Urmărește-ne în Social Media

Sepultura - Isolation

Sepultura a lansat în sfârşit varianta de studio a piesei "Isolation", pe care a cântat-o la Rock In Rio, spre extazul fanilor. Melodia primeşte un videoclip filmat la acelaşi concert care a făcut senzaţie şi clipul poate fi urmărit în articol.

Această mostră de thrash ca pe vremuri este primul single de pe viitorul album al grupului brazilian, "Quadra". "Isolation" începe ameninţător şi are un intro orchestral ofertant pentru un început de concerte viitoare. Apoi intrăm direct într-un baraj sonic de chitare şi tobe care duc cu gândul mai mult la Slayer decât la ultimul LP Sepultura. Derek Green e în formă mare, cel puţin în varianta de studio, pentru că vocea a suferit live la Rock In Rio.

Judecând după numele piesei şi după versuri, acest track este despre izolarea socială, despre condiţiile din închisori şi însingurarea umană. Spre final parcă auzim şi puţin din spiritul Sepultura de pe vremea lui "Chaos A.D.". Despre această creaţie, solistul Derek Green a declarat următoarele:

Experienţa a fost ca nici o alta în studio. Am simţit că pregătirea este cheia pentru a face procesul de înregistrare să meargă cât mai lin posibil. Am fost de neoprit în fiecare zi, dând tot ce am avut, până la epuizarea totală a minţii, corpului şi sufletului. Albumul este un rezultat direct al vremurilor în care trăim. Muzica este o evoluţie necesară pantru a ne împinge pe noi înşine şi a ne auto depăşi.

"Quadra" este un cuvânt portughez care înseamnă "o zonă demarcată de pământ, cu dungi trasate, unde au loc jocuri ce respectă anumite reguli". Practic e un soi de teren de joc marcat. Discul cu numărul 15 al legendarei trupe braziliene va sosi pe 7 februarie prin Nuclear Blast Records. Este al optulea material discografic cu Derek Green la voce, după plecarea lui Max Cavalera. Au trecut doar 2 ani de la ultimul album, "Machine Messiah", care a amintit puţin prin tematică de ultimul disc Megadeth, "Dystopia".

Albumul din 2017 a fost urmat de un turneu de promovare care a adus Sepultura inclusiv la noi la un Metalhead Meeting aprins la Arenele Romane, care i-a mai adus pe scenă şi pe cei de la Cradle of Filth şi Uli Jon Roth, fost chitarist Scorpions.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sepultura va lansa un album de colaborări, "SepulQuarta"; Prezintă o piesă cu Devin Townsend

Sepultura a lansat în 2020 albumul "Quadra", dar nu se opreşte aici. Pe durata izolării a înregistrat încă un album, o compilaţie de reinterpretări colaborative ale pieselor sale, iar acum ne dezvăluie şi primul astfel de track. Este o reinventare a melodiei "Mask", alături de legenda prog metal Devin Townsend. Detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sepultura SepulQuarta
Coperta album Sepultura SepulQuarta │ FOTO: Sepultura

Noul album colaborativ se numeşte "SepulQuarta" şi include 11 piese. Cei de la Sepultura nu au avut turnee sau concerte în 2020 şi 2021, deci nu au apucat să promoveze albumul "Quadra" lansat în februarie 2020. Ca urmare energia înmagazinată de muzicieni s-a transformat într-un alt album. Metaliştii thrash din Belo Horizonte au creat un album live, care va vedea lumina zilei pe 13 august. Coperta albumului a fost creată de către artistul Eduardo Recife, reprezentând flori care cresc din leşul unei păsări.

Iată cum descrie chitaristul Sepultura, Andreas Kisser acest material discografic:

"SepulQuarta" s-a născut la începutul pandemiei, când totul era oprit. Aveam deja un album nou lansat, dar nu puteam pleca în turneu. Astfel am creat un eveniment recurent, o discuţie live cu fanii, prin care puteam să ne cântăm piesele şi să schimbăm idei. A fost excelent! Albumul ne-a ţinut în viaţă şi în putere prin una dintre cele mai grele perioade din istoria umanităţii.

Artiştii din Sepultura au luat legătura cu cei mai apropiaţi muzicieni şi au creeat împreună noi variante ale hiturilor lor. Au apelat la nume mari, precum Scott Ian de la Anthrax, David Ellefson de la Megadeth (recent dat afară din trupă), Matt Heavy de la Trivium şi mulţi alţii. Discul a fost mixat şi masterizat de Conrado Ruther, urmând a veni într-o ediţie specială jewelcase CD, vinil 2LP şi via streaming, toate în august.

Mai jos puteţi asculta nouă versiune de "Mask", cu Devin Townsend:

Iată tracklist-ul ci colaborării de pe "SepulQuarta":

01. Territory (feat. David Ellefson)
02. Cut-Throat (feat. Scott Ian)
03. Sepulnation (feat. Danko Jones)
04. Inner Self (feat. Phil Rând)
05. Hatred Aside (feat. Angélica Burns, Mayara Puertas & Fernanda Lira)
06. Mask (feat. Devin Townsend)
07. Fear, Pain, Chaos, Suffering (feat. Emmily Barreto)
08. Vandals Nest (feat. Alex Skolnick)
09. Slave New World (feat. Matthew K. Heafy)
10. Ratamahatta (feat. Joao Barone & Charles Gavin)
11. Apes Of God (feat. Rob Cavestany)
12. Phantom Self (feat. Mark Holcomb)
13. Slaves Of Pain (feat. Frédéric Leclercq & Marcello Pompeu)
14. Kaiowas (feat. Rafael Bittencourt)
15. Orgasmatron (feat. Phil Campbell)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31