încheiat în 2017.

Activând sub numele de VV, Ville Valo a lansat la început de an 2023 albumul "Neon Noir". A fost o adevărată provocare să îl înregistreze, asta pentru că artistul cânta la toate instrumentele de pe LP şi a făcut totul singur, pe durata pandemiei. Vallo citează ca influenţe în cariera sa muzicală formaţii şi artişti ca Black Sabbath, Type O Negative, Fields of Nephilim.

A mentionat şi literatura care l-a dezvoltat ca artist complet, prin nume ca Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire sau Charles Bukowski.

Ville Hermanni Valo are 46 de ani şi este activ muzical din 1991. E născut şi crescut în Helsinki şi a început cariera de muzician ca basist şi toboşar. În 1991 a cofondat şi a devenit solist şi compozitor principal al grupului HIM. A mai colaborat pe parcursul anilor cu trupe ca Agents, The 69 Eyes, Apocalyptica. E cunoscut pentru o voce baritonală şi are una dintre cele mai largi game vocale din lume.

Conform VVN Music ar fi pe locul 8. El este şi creatorul simbolului heartagram, care avea să definească identitatea vizuală a trupei HIM, dar şi pe cea a proiectului solo VV. Cu HIM a lansat 8 albume, ultimul fiind "Tears on Tape" din 2013. Are la actitv premii Metal Hammer, BMI, Emma şi multe altele. A mai lansat albume şi sub numele de Daniel Lioneye şi Ville Valo & Agents.

Citește în continuare

Trending