Urmărește-ne în Social Media

Bob Dylan - The Night We Called It a Day

Bob Dylan a lansat un videoclip pentru propria versiune a piesei ”The Night We Called It a Day”. Melodia a fost compusă de Matt Dennis și înregistrată de Frank Sinatra în 1957. Filmat în stil film noir, clipul piesei o prezintă în rolul de ”femme fatale” pe actrița Tracy Phillips.

The Night We Called It a Day” este noul single Bob Dylan extras de pe albumul „Shadows in the Night”. Discul include 10 compoziții ce au la bază piese înregistrate de Frank Sinatra.

„A fost un real privilegiu să înregistrez acest album. De multă vreme îmi doresc să fac un material ca acesta, dar niciodată nu am avut curajul necesar pentru a aborda aranjamente complexe pentru 30 de persoane și a le regândi în economia unei trupe cu 5 muzicieni…Pentru mine, acest album nu este unul de coveruri. Aceste piese au fost reinterpretate de suficiente ori. Ceea ce eu și trupa mea facem, de fapt, e să ”le dezvelim”. Le ridicăm din mormânt și le readucem la lumina zilei.” – Bob Dylan

„Shadows in the Night” a fost lansat în februarie 2015. Discul a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK.

Tracklist „Shadows in the Night” – Bob Dylan:

  1. „I’m a Fool to Want You”
  2. „The Night We Called It a Day”
  3. „Stay with Me”
  4. „Autumn Leaves”
  5. „Why Try to Change Me Now”
  6. „Some Enchanted Evening”
  7. „Full Moon and Empty Arms”
  8. „Where Are You?”
  9. „What’ll I Do”
  10. „That Lucky Old Sun”

Bob Dylan a susținut 2 concerte în România, în 2010 și 2014. Ultimul concert a avut loc pe 25 iunie 2014, la Sala Palatului din București.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Bob Dylan este acuzat de abuz asupra unei fete de 12 ani în 1965

Bob Dylan, muzician şi laureat al premiului Nobel a fost acuzat la mijlocul lunii august 2021 de abuz asupra unei minore. Fapta s-ar fi petrecut în anul 1965, iar persoana în cauză avea 12 ani pe atunci şi acuză artistul că ar fi drogat-o şi agresat-o sexual. Aflaţi replica lui Dylan în textul de mai jos.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie în vârstă de 68 de ani acum, care afirmă că în 1965 artistul a abuzat-o sexual. Pe atunci presupusa victimă avea 12 ani, iar documentele legale menţionează că "starul rock s-a folosit de statutul de muzician pentru a îi furniza alcool şi droguri şi a o abuza sexual în multiple rânduri". Ar fi fost folosite şi ameninţări cu violenţă fizică, conform aceluiaşi caz.

Este menţionat şi apartamentul lui Bob Dylan din Chelsea Hotel în New York ca loc în care se desfăşurau aceste lucruri. Identificată pur şi simplu cu iniţialele J.C, acuzatoarea locuieşte acum în statul Connectcut şi afirmă că abuzul s-a petrecut pe durata a 6 săptămâni, între aprilie şi mai 1965.

Replica lui Bob Dylan

Problema e că de la finalul lui aprilie 1965 şi până pe 10 mai, muzicianul se afla în Marea Britanie într-un turneu şi există dovezi, filmări incluse în pelicula "Don't Look Back". Sunt şi multe fotografii care îl surprind pe Dylan pe scenă în Marea Britanie, Franţa şi Portugalia în acea perioadă.

Purtătorii de cuvânt ai artistului declară că "această acuzaţie veche de 56 de ani este neadevarată şi va fi contraatacată cu tărie". Artistul în vârstă de 80 de ani neagă vehement acuzaţiile de violenţă, agresiune sexuală şi că ar fi drogat victima. Ce e interesant e că procesul a fost intentat la Curtea Supremă din New York cu o zi înainte că faptele să se prescrie.

Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman este un muzician şi un poet apreciat, cu peste 125 de milioane de albume vândute pe parcursul a 6 decenii. În 2016 a câştigat premiul Nobel pentru literatură, o premieră pentru un muzician. În 2012 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate de la preşedintele Barack Obama. Are la activ şi premii Oscar si Grammy.

Citește în continuare