Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2016 ar putea fi difuzat de PRO TV. Ovidiu Anton: "Show-ul este gata"

Directorul general al PRO TV, Aleksandras Cesnavicius, a trimis o ofertă la European Broadcasting Union (EBU) pentru a difuza Eurovision 2016 și pentru a prelua tot ce ține de participarea României la acest concurs. Conform declarației CEO-ului, ce a ținut o conferință de presă alături de Ovidiu Anton, se va încerca găsirea unei soluții până în ultima zi.

Publicat

pe

Ovidiu Anton
Ovidiu Anton

După decizia EBU de a exclude România de la Eurovision 2016, conducerea TVR a discutat cu Ministerul Finanțelor, fără a se ajunge însă la o rezolvare. O nouă alternativă pentru participarea României la Eurovision a apărut, însă, în această dimineață (27 aprilie), când CEO-ul postului PRO TV a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a trimis o ofertă la European Broadcasting Union pentru a prelua tot ce ține de implicarea țării noastre în acest concurs.

"Am făcut o ofertă la EBU pentru a difuza Eurovision și pentru a prelua tot ce ține de participarea României, pentru acest caz specific. Am primit un răspuns că nu putem difuza Eurovision, pentru că nu suntem membru al EBU. Suntem însă interesați să găsim o soluție",  a declarat Aleksandras Cesnavicius, managerul general al Pro TV.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre situația lui Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016, precum și despre alte posibile soluții de participare la acest concurs.

"Este păcat că România nu participă, însă este și mai dezamăgitor ce a pățit Ovidiu, care s-a pregătit foarte mult pentru concurs. (...) Ovidiu Anton este gata să participe. (...)  Aștept ca oamenii să intre într-un dialog și să vedem ce condiții putem îndeplini pentru a găsi o soluție ca Ovidiu să participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care să ne împiedice să facem asta.

Vom semna o scrisoare deschisă prin care îi vom invita pe cei de la Eurovision să avem această discuție. Scrisoarea va fi trimisă către toți organizatorii concursului", a declarat Aleksandras Cesnavicius, citat de PRO TV.

Ovidiu Anton a declarat, la rândul său, că este pregătit să participe la concurs.

”Suntem pregătiți încă de luna trecută, show-ul este gata, piesa este știută. Trebuie doar să ni se dea dreptul să întoarcem încrederea celor care ne-au votat."

Cei care doresc să-l susțină pe Ovidiu Anton, pot semna petiția Eurovision 2016 în România, lansată de artist împreună cu PRO TV.

Piesa cu care Ovidiu Anton s-a calificat în semifinala Eurovision 2016 se numește ”Moment Of Silence”. Melodia sa a fost aleasă exclusiv de public, primind 6585 de voturi, cu 1883 mai multe decât următoarea clasată.

Albume noi

Adrian Igrișan, Ovidiu Anton și Toni Dijmărescu sunt Manic Sinners, un nou supergrup rock românesc, proaspăt semnat cu Frontiers Music

Manic Sinners, un nou supergrup românesc format din Adrian Igrișan, Ovidiu Anton și Toni Dijmărescu, lansează anul acesta albumul de debut. Trupa de hard rock melodic a semnat cu prestigioasa casă de discuri Frontiers Music, ce are în portofoliu formații precum Whitesnake, Def Leppard și Journey.

Publicat

pe

Manic Sinners
Manic Sinners │ FOTO: Denisa Simionescu & Constantin Tigla

Albumul cu care Manic Sinners își va face debutul se numește "King of the Badlands" și va include 10 piese. Discul va fi mixat și masterizat de către celebrul muzician și inginer de sunet Alessandro Del Vecchio (Revolution Saints, Hardline, jorn), iar artwork-ul va fi realizat de Radu Damian, artistul grafic român care a colaborat și cu White Walls, Goodbye to Gravity și Bucium.

Manic Sinners: "Dorim să motivăm spre o carieră internațională și alte trupe din România, o țară cu o bogată tradiție în ceea ce privește muzica rock"

"King of the Badlands" va fi lansat anul acesta, prin intermediul casei de discuri Frontiers Music, recunoscută drept liderul mondial în sectorul rockului melodic. Din portofoliul Frontiers Music fac parte trupe ca Whitesnake, Def Leppard, Journey, Mr. Big, Primal Fear sau Toto.

"Este o mare realizare să lucrăm cu o casă de discuri ce are o experiență atât de vastă și suntem siguri că piesele noastre vor entuziasma pe toți cei ce iubesc rockul melodic. Totodată, dorim să motivăm spre o carieră internațională și alte trupe din România, o țară cu o bogată tradiție în ceea ce privește muzica rock, dar cu prea puțini artiști cunoscuți la nivel mondial", a declarat formația în comunicatul de presă ce anunță debutul colaborării cu Frontiers Music.

Adrian Igrișan, care în acest proiect cântă la tobe, clape și backing vocals, nu are nevoie de nicio prezentare. Ca solist vocal și chitarist al trupei Cargo a obținut toate distincțiile de care se poate bucura un artist: discuri de aur, concerte și turnee sold-out, apariții live alături de Iron Maiden, Uriah Heep sau Gillan, cariera fiindu-i încununată de ridicarea în grad de Cavaler, odată cu primirea ordinului "Meritul Cultural".

Ovidiu Anton, unul dintre cei mai buni soliști rock din România, a devenit cunoscut publicului larg în 2016, când a câștigat Selecția Națională Eurovision cu piesa "Moment of Silence". Fondator și solist al grupului Anton, el are și o carieră solo de succes, colaborând cu multe trupe și artiști autohtoni.

Chitaristul Toni Dijmărescu locuiește în Germania, unde este un apreciat muzician live și de studio, cu nenumărate concerte și producții la activ. Pe lângă activitatea desfășurată acolo, el este membru al proiectului Reșița Rocks și colaborează des cu artiști români, în acest moment el lucrând împreună cu Călin Pop (Celelalte Cuvinte) la un album solo al acestuia.

Citește în continuare

Trending