Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
The Dire Straits Legacy
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Neversea 2018
INFO CONCERT:
Lord of the Dance
INFO CONCERT:
Hollywood Undead
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018

Formaţia HIM se destramă şi anunţă un turneu de adio în 2017

Love metal-ul ia sfârşit în 2017, conform anunţului HIM, care a confirmat destrămarea trupei. Activă din 1991, formaţia care l-a consacrat pe Ville Valo îşi va încheia cariera în acest an. Urmează un turneu de adio, care va duce grupul în toată Europa.
HIM în Parcul Rozelor din Timișoara

HIM în Parcul Rozelor din Timișoara (foto: Rocker's Inn )

Sunt incluse în turneu 14 ţări şi 35 de concerte, printre care unele în Italia, Germania, Rusia sau Portugalia. Au trecut 4 ani de la ultimul album HIM, "Tears on Tape". Acesta a ajuns pe locul 2 în topurile finlandeze şi germane, dar şi pe locul 15 în US Top 200. Ultimii 2 ani au fost tulburi pentru grupul nordic, care l-a pierdut pe toboşarul Gas Lipstick, el preferând alte proiecte.

Acesta a fost înlocuit în vara lui 2015, de către Jukka Kosmo Kroger. Tot atunci Valo anunţa că va începe înregistrarea unui nou album, ceea ce nu s-a mai concretizat. Anul 2016 a adus o pauză pentru formaţie, iar Ville Valo şi-a început cariera solo, lansând primul său single. A colaborat şi cu alţi artişti, semnalând finalul inevitabil al HIM.

Anunţul oficial al trupei sună astfel:

După un sfert de secol de dragoste şi metal îmbinate, simţim sincer că HIM şi-a încheiat cursul nenatural şi trebuie spus "adio" pentru a face loc unor privelişti, mirosuri şi sunete neexplorate încă. Am încheiat modelul, am rezolvat puzzle-ul şi am învârtit cheia. Vă mulţumim.

Inventatorii Love Metal-ului, HIM au 8 albume de studio, făcând furori la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000. Lipsa de receptivitate a publicului la genul "love metal" a adus trupa în penumbră în ultimul deceniu.  HIM au concertat în Timişoara în 2015, în Parcul Rozelor, împărţind scena cu Myrath, Tiarra şi Aeon Blank.

Citește mai multe despre HIM
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Roger Waters oferă un teaser orchestral pentru viitorul său album, "Is this the Life We Really Want?"

Roger Waters a oferit un nou teaser pentru viitorul său album, "Is This the Life We Really Want?". Cu această...

Închide