Urmărește-ne în Social Media

Ville Valo - Echolocate Your Love

Ville Valo, solistul trupei HIM a lansat un nou single de pe viitorul său album. "Echolocate Your Love". Muzicianul activează sub numele de "VV" şi a lansat deja jumătate de duzină de single-uri de când a întrerupt proiectul HIM.

"Echolocate Your Love" a fost descris de Ville Vallo ca o combinaţie de Robert Smith şi Ozzy Osbourne, cu o picătură de speranţă. Cât despre primul album solo complet al solistului, acesta va debuta în 2023 sub numele de "Neon Noir". LP-ul va fi promovat prin intermediul unui turneu european, care îl va duce pe inventatorul Love Metal în Polonia, Germania, Olanda, Spania şi Italia. Primăvara îl va prinde pe fostul solist HIM în Statele Unite.

În primăvara lui 2022, Ville a lansat piesa "Loveletting", alături de un videoclip care includea o parte din estetica şi sunetul care au definit HIM. De altfel muzicianul cunoscut ca VV acum a păstrat logo-ul Heartagram şi îl foloseşte pentru a îşi brandui creaţiile muzicale. Cu 2 ani în urmă am primit şi un EP cu 3 piese de la finlandez, "Gothica Fennica Vol. 1". Povestea HIM s-a încheiat în 2017, după ce a fost lansat albumul "Tears on Tape" în 2013. Unul dintre ultimele concerte, dacă nu chiar ultimul a fost la Timişoara.

Ulterior Ville avea să lanseze un album cu trupa Ville Valo & Agents şi acum lucrează la cariera solo. Valo îşi începuse cariera ca basist în 1991 şi acum în proiectul său solo el se ocupă de toate instrumentele. Pe parcursul deceniilor de existenţă HIM a colaborat cu trupe şi artişti reputaţi precum The 69 Eyes, Apocalyptica, The Rasmus. HIM a creat şi un veritabil sub gen muzical, "love metal", la care e drept că puriştii heavy metal au strâmbat din nas. Am auzit totuşi şi piese mai hevvy şi apropiate de gothic metal pe albumul "Venus Doom".

Acel album a fost marcat de probleme în cadrul înregistrărilor, deoarece Valo se lupta cu alcoolismul, a avut o cădere nervoasă şi a ajuns la reabilitare în Malibu. Rezultatul a fost un LP întunecat, dur şi greu, cu influenţe de la My Dying Bride, Anathema şi Paradise Lost. Pe lângă problemele de sănătate solistul se despărţise de logodnica sa, Jonna Nygren.

Heartagram-ul a luat naştere în 1996, de ziua de naştere a lui Ville Valo, fiind o combinaţie între o inimă şi o pentagramă, creată de Ville Val

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ville Valo a lansat piesa "The Foreverlost" de pe primul său album solo

Ville Valo continuă să îşi promoveze primul album solo sub numele de artist VV şi a lansat piesa "The Foreverlost". Acesta este al treilea single de pe LP-ul intitulat "Neon Noir", care va debuta pe 13 ianuarie prin Heartagram Records.

Publicat

pe

Coperta single Ville Valo The Foreverlost
Coperta single Ville Valo The Foreverlost │ FOTO: Ville Valo

De altfel Ville Valo a păstrat drepturile asupra logo-ului şi numelui Heartagram, pe care l-a desenat într-un moment de inspiraţie cu 20 de ani în urmă. Melodia nouă, "The Foreverlost" se îndepărtează de flirtul cu metal-ul pe care îl avea uneori HIM şi e mai degrabă un pop-rock cu multe elemente electronice. E mai apropiat de perioada "Wings of a Butterfly", decât de "Venus Doom". În vara lui 2022 Ville Valo a lansat single-ul "Echolocate Your Love", după ce ne oferise track-ul "Loveletting".

Aceste piese au sosit după o pauză de 2 ani a artistului finlandez. El ne oferise un EP numit "Gothica Fennica Vol. 1", care a debutat cu Valo sub numele VV în martie 2020. Includea 3 piese: "Salute The Sanguine", "Run Away From The Sun" and "Saturnine Saturnalia". Despre versurile primului său album solo complet, Valo a declarat că sunt inspirate de despresia asociată pandemiei. Artistul a folosit muzica drept o modalitate de a îşi exterioriza trăirile întunecate şi modul în care se reflectă lumea dezolantă din jur.

Totuşi pe lângă întuneric, răzbate şi un mesaj legat de dragoste şi relaţii cu probleme, o temă eternă a pieselor HIM. Iată tracklist-ul lui "Neon Noir":

01. Echolocate Your Love
02. Run Away From The Sun
03. Neon Noir
04. Loveletting
05. The Foreverlost
06. Baby Lacrimarium
07. Salute The Sanguine
08. În Trenodia
09. Heartful Of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

Se pare că Ville Valo a trebuit să facă mai tot singur pentru a înregistra acest material. A trebuit să înveţe cum să înregistreze tobe şi bas, dar şi chitară, neputând să aibă contact direct cu muzicieni, cel puţin nu pe viu. De aici şi perioada de 2 ani şi jumătate necesară pentru a finaliza LP-ul. VV se pregăteşte de un turneu european şi nord american în 2023, el debutând în Helsinki, Finlanda. HIM şi-a încheiat parcursul în 2017, cu un ultim turneu, care a marcat apusul grupului după 26 ani de carieră.

Citește în continuare