Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Bob Dylan şi-a ridicat în sfârşit Premiul Nobel pentru Literatură, în cadrul unei ceremonii restrânse

Una dintre cele mai inedite decizii de a acorda premiul Nobel în ultimii ani este cea care i-a adus lui Bob Dylan distincţia pentru literatură. Au trecut luni bune de la acordarea Premiului Nobel pentru Literatură septagenarului şi iată că de abia pe 1 aprilie artistul a acceptat acest titlu.

Publicat

pe

Bob Dylan - Premiul Nobel Pentru Literatură
Bob Dylan - Premiul Nobel Pentru Literatură

Înmânarea trofeului s-a făcut în cadrul unei ceremonii restrânse, înainte de un concert la Stockholm. Dylan a primit medalia şi diploma asociată premiului, acordat pentru talentul său de versificator. Motivaţia pentru această alegere a comitetului Nobel e faptul că artistul american ”a creat noi expresii poetice în tradiţia americană a compoziţiilor muzicale”.

Au trecut zile bune până ce Bob Dylan a reacţionat la această distincţie şi mulţi credeau că o va refuza. Toate indiciile mergeau în acea direcţie, mai ales că muzicianul a înlăturat orice menţiune a premiului de pe site-ul său oficial. Nici nu a participat la ceremonia oficială Nobel din decembrie. Conform lui Klas Ostergren, membru al Academiei Suedeze, Dylan a avut parte de o ceremonie intimă şi discretă.

Aceasta a inclus membrii academiei suedeze şi staff-ul artistului. În continuare se aplică termenii clasici ai decernării şi anume dacă multi talentatul american nu va realiza un discurs de acceptare a premiului până în iunie va trebui să renunţe la suma de 900.000 de dolari câştigată. După ceremonie Bob Dylan a susţinut un concert la Stockholm Waterfront.

Între timp legenda rock a lansat un album triplu de coveruri numit "Triplicate" pe 31 martie.

Comentează

Trending