Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Lyric Video: Taylor Swift - The Man

Taylor Swift dă o lovitură mare sexismului prin piesa "The Man". Artista răspunde la întrebarea pe care şi-o pun toate femeile: "cum ar fi lumea dacă eu aş fi bărbat?". Track-ul este ilustrat cu o animaţie care prezintă versurile şi provocările resimţite de femei zilnic. Puteţi urmări clipul în articol.

Taylor Swift cântă în "The Man" despre faptul că dacă ar fi bărbat ar fi THE MAN, masculul alpha absolut. Este al doilea single cu mesaj social şi politic din ultima săptămână, după "Only the Young". Acea melodie provine din documentarul "Miss Americana" al artistei, lansat recent pe Netflix. De această dată nu se mai face referire la puterea de vot a tinerilor, ci la lipsa de egalitate dintre femei şi bărbaţi. Piesa este mult mai catchy, fredonabilă şi împuterniceşte doamnele, domnişoarele care au avut vreodată deciziile puse la îndoială doar din cauza sexului lor.

Muziciana are versuri mai profunde decât ai crede la prima vedere auzind negativul jucăuş şi pozitiv. Nu se fereşte să cânte despre Leo (DiCaprio?) în Saint Tropez şi dorinţa masculină de a avea "bitches and models". Taylor abordează şi eterna problemă a faptului că femeia trebuie să muncească de 2-3 ori mai mult pentru aceleaşi rezultate ca un bărbat. Cei care au urmărit videoclipul cu versuri au remarcat şi imaginea masculinizată a arhetipului feminin: nu are curbe exagerate, un piept mare şi faţa este similară cu a unui bărbat.

Vedem şi o secvenţă în care personajul feminin escaladează o scară sisifică a ierarhiei sociale, lucru mai greu de făcut ca femeie. Peisajul este unul labirintic şi aminteşte de creaţiile lui M.C. Escher şi jocul Monument Valley. Mi se pare interesantă şi concluzia lui Taylor din versuri şi anume că o femeie care flutură dolari şi opulenţă este o "bitch", dar un bărbat care îşi arată milioanele de dolari este un "baller". În ultimii ani Tay-Tay a găsit un imn pentru toţi cei marginalizaţi.

"You Need to Calm Down" a fost un imn LGBTQ, iar "Only the Young" este un mesaj legat de alegerile de la toamnă din SUA. Face referire la tinerii care abia au împlinit 18 ani şi pot schimba lumea cu votul lor. Muziciana a mai cântat părţi din "The Man" Live inclusiv la American Music Awards 2019, dar pe atunci a fost considerată o reacţie la scandalul cu Scooter Braun şi Big Machine Records. O secţiune din piesă s-a auzit şi la Globurile de Aur 2020.

Citește mai multe despre Taylor Swift
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE