Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Eurovision 2016 ar putea fi difuzat de PRO TV. Ovidiu Anton: "Show-ul este gata"

Directorul general al PRO TV, Aleksandras Cesnavicius, a trimis o ofertă la European Broadcasting Union (EBU) pentru a difuza Eurovision 2016 și pentru a prelua tot ce ține de participarea României la acest concurs. Conform declarației CEO-ului, ce a ținut o conferință de presă alături de Ovidiu Anton, se va încerca găsirea unei soluții până în ultima zi.
Ovidiu Anton

Ovidiu Anton

După decizia EBU de a exclude România de la Eurovision 2016, conducerea TVR a discutat cu Ministerul Finanțelor, fără a se ajunge însă la o rezolvare. O nouă alternativă pentru participarea României la Eurovision a apărut, însă, în această dimineață (27 aprilie), când CEO-ul postului PRO TV a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a trimis o ofertă la European Broadcasting Union pentru a prelua tot ce ține de implicarea țării noastre în acest concurs.

"Am făcut o ofertă la EBU pentru a difuza Eurovision și pentru a prelua tot ce ține de participarea României, pentru acest caz specific. Am primit un răspuns că nu putem difuza Eurovision, pentru că nu suntem membru al EBU. Suntem însă interesați să găsim o soluție",  a declarat Aleksandras Cesnavicius, managerul general al Pro TV.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre situația lui Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016, precum și despre alte posibile soluții de participare la acest concurs.

"Este păcat că România nu participă, însă este și mai dezamăgitor ce a pățit Ovidiu, care s-a pregătit foarte mult pentru concurs. (...) Ovidiu Anton este gata să participe. (...)  Aștept ca oamenii să intre într-un dialog și să vedem ce condiții putem îndeplini pentru a găsi o soluție ca Ovidiu să participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care să ne împiedice să facem asta.

Vom semna o scrisoare deschisă prin care îi vom invita pe cei de la Eurovision să avem această discuție. Scrisoarea va fi trimisă către toți organizatorii concursului", a declarat Aleksandras Cesnavicius, citat de PRO TV.

Ovidiu Anton a declarat, la rândul său, că este pregătit să participe la concurs.

”Suntem pregătiți încă de luna trecută, show-ul este gata, piesa este știută. Trebuie doar să ni se dea dreptul să întoarcem încrederea celor care ne-au votat."

Cei care doresc să-l susțină pe Ovidiu Anton, pot semna petiția Eurovision 2016 în România, lansată de artist împreună cu PRO TV.

Piesa cu care Ovidiu Anton s-a calificat în semifinala Eurovision 2016 se numește ”Moment Of Silence”. Melodia sa a fost aleasă exclusiv de public, primind 6585 de voturi, cu 1883 mai multe decât următoarea clasată.

Citește mai multe despre Ovidiu Anton
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Icona Pop a lansat piesa "F U" - AUDIO

Duo-ul suedez Icona Pop, cunoscut publicului datorită succesului înregistrat cu single-ul "I love It", a lansat o nouă piesă, intitulată...

Închide