Urmărește-ne în Social Media

Ville Valo - Echolocate Your Love

Ville Valo, solistul trupei HIM a lansat un nou single de pe viitorul său album. "Echolocate Your Love". Muzicianul activează sub numele de "VV" şi a lansat deja jumătate de duzină de single-uri de când a întrerupt proiectul HIM.

"Echolocate Your Love" a fost descris de Ville Vallo ca o combinaţie de Robert Smith şi Ozzy Osbourne, cu o picătură de speranţă. Cât despre primul album solo complet al solistului, acesta va debuta în 2023 sub numele de "Neon Noir". LP-ul va fi promovat prin intermediul unui turneu european, care îl va duce pe inventatorul Love Metal în Polonia, Germania, Olanda, Spania şi Italia. Primăvara îl va prinde pe fostul solist HIM în Statele Unite.

În primăvara lui 2022, Ville a lansat piesa "Loveletting", alături de un videoclip care includea o parte din estetica şi sunetul care au definit HIM. De altfel muzicianul cunoscut ca VV acum a păstrat logo-ul Heartagram şi îl foloseşte pentru a îşi brandui creaţiile muzicale. Cu 2 ani în urmă am primit şi un EP cu 3 piese de la finlandez, "Gothica Fennica Vol. 1". Povestea HIM s-a încheiat în 2017, după ce a fost lansat albumul "Tears on Tape" în 2013. Unul dintre ultimele concerte, dacă nu chiar ultimul a fost la Timişoara.

Ulterior Ville avea să lanseze un album cu trupa Ville Valo & Agents şi acum lucrează la cariera solo. Valo îşi începuse cariera ca basist în 1991 şi acum în proiectul său solo el se ocupă de toate instrumentele. Pe parcursul deceniilor de existenţă HIM a colaborat cu trupe şi artişti reputaţi precum The 69 Eyes, Apocalyptica, The Rasmus. HIM a creat şi un veritabil sub gen muzical, "love metal", la care e drept că puriştii heavy metal au strâmbat din nas. Am auzit totuşi şi piese mai hevvy şi apropiate de gothic metal pe albumul "Venus Doom".

Acel album a fost marcat de probleme în cadrul înregistrărilor, deoarece Valo se lupta cu alcoolismul, a avut o cădere nervoasă şi a ajuns la reabilitare în Malibu. Rezultatul a fost un LP întunecat, dur şi greu, cu influenţe de la My Dying Bride, Anathema şi Paradise Lost. Pe lângă problemele de sănătate solistul se despărţise de logodnica sa, Jonna Nygren.

Heartagram-ul a luat naştere în 1996, de ziua de naştere a lui Ville Valo, fiind o combinaţie între o inimă şi o pentagramă, creată de Ville Val

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Ville Valo revine în România pentru un concert la Sala Palatului, în 2024

După ce ne-a încântat cu hiturile HIM la Metalhead Meeting 2023, Ville Valo revine în România în 2024. De această dată va urca pe scena de la Sala Palatului, continuând promovarea primului său LP complet solo.

Publicat

pe

Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024
Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024 │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo îşi continuă turneul Neon Noir Tour, cu o oprire la Bucureşti pe 8 aprilie 2024. Primele bilete s-au pus în vânzare deja pe 15 septembrie, cu un preţ special earlybird. Solistul H.I.M. şi-a început cariera solo de ceva vreme, după ce istoria trupei care a inventat Love Metal s-a încheiat în 2017.

Activând sub numele de VV, Ville Valo a lansat la început de an 2023 albumul "Neon Noir". A fost o adevărată provocare să îl înregistreze, asta pentru că artistul cânta la toate instrumentele de pe LP şi a făcut totul singur, pe durata pandemiei. Vallo citează ca influenţe în cariera sa muzicală formaţii şi artişti ca Black Sabbath, Type O Negative, Fields of Nephilim.

A mentionat şi literatura care l-a dezvoltat ca artist complet, prin nume ca Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire sau Charles Bukowski.

Ville Hermanni Valo are 46 de ani şi este activ muzical din 1991. E născut şi crescut în Helsinki şi a început cariera de muzician ca basist şi toboşar. În 1991 a cofondat şi a devenit solist şi compozitor principal al grupului HIM. A mai colaborat pe parcursul anilor cu trupe ca Agents, The 69 Eyes, Apocalyptica. E cunoscut pentru o voce baritonală şi are una dintre cele mai largi game vocale din lume.

Conform VVN Music ar fi pe locul 8. El este şi creatorul simbolului heartagram, care avea să definească identitatea vizuală a trupei HIM, dar şi pe cea a proiectului solo VV. Cu HIM a lansat 8 albume, ultimul fiind "Tears on Tape" din 2013. Are la actitv premii Metal Hammer, BMI, Emma şi multe altele. A mai lansat albume şi sub numele de Daniel Lioneye şi Ville Valo & Agents.

Citește în continuare