Urmărește-ne în Social Media

Taylor Swift - The Man

Taylor Swift se transformă într-un bărbat, sau mai bine zis într-un mascul toxic clişeistic în videoclipul piesei "The Man". Artista ia la ţintă vedete ca Leonardo DiCaprio, dar şi Scooter Braun şi mulţi alţii. Urmăreşte noul clip în articol.

Taylor Swift a făcut valuri cu piesa "The Man" lansată la începutul acestei luni. Este o piesă care subliniază tot ce e în neregulă cu societatea patriarhală şi cu arhetipul masculin alpha. Pentru a împinge în faţă mesajul, artista s-a deghizat în bărbat în cel mai nou videoclip al său. Taylor arată convingător ca un bărbat la costum, un "lup de pe Wall Street", care stă cu picioarele desfăcute la metrou şi fumează trabuc spre nemulţumirea pasagerilor.

Este şeful enervant de la birou, urinează la metrou din picioare şi reprezintă clişeul bărbatului nesimţit, care îşi potriveşte mereu ceasul de aur şi îi deranjează pe cei din jur. Odată terminat scenariul cu omul la costum trecem la faza a doua a clipului. Aici avem clar o reprezentare a lui Leonardo DiCaprio, citat şi în versuri, ca fiind mereu pe yacht la Saint Tropez cu fotomodele. Protagonistul îşi face freza cu şampanie şi este înconjurat de modele care îi zâmbesc.

A treia ipostază din "The Man" este cea de tătic al unei fete mici, care nu ştie să fie un tată bun, dar care foloseşte plodul ca scuză pentru a agăţa. Se lasă apoi cu o petrecere a burlacilor în care revenim la eroul de pe Wall Street. Metafora cu "got balls" e reprezentată şi vizual la o partidă de tenis, pentru ca la final să apară arhetipul Hugh Hefner: octogenarul căsătorit cu o puştoaică.

Videoclipul lui Taylor Swift a strâns peste 3.5 milioane de vizualizări în 8 ore de la lansare. Debutul pe 27 februarie este important, pentru că pe această dată în 1922 Curtea Supremă din SUA a acordat femeilor dreptul la vot. Există şi o aluzie la amendatmentul 19 din Constituţia SUA prin acele 19 mâini care bat palma cu Taylor în clip. Apare şi un poster pentru un spinoff de documentar al lui Taylor de pe Netflix, "Miss Americana", doar că numele regizorului este schimbat din Lana Wilson în Larry Wilson.

Taylor Swift a luat poziţie politică la începutul acestui an prin lansarea piesei "Only The Young", aluzie la cei tineri care vor vota prima oară la alegerile din SUA în acest an.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Taylor Swift devine subiect de studiu la o facultate din New York

Studenții de la Institutul Clive Davis din New York au o nouă materie în programă. Aceștia vor învăța despre cariera lui Taylor Swift și impactul cultural pe care muzica sa îl are, în cadrul unui curs ce a debutat pe 26 ianuarie și se va încheia pe 9 martie. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift
Taylor Swift │ FOTO: Universal Music

Cursul este predat de Brittany Spanos, jurnalist muzical al publicației Rolling Stone, și va urmări evoluția lui Swift ca artistă, compozitoare și antreprenoare. Printre alte aspecte discutate la curs se numără rolul compozitorilor de muzică pop și country în industrie, discursuri despre adolescență și copilărie și politica rasei în muzica contemporană.

O scurtă descriere a cursului menționează că acesta își propune să deconstruiască atât atracția, cât și aversiunea față de Taylor Swift, prin lecturi detaliate ale muzicii sale și ale discursului public. Studenții vor putea analiza aspectele culturale și politice ale tinerelor artiste de muzică pop și rolul pe care rasa și influența îl pot juca într-o eventuală carieră muzicală. De asemenea, Spanos va aborda discuții despre fenomenul "fandom", precum și impactul mass-media asupra muzicii pop.

"Am acoperit subiecte despre cariera lui Taylor Swift de când mi-am început cariera ca jurnalist în urmă cu 10 ani, deși eram un super fan de și mai mult timp. Este o mare onoare să pot împărtăși cunoștințele mele cu un grup de studenți", este o parte din declarația oferită de Brittany Spanos.

Interesul pentru acest curs s-a dovedit a fi extrem de ridicat, ca atare există o listă de așteptare pentru studenții care vor să participe. Mai mult, Taylor Swift a fost invitată să țină un discurs în fața clasei. Momentan, artista nu a confirmat participarea.

Taylor Swift a debutat pe piața muzicală în 2006, pe când avea doar 16 ani. Până în prezent, artista lansat nouă albume de studio. Cele mai recente sunt "folklore" și "Evermore", ambele lansate în 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5