Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Paolo Fresu și Ralph Towner prezintă albumul "Chiaroscuro" în concert la Sala Radio

Paolo Fresu și Ralph Towner vor prezenta în concert la București albumul ”Chiaroscuro”, o colaborare muzicală de excepție. Evenimentul va avea loc pe 14 mai, la Sala Radio, în cadrul Jazz Syndicate Live Sessions.
Paolo Fresu & Ralph Towner

Paolo Fresu & Ralph Towner

Prolificul muzician de jazz Paolo Fresu, și chitaristul american Ralph Towner vor prezenta publicului din România albumul "Chiaroscuro", un material extrem de apreciat la nivel internațional. Concertul va avea loc pe 14 mai, la Sala Radio, fanii jazz-ului fiind invitați să asiste la o demonstrație de virtuozitate muzicală.

Despre albumul "Chiaroscuro":

””Chiaroscuro” îi aduce împreună pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca și majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, ”Chiaroscuro” este o demonstrație a tehnicii sale excelente, dar și o ocazie pentru interacțiune muzicala.”-  The New York Times

”Luminos și pe alocuri întunecat, evocând cafeaua și croissantul de duminică dimineața, ”Chiaroscuro” reprezintă colaborarea dintre veteranul chitarist Towner și minunatul trompetist din Sardinia, Paolo Fresu. Versiunea lor a clasicului ”Blue in Green” de pe ”Kind of Blue” sare imediat în evidență.” - The Independent

Paolo Fresu și Ralph Towner:

Unul dintre marii trompetiști ai lumii, Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrari. Născut în 1961 in Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primeasca numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or. Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Ralph Towner (născut în 1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

Paolo Fresu și Ralph Towner la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreal:

Programul concertului Paolo Fresu și Ralph Towner:

  • Concertul Paolo Fresu & Ralph Towner va avea loc pe 14 mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din București.
  • Accesul în sală se face începand cu orele 19:30.
  • Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Paolo FresuRalph Towner
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eurovision 2016 ar putea fi difuzat de PRO TV. Ovidiu Anton: "Show-ul este gata"

Directorul general al PRO TV, Aleksandras Cesnavicius, a trimis o ofertă la European Broadcasting Union (EBU) pentru a difuza Eurovision...

Închide