Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Bob Dylan lansează single-ul "I Could Have Told You" și pregătește un triplu album

Bob Dylan a făcut istorie în 2016 câştigând Premiul Nobel pentru Literatură şi începe 2017 în mod prolific, cu un album triplu gata de lansare. "Triplicate" va sosi pe 31 martie, iar primul single este "I Could Have Told You".

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Unii artişti poate ar lua o pauză după 58 de ani de carieră, dar nu şi Dylan. Albumul cu numărul 38, "Triplicate" îl urmează pe "Fallen Angels" lansat în luna mai a anului trecut. Va fi o colecţie de 30 de melodii consacrate ale artiştilor americani, reinterpretate de influentul cantautor. Cele 3 discuri se vor numi "Til the Sun Goes Down", "Devil Dolls" şi Comin' Home Late".

Primul single, "I Could Have Told You" aduce la viaţă compoziţia mieroasă a lui Frank Sinatra, în varianta melancolică a lui Dylan. Melodia originală a fost lansată de Frank Sinatra în 1965. Pe noul album vom mai auzi coveruri după melodii precum "Once Upon a Time", a lui Charles Strouse şi Lee Adams sau "As Time Goes By" a lui Cy Coleman. "Triplicate" va fi prilejul unui turneu, care îl va aduce pe artistul de 75 de ani în Marea Britanie şi Irlanda începând cu luna mai.

Fascinaţia lui Bob Dylan pentru Sinatra nu e nouă, el lansând reinterpretări ale melodiilor artistului şi pe materialul "Shadows în the Night" din 2015, dar şi "Fallen Angels" din 2016.

Tracklistul acestui album triplu Bob Dylan arată astfel:

'Til The Sun Goes Down

 1. I Guess I’ll Have to Change My Plans
 2. September Of My Years
 3. I Could Have Told You
 4. Once Upon A Time
 5. Stormy Weather
 6. This Nearly Was Mine
 7. That Old Feeling
 8. It Gets Lonely Early
 9. My One and Only Love
 10. Trade Winds

Devil Dolls

 1. Braggin’
 2. As Time Goes By
 3. Imagination
 4. How Deep Is The Ocean
 5. P.S. I Love You
 6. The Best Is Yet To Come
 7. But Beautiful
 8. Here’s That Rainy Day
 9. Where Is The One
 10. There’s A Flaw In My Flue

Comin' Home Late

 1. Day In, Day Out
 2. I Couldn’t Sleep A Wink Last Night
 3. Sentimental Journey
 4. Somewhere Along The Way
 5. When The World Was Young
 6. These Foolish Things
 7. You Go To My Head
 8. Stardust
 9. It’s Funny To Everyone But Me
 10.  Why Was I Born

Ascultă Bob Dylan - "I Could Have Told You"

Bob Dylan ne-a vizitat în anul 2014, în cadrul unui concert organizat la Sala Palatului, a doua sa apariţie locală după prestaţia din 2010 de la Zone Arena. Concertul de atunci s-a încheiat cu 2 bis-uri, printre care şi hitul "All Along the Watchtower".

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Bob Dylan este acuzat de abuz asupra unei fete de 12 ani în 1965

Bob Dylan, muzician şi laureat al premiului Nobel a fost acuzat la mijlocul lunii august 2021 de abuz asupra unei minore. Fapta s-ar fi petrecut în anul 1965, iar persoana în cauză avea 12 ani pe atunci şi acuză artistul că ar fi drogat-o şi agresat-o sexual. Aflaţi replica lui Dylan în textul de mai jos.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie în vârstă de 68 de ani acum, care afirmă că în 1965 artistul a abuzat-o sexual. Pe atunci presupusa victimă avea 12 ani, iar documentele legale menţionează că "starul rock s-a folosit de statutul de muzician pentru a îi furniza alcool şi droguri şi a o abuza sexual în multiple rânduri". Ar fi fost folosite şi ameninţări cu violenţă fizică, conform aceluiaşi caz.

Este menţionat şi apartamentul lui Bob Dylan din Chelsea Hotel în New York ca loc în care se desfăşurau aceste lucruri. Identificată pur şi simplu cu iniţialele J.C, acuzatoarea locuieşte acum în statul Connectcut şi afirmă că abuzul s-a petrecut pe durata a 6 săptămâni, între aprilie şi mai 1965.

Replica lui Bob Dylan

Problema e că de la finalul lui aprilie 1965 şi până pe 10 mai, muzicianul se afla în Marea Britanie într-un turneu şi există dovezi, filmări incluse în pelicula "Don't Look Back". Sunt şi multe fotografii care îl surprind pe Dylan pe scenă în Marea Britanie, Franţa şi Portugalia în acea perioadă.

Purtătorii de cuvânt ai artistului declară că "această acuzaţie veche de 56 de ani este neadevarată şi va fi contraatacată cu tărie". Artistul în vârstă de 80 de ani neagă vehement acuzaţiile de violenţă, agresiune sexuală şi că ar fi drogat victima. Ce e interesant e că procesul a fost intentat la Curtea Supremă din New York cu o zi înainte că faptele să se prescrie.

Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman este un muzician şi un poet apreciat, cu peste 125 de milioane de albume vândute pe parcursul a 6 decenii. În 2016 a câştigat premiul Nobel pentru literatură, o premieră pentru un muzician. În 2012 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate de la preşedintele Barack Obama. Are la activ şi premii Oscar si Grammy.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending