Urmărește-ne în Social Media

MGT & Ville Valo - Knowing Me Knowing You (ABBA Cover)

Unul dintre cele mai cunoscute hit-uri ABBA, „Knowing Me Knowing You”, care a devenit un lexion pop al anilor '70, a fost readus în fața publicului într-o manieră deosebită, de Ville Valo și chitaristul britanic MGT. Noua versiune poate fi ascultată în articol.

Chitaristul MGT, Mark Gemini Thwaite, va lansa primul lui album solo, „Volumes”, la sfârșitul lunii iunie. Single-ul principal, „Knowing Me Knowing You”, este un cover după piesa clasică a trupei ABBA împreună cu vocalistul HIM, Ville Valo, fiind mixat de Tim Palmer și masterizat de Maor Appelbaum.

„Piesa originală și video-ul debordau un sentiment iernatic, așa că am decis să realizăm un videoclip și pentru versiunea noastră. Și eu și Ville Valo am decis că ar trebui să încercăm să surprindem și o parte a versiunii ABBA și să avem și noi acel sentiment, iernatic. Am filmat partea mea în munții acoperiți de zăpadă, iar cea cu Ville în fața șemineului într-un loc secret din Helsinki. Suntem mulțumiți cu ce a ieșit și producătorul Ville Jurrikkala a făcut o treabă fantastică!”, declară MGT.

GMT-Ville-Valo-Knowing-Me-Knowing-You-2

Valo nu este singurul invitat de pe „Volumes”, album care s-a transformat într-unul veritabil cu multe vedete. Mai sunt apariții cu Wayne Hussey (The Mission), Miles Hunt și Erica Nockalls (The Wonder Stuff), Ricky Warwick (Black Star Riders, Thin Lizzy), Raymond Watts (PIG, KMFDM), Saffron (Republica), Julianne Regan ( All About Eve), Ashton Nyte (The Awakening), Carlo Van Putten (Dead Guitars) și legenda goth, Andi Sex Gang.

Mark Gemini este originar din Birmingham, Anglia și a apărut în peste 20 de albume. A lucrat cu The Mission, Peter Murphy (Bauhaus), Tricky, Gary Numan, Ricky Warwick, Al Jourgensen (Ministry), P. J. Harvey, Roger Daltrey (The Who), membri ai trupei Red Hot Chili Peppers, Alanist Morissette, Tommy Victor și Prong.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Ville Valo (HIM) vine în România la Metalhead Meeting, alături de Pantera

Se pare că zvonurile au fost adevărate: Ville Valo vine în România şi va cânta în cadrul festivalului Metalhead Meeting 2023. Va fi headliner pe data de 26 mai. Setlistul va include în majoritatea sa piese HIM, dar şi piese proprii.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Loveletting
Videoclip Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo a avut un început fulminant de an, fostul solist HIM lansând apreciatul album solo "Neon Noir". La costum şi cu bască tip Peaky Blinders pe cap, Ville a fost apreciat în toate ţările în care a concertat în ultimele luni, iar piesele HIM cunosc un reviriment acum. Artistul a acordat şi interviuri în care ne arată că e în mare formă şi are multă poftă de cântat, chiar dacă se apropie de 50 de ani şi are 20+ ani de carieră în spate.

Pe lângă Ville Valo, a fost anunţat şi un nou val de artişti pentru Metalhead Meeting 2023. Headliner rămâne Pantera, dar aflăm că i se alătura următoarele grupuri: Black Sonic Pearls, Rhemorha, Oyd, Black Tooth, Fuelled by Fear, Ironwill, Sense of Fear, Nest of Plagues, Spektrum şi Psychorepaths. Având în vedere că evenimentul de la Romexpo este întins pe 3 zile, între 26 şi 28 mai, cu siguranţă vom mai auzi nume în perioada următoare.

Dacă mă întrebaţi pe mine ce s-ar potrivi cu specificul evenimentului şi ce trupe au mai fost la Metalhead, 3 nume vin imediat în minte: Soulfly, Sepultura şi Cradle of Filth. Mai ales că aceştia din urmă pregătesc două albume noi: unul live şi unul cu piese noi. N-ar strica şi ceva symphonic, de la Within Temptation la Epica, Nightwish. Poate un Katatonia şi Lacuna Coil pentru melancolie.

Avenged Sevenfold sau Trivium intră la categoria "wishful thinking", plus vreun alt act thrash ca Anthrax sau Napalm Death.

Revenind la Ville Hermanni Valo, el are 46 de ani şi a fost solist al trupei HIM între 1991 şi 2017. HIM a fost una dintre cele mai de succes trupe finlandeze din istorie, cu peste 10 milioane de albume vândute. A primit 8 premii Emma, o distincţie finlandeză şi a inventat genul muzical Love Metal. Ville a păstrat logo-ul formaţiei, heartagram pe care îl foloseşte acum pentru proiectul său muzical solo, VV. De altfel el a creat acel logo.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ville Valo a lansat piesa "The Foreverlost" de pe primul său album solo

Ville Valo continuă să îşi promoveze primul album solo sub numele de artist VV şi a lansat piesa "The Foreverlost". Acesta este al treilea single de pe LP-ul intitulat "Neon Noir", care va debuta pe 13 ianuarie prin Heartagram Records.

Publicat

pe

Coperta single Ville Valo The Foreverlost
Coperta single Ville Valo The Foreverlost │ FOTO: Ville Valo

De altfel Ville Valo a păstrat drepturile asupra logo-ului şi numelui Heartagram, pe care l-a desenat într-un moment de inspiraţie cu 20 de ani în urmă. Melodia nouă, "The Foreverlost" se îndepărtează de flirtul cu metal-ul pe care îl avea uneori HIM şi e mai degrabă un pop-rock cu multe elemente electronice. E mai apropiat de perioada "Wings of a Butterfly", decât de "Venus Doom". În vara lui 2022 Ville Valo a lansat single-ul "Echolocate Your Love", după ce ne oferise track-ul "Loveletting".

Aceste piese au sosit după o pauză de 2 ani a artistului finlandez. El ne oferise un EP numit "Gothica Fennica Vol. 1", care a debutat cu Valo sub numele VV în martie 2020. Includea 3 piese: "Salute The Sanguine", "Run Away From The Sun" and "Saturnine Saturnalia". Despre versurile primului său album solo complet, Valo a declarat că sunt inspirate de despresia asociată pandemiei. Artistul a folosit muzica drept o modalitate de a îşi exterioriza trăirile întunecate şi modul în care se reflectă lumea dezolantă din jur.

Totuşi pe lângă întuneric, răzbate şi un mesaj legat de dragoste şi relaţii cu probleme, o temă eternă a pieselor HIM. Iată tracklist-ul lui "Neon Noir":

01. Echolocate Your Love
02. Run Away From The Sun
03. Neon Noir
04. Loveletting
05. The Foreverlost
06. Baby Lacrimarium
07. Salute The Sanguine
08. În Trenodia
09. Heartful Of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

Se pare că Ville Valo a trebuit să facă mai tot singur pentru a înregistra acest material. A trebuit să înveţe cum să înregistreze tobe şi bas, dar şi chitară, neputând să aibă contact direct cu muzicieni, cel puţin nu pe viu. De aici şi perioada de 2 ani şi jumătate necesară pentru a finaliza LP-ul. VV se pregăteşte de un turneu european şi nord american în 2023, el debutând în Helsinki, Finlanda. HIM şi-a încheiat parcursul în 2017, cu un ultim turneu, care a marcat apusul grupului după 26 ani de carieră.

Citește în continuare