Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Martin Scorsese a realizat un documentar despre Bob Dylan pentru Netflix - TRAILER

Luna iunie este una a marilor lansări pentru Netflix, între sezonul 5 din "Black Mirror" şi pelicula SF "I Am Mother". Nu lipsesc documentarele cu tematică muzicală, precum "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese". Creaţia lui Martin Scorsese a primit un nou trailer, pe care îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

Rolling Thunder Revue Bob Dylan Story Martin Scorsese trailer documentar
Rolling Thunder Revue Bob Dylan Story Martin Scorsese trailer documentar │ FOTO: Martin Scorsese

Filmul a fost descris de Scorsese ca "parţial documentar, parţial film-concert, parţial vis febril". Netflix îl va lansa pe 12 iunie, iar "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" acoperă perioada anilor 1975-1976. În acea perioadă Bob Dylan a colaborat cu nume mari precum Joan Baez, Mick Ronson şi T-Bone Burnett.

Documentarul va include un interviu cu laureatul Nobel pentru literatură, primul său interviu din ultimul deceniu. Filmări abandonate de decenii bune au fost restaurate şi incluse în această producţie. Vor mai fi intervievaţi şi Joan Baez, Rubin Carter, Sam Shephard şi Allen Ginsberg. Filmul îşi doreşte să captureze spiritul rebel al Statelor Unite în 1975 şi muzica plină de euforie a lui Dylan, care răsuna peste tot în toamna acelui an.

Împreună cu această producţie a lui Martin Scorsese va debuta şi un box set de 14 CD-uri, o colecţie de înregistrări din aceeaşi perioadă. Bob Dylan a început anul 2019 cu planuri mari, anunţând că va deschide propria distilerie de whiskey în Nashville, dar şi propria sală de concerte. Artistul a mai cochetat cu industria băuturilor spirtoase, lansând whiskey-ul "Heaven's Door" în 2018.

Distileria sa şi sala de concerte vor fi în aceeaşi locaţie, "Heaven's Door Distillery And Center For The Arts". Va fi deschisă în toamna anului 2020 şi va include o "bibliotecă de whiskey", un restaurant şi un spaţiu de concerte cu 360 de locuri. Fanii lui Dylan vor putea admira sculpturi în metal ale artistului, dar şi picturi ale sale.

Bob Dylan a intrat în istorie în toamna anului 2016, atunci când a devenit primul muzician care câştigă premiul Nobel pentru Literatură. Şi l-a ridicat după jumătate de an, în cadrul unei ceremonii restrânse.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Bob Dylan este acuzat de abuz asupra unei fete de 12 ani în 1965

Bob Dylan, muzician şi laureat al premiului Nobel a fost acuzat la mijlocul lunii august 2021 de abuz asupra unei minore. Fapta s-ar fi petrecut în anul 1965, iar persoana în cauză avea 12 ani pe atunci şi acuză artistul că ar fi drogat-o şi agresat-o sexual. Aflaţi replica lui Dylan în textul de mai jos.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie în vârstă de 68 de ani acum, care afirmă că în 1965 artistul a abuzat-o sexual. Pe atunci presupusa victimă avea 12 ani, iar documentele legale menţionează că "starul rock s-a folosit de statutul de muzician pentru a îi furniza alcool şi droguri şi a o abuza sexual în multiple rânduri". Ar fi fost folosite şi ameninţări cu violenţă fizică, conform aceluiaşi caz.

Este menţionat şi apartamentul lui Bob Dylan din Chelsea Hotel în New York ca loc în care se desfăşurau aceste lucruri. Identificată pur şi simplu cu iniţialele J.C, acuzatoarea locuieşte acum în statul Connectcut şi afirmă că abuzul s-a petrecut pe durata a 6 săptămâni, între aprilie şi mai 1965.

Replica lui Bob Dylan

Problema e că de la finalul lui aprilie 1965 şi până pe 10 mai, muzicianul se afla în Marea Britanie într-un turneu şi există dovezi, filmări incluse în pelicula "Don't Look Back". Sunt şi multe fotografii care îl surprind pe Dylan pe scenă în Marea Britanie, Franţa şi Portugalia în acea perioadă.

Purtătorii de cuvânt ai artistului declară că "această acuzaţie veche de 56 de ani este neadevarată şi va fi contraatacată cu tărie". Artistul în vârstă de 80 de ani neagă vehement acuzaţiile de violenţă, agresiune sexuală şi că ar fi drogat victima. Ce e interesant e că procesul a fost intentat la Curtea Supremă din New York cu o zi înainte că faptele să se prescrie.

Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman este un muzician şi un poet apreciat, cu peste 125 de milioane de albume vândute pe parcursul a 6 decenii. În 2016 a câştigat premiul Nobel pentru literatură, o premieră pentru un muzician. În 2012 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate de la preşedintele Barack Obama. Are la activ şi premii Oscar si Grammy.

Citește în continuare

Trending