Urmărește-ne în Social Media

Ville Valo - Neon Noir

Ville Valo, cunoscut acum sub numele de scenă VV a lansat videoclipul oficial al piesei "Neon Noir". Aceasta este de altfel şi melodia care dă titlul primului album solo al artistului din epoca VV.

Evident nu se putea lansa decât vineri 13 pentru a păstra simbolismul atât de drag lui Ville Valo. De altfel tot pe vineri 13 a sosit şi albumul "Neon Noir", prin Heartagram Records, distribuit de UMG/Spinefarm. Primul single a fost lansat în primăvara lui 2022, sub numele de "Loveletting". De altfel, era şi prima melodie nouă a artistului în mai bine de 2 ani, după ce a lansat EP-ul cu 3 track-uri "Gothica Fennica Vol. 1" tot sub numele de artist VV în 2020.

Ca şi restul track-urilor de până acum, "Neon Noir" seamănă cu HIM, mai ales în abordarea instrumentală a intro-ului. Evident şi vocea e neschimbată. E o abordare mai molatecă totuşi, care scapă de elementele de metal auzite pe albume ca "Venus Doom". De altfel am înţeles că Valo a fost nevoit să înregistreze singur toate instrumentele de pe album, din cauza pandemiei.

Videoclipul este unul mai degrabă misterios şi axat pe diferite nuanţe dominante. Protagonistul, Ville Valo explorează încăperi în lumina verde, roşie, albastră, purtând o mască de plasă pe chip. Îi vede pe petrecăreţii din jur în infraroşu, ca un liliac sau un vampir şi pare a îşi căuta victima. Inspiraţia din spatele lui "Neon Noir" şi aici mă refer la album a fost senzaţia de depresie şi starea suicidală din perioada pandemiei.

LP-ul are 12 piese şi va fi promovat printr-o serie de concerte europene. Primul a avut loc deja pe 13 ianuarie la legendarul club Tavastia din Helsinki, unde HIM a avut cele mai apreciate concerte. În setlist au fost şi hituri clasice HIM, de la "The Funeral of Hearts" la "Buried Alive by Love" sau "Wings of a Butterfly" şi mega hitul "Join Me In Death".

HIM îşi pierdea toboşarul în 2015 şi se desfiinţa în 2017.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ville Valo a lansat piesa "The Foreverlost" de pe primul său album solo

Ville Valo continuă să îşi promoveze primul album solo sub numele de artist VV şi a lansat piesa "The Foreverlost". Acesta este al treilea single de pe LP-ul intitulat "Neon Noir", care va debuta pe 13 ianuarie prin Heartagram Records.

Publicat

pe

Coperta single Ville Valo The Foreverlost
Coperta single Ville Valo The Foreverlost │ FOTO: Ville Valo

De altfel Ville Valo a păstrat drepturile asupra logo-ului şi numelui Heartagram, pe care l-a desenat într-un moment de inspiraţie cu 20 de ani în urmă. Melodia nouă, "The Foreverlost" se îndepărtează de flirtul cu metal-ul pe care îl avea uneori HIM şi e mai degrabă un pop-rock cu multe elemente electronice. E mai apropiat de perioada "Wings of a Butterfly", decât de "Venus Doom". În vara lui 2022 Ville Valo a lansat single-ul "Echolocate Your Love", după ce ne oferise track-ul "Loveletting".

Aceste piese au sosit după o pauză de 2 ani a artistului finlandez. El ne oferise un EP numit "Gothica Fennica Vol. 1", care a debutat cu Valo sub numele VV în martie 2020. Includea 3 piese: "Salute The Sanguine", "Run Away From The Sun" and "Saturnine Saturnalia". Despre versurile primului său album solo complet, Valo a declarat că sunt inspirate de despresia asociată pandemiei. Artistul a folosit muzica drept o modalitate de a îşi exterioriza trăirile întunecate şi modul în care se reflectă lumea dezolantă din jur.

Totuşi pe lângă întuneric, răzbate şi un mesaj legat de dragoste şi relaţii cu probleme, o temă eternă a pieselor HIM. Iată tracklist-ul lui "Neon Noir":

01. Echolocate Your Love
02. Run Away From The Sun
03. Neon Noir
04. Loveletting
05. The Foreverlost
06. Baby Lacrimarium
07. Salute The Sanguine
08. În Trenodia
09. Heartful Of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

Se pare că Ville Valo a trebuit să facă mai tot singur pentru a înregistra acest material. A trebuit să înveţe cum să înregistreze tobe şi bas, dar şi chitară, neputând să aibă contact direct cu muzicieni, cel puţin nu pe viu. De aici şi perioada de 2 ani şi jumătate necesară pentru a finaliza LP-ul. VV se pregăteşte de un turneu european şi nord american în 2023, el debutând în Helsinki, Finlanda. HIM şi-a încheiat parcursul în 2017, cu un ultim turneu, care a marcat apusul grupului după 26 ani de carieră.

Citește în continuare