Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

15 lucruri mai puțin știute despre Ville Valo

Născut în Helsinki și considerat unul dintre cei mai sexy artiști rock din lume, Ville Valo este vocea trupei HIM, fondată chiar de el în 1991. Însă în spatele imaginii sale se ascund și alte lucruri mai puțin cunoscute, pe care vă invităm să le aflați din articol.

Publicat

pe

Ville Valo
Ville Valo

Ville Valo este unul dintre cei mai celebri finlandezi și a devenit cunoscut drept solistul trupei HIM, formată în 1991. Cu un timbru inconfundabil, un look aparte și versuri încărcate de simbolism, Ville a reușit să își formeze imaginea adorată de fani. Însă, sunt lucruri mai puțin cunoscute despre acest „vampir” al muzicii rock, amănunte dezvăluite mai jos.

1. Valo înseamnă lumină în limba finlandeză.

2. Înainte de a începe să cânte în HIM, acesta a cântat alături de trupe precum Eloveena Boys, Aurora, Charlie Parker, Terapia, Winha, Unga Kaskelottär, Natas, B.L.O.O.D., Kemoterapia și Donits-Osmo.  Ville a cântat de asemenea, la chitară, bass și tobe.

3. Primii pași i-a făcut alături de unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, câinele familiei - Sami. După moartea acestuia, Ville a devenit alergic la animale. Tot atunci Ville a început să sufere de astm. Între timp, părinții săi i-au cumpărat un nou câine, din cauza căruia Ville a fost la un pas de moarte, suferind o criză puternică de astm, în jurul vârstei de 18 ani. După ce a fost internat în spital timp de două săptămâni, părinții au fost nevoiți să cumpere un alt apartament pentru Ville.

5. Face analize de sânge de două ori pe an, pentru că se teme să nu contracteze viruși de pe microfoanele pe care le folosește pe scenă.

6. Deși s-a machiat o bună perioadă de timp, Ville a declarat că nu este un fan al makeup-ului și nu înțelege de ce femeile îl utilizează. De altfel, acesta a recunoscut că nu știe să își aplice eyeliner-ul și că de cele mai multe ori preferă să apeleze la un make-up artist.

Ville Valo

7. Filmul său preferat este Vertigo, iar idolii săi sunt Clint Eastwood, Gene Simmons și Edgar Allan Poe.

8. În 2007 a avut parte de o despărțire destul de violentă de logodnica sa, Jonna Nygren, atunci când aceasta l-a bătut. Din această cauză, Ville a fost nevoit să anuleze primul turneu al trupei HIM în Statele Unite, având ochiul vânăt și timpanul spart.

9. Își spală hainele acasă în cadă și înlocuiește uneori detergentul cu șamponul, pentru că este mult mai ieftin. Într-un interviu, Ville a spus că dacă ar câștiga la loterie, și-ar cumpără probabil o mașină de spălat.

10. Tatăl său deținea un sex-shop, în care a lucrat și Ville pentru o scurtă perioadă de timp, atunci când trupa HIM era la început de carieră.

11. Locuiește într-un turn în Munkkiniemi, Helsinki, construit în secolul al XIX-lea.

Turnul în care locuiește Ville Valo

Turnul în care locuiește Ville Valo │ FOTO: taivasalla.net

12. Este jumătate ungur, jumătate finlandez.

13. A moștenit culoarea ochilor și nerăbdarea de la mama sa, iar pomeții și sensul umorului de la tatăl său.

14. Este vegetarian la fel ca mama sa. Adoră însă burgerii și pizza, dar nu cea făcută de italieni. Preferă să utilizeze cuptorul cu microunde și gătește rar pentru că nu are pentru cine să facă acest lucru.

15. Plânge de fiecare dată când ascultă piesa  „Love Me Tender” a lui Elvis Presley și se teme de înălțimi.

Muzică nouă

Ville Valo a lansat piesa "Loveletting", păstrează viul spiritul HIM - VIDEO

Ville Valo a revenit cu o piesă nouă după 2 ani, melodia solo "Loveletting" sosind alături de un videoclip cu heartagram-uri. Solistul HIM pare a nu fi îmbătrânit deloc faţă de imaginea pe care o etala la începutul anilor 2000.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Loveletting
Videoclip Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo

Piesa "Loveletting" e ceva mai soft decât ne-a obişnuit HIM, iar Ville Valo ne oferă o baladă în stilul celor care se improvizează în jurul focului de tabără. Videoclipul ni-l prezintă pe artist cu figura unui pustnic, care s-a retras în sălbăticie, unde trăieşte alături de oile sale şi cutreieră sălbăticia folosind o umbrelă pe post de baston. Apare ca un personaj resemnat, care lasă să plece gândurile negre şi regretele cu privire la o relaţie, pe măsură ce norii negri se adună şi vine furtuna.

Abia în a doua parte a piesei şi clipului începem să regăsim elemente clasice HIM, când apare şi o anume întunecime. S-ar putea spune că există şi o latură de umor aici, având în vedere relaţia specială a lui Ville cu ovina care apare drept celălalt protagonist al clipului şi care mănâncă la aceeaşi masă cu solistul. Bizar vizualul cu Valo legat la o transfuzie cu sânge aprins la culoare şi înconjurat de lumânări, amintind de imaginea sa de vampir de la începutul carierei.

Valo îşi lansează acum muzica sub numele de artist VV, iar single-ul "Loveletting" este primul de pe viitorul său album, "Neon Noir". Acesta este discul de debut în cariera solo, după câteva single-uri şi un EP acum 2 ani. "Neon Noir" va sosi la început de an 2023. Între timp VV a anunţat şi o serie de concerte europene şi nord-americane. Punctul de pornire este în Helsinki, Filnada, cu opriri în UK în martie şi SUA în aprilie 2023.

Ultimul release al solistului HIM (trupă desfiinţată în 2017) a fost EP-ul cu 3 piese "Gothica Fennica Vol. 1", care a debutat în martie 2022. Includea track-urile "Salute the Sanguine", "Run Away From the Sun" and "Saturnine Saturnalia". HIM a încheiat un turneu de adio în 2017, cu ultimul concert din istoria de 26 de ani a formaţiei având loc la Timişoara.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ville Valo, solistul HIM va lansa piesa "Loveletting" pe 8 aprilie

Ville Valo, unul dintre cele mai mari staruri rock ale Finlandei şi solistul formaţiei HIM va lansa o nouă piesă solo pe 8 aprilie 2022. Se numeşte "Loveletting" şi aprinde speranţa fanilor că vom auzi material nou HIM într-o bună zi.

Publicat

pe

Coperta single Ville Valo Loveletting
Coperta single Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo www.facebook.com

Grupul HIM s-a destrămat cu jumătate de deceniu în urmă. "Loveletting" va fi lansat de Ville Valo sub numele de artist VV pe 8 aprilie şi este primul single al finlandezului în ultimii 2 ani. În martie 2020 ascultam EP-ul de 3 piese solo "Gothica Fennica Vol. 1". Materialul discografic semăna cu HIM şi a inclus piesele "Salute the Sanguine", "Run Away From the Sun" şi "Saturnine Saturnalia".

HIM a încheiat un turneu de adio în 2017, cu un concert la Timişoara, dacă nu mă înşel chiar ultima oprire din acel turneu. Astfel s-a închis un capitol de 26 de ani în istoria muzicii, care va fi consemnat drept "Love Metal". La acea vreme Ville spunea că trupa a făcut asta prea mult timp şi că gustul plăcut nu mai era acolo, iar muzicienii erau obosiţi de repetiţie. Au încercat să lucreze la ceva nou, dar nu suna bine, aşa că proiectul unui nou album a fost abandonat. Marele motiv al despărţirii a fost "lipsa de buzz adolescentin".

Formaţia a fost fondată de Valo în 1991, alături de chitaristul Mikko "Linde" Lindstrom şi basistul Mikko "Mige" Paananen. Conceptul de Love Metal se contura de abia la al patrulea LP al grupului, care a purtat acest nume. HIM se despărţea în 2015 de toboşarul Mika Kristina Karppinen, cunoscut ca Gas Lipstick, înlocuit de Jukka "Kosmo" Kroger. Valo a mai cântat şi în cadrul unui proiect numit Ville Valo & Agents, care a scos un singur album de coveruri după regretatul cântăreţ finlandez Rauli Somerjoki.

Teaser "Loveletting":

La ascensiunea formaţiei HIM în SUA şi în Occident a contribuit mult serialul "Jackass" de pe MTV, în cadrul căruia cascadorul Bam Margera a popularizat muzica trupei. El semăna cu Ville Valo, se îmbrăca la fel şi asculta mereu HIM. În mod inedit HIM îşi promova muzica sub numele de HER în SUA, deoarece acolo există un rapper cu acest nume. Trupa este una dintre cele mai apreciate din istoria Finlandei, cu peste 10 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending