Urmărește-ne în Social Media

pop

Taylor Swift - Only The Young (Featured in Miss Americana)

Taylor Swift a lansat un nou single numit "Only The Young", pe care artista abordează pentru prima oară o temă politică. Face asta cu un beat optimist şi plin de energie, ilustrat cu un videoclip cu versuri, pe care îl puteţi viziona în articol.

Publicat

pe

E ceva care sună foarte mult a CHVRCHES la această piesă, atât la felul în care sunt cântate versurile, dar şi modul în care sunt mixate corurile de copii. "Only the Young" sună a piesă inspiraţională pentru tineri, pe care Taylor Swift cântă despre generaţia viitoare, care va aduce o schimbare de mentalitate şi de lideri politici. Mesajul sună ceva de genul: "doar cei tineri pot alerga spre linia de finish şi asta e inevitabil". E ceva foarte naiv şi inocent la aces track, dar mesajul răzbate clar şi răspicat: e nevoie de o schimbare.

Piesa apare în documentarul Netflix proaspăt lansat "Miss Americana", care a debutat chiar azi, pe 31 ianuarie pe serviciul de streaming. Piesa a fost compusă şi produsă de Taylor Swift, alături de Joel Little, care a lucrat cu Lorde şi Sam Smith. Cei doi au şi scris şi produs documentarul respectiv. Dorinţa artistei a fost de a deveni o voce a celor dezamăgiţi de starea actuală a societăţii americane. Cu versuri precum "Nu ne vor ajuta, sunt prea ocupaţi să se ajute singuri, nu vor schimba nimic, trebuie să o facem noi", Taylor se arată foarte nemulţumită de starea actuală a societăţii americane.

Swift a declarat că single-ul este inspirat de discursul pe care l-a ţinut la alegerile preliminare (midterm) din 2018. Atunci a susţinut candidaţi ai Democraţilor, în statul său de baştină, Tennessee. În documentar îi explică colaboratorului Joel Little că a făcut aluzii şi la împuşcăturile din şcoli pe compoziţia sa nouă, dar vrea să transmită un mesaj pozitiv societăţii. A subliniat şi că vine din urmă un nou val de tineri americani, câteva milioane care vor împlini 18 ani până la următoarele alegeri şi ei pot decide soarta ţării.

Taylor Swift a ajuns şi subiect de declaraţii pentru Donald Trump. Acesta a afirmat că îi plac melodiile artistei cu 25% mai puţin după ce aceasta a susţinut Democraţii. E clar faptul că şi noua piesă ia o atitudine poltică deloc favorabilă actualului lider, ci mai degrabă îndemnând la schimbare.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Taylor Swift devine subiect de studiu la o facultate din New York

Studenții de la Institutul Clive Davis din New York au o nouă materie în programă. Aceștia vor învăța despre cariera lui Taylor Swift și impactul cultural pe care muzica sa îl are, în cadrul unui curs ce a debutat pe 26 ianuarie și se va încheia pe 9 martie. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift
Taylor Swift │ FOTO: Universal Music

Cursul este predat de Brittany Spanos, jurnalist muzical al publicației Rolling Stone, și va urmări evoluția lui Swift ca artistă, compozitoare și antreprenoare. Printre alte aspecte discutate la curs se numără rolul compozitorilor de muzică pop și country în industrie, discursuri despre adolescență și copilărie și politica rasei în muzica contemporană.

O scurtă descriere a cursului menționează că acesta își propune să deconstruiască atât atracția, cât și aversiunea față de Taylor Swift, prin lecturi detaliate ale muzicii sale și ale discursului public. Studenții vor putea analiza aspectele culturale și politice ale tinerelor artiste de muzică pop și rolul pe care rasa și influența îl pot juca într-o eventuală carieră muzicală. De asemenea, Spanos va aborda discuții despre fenomenul "fandom", precum și impactul mass-media asupra muzicii pop.

"Am acoperit subiecte despre cariera lui Taylor Swift de când mi-am început cariera ca jurnalist în urmă cu 10 ani, deși eram un super fan de și mai mult timp. Este o mare onoare să pot împărtăși cunoștințele mele cu un grup de studenți", este o parte din declarația oferită de Brittany Spanos.

Interesul pentru acest curs s-a dovedit a fi extrem de ridicat, ca atare există o listă de așteptare pentru studenții care vor să participe. Mai mult, Taylor Swift a fost invitată să țină un discurs în fața clasei. Momentan, artista nu a confirmat participarea.

Taylor Swift a debutat pe piața muzicală în 2006, pe când avea doar 16 ani. Până în prezent, artista lansat nouă albume de studio. Cele mai recente sunt "folklore" și "Evermore", ambele lansate în 2020.

Citește în continuare

Trending