Urmărește-ne în Social Media

Sepultura - Isolation

Sepultura a lansat în sfârşit varianta de studio a piesei "Isolation", pe care a cântat-o la Rock In Rio, spre extazul fanilor. Melodia primeşte un videoclip filmat la acelaşi concert care a făcut senzaţie şi clipul poate fi urmărit în articol.

Această mostră de thrash ca pe vremuri este primul single de pe viitorul album al grupului brazilian, "Quadra". "Isolation" începe ameninţător şi are un intro orchestral ofertant pentru un început de concerte viitoare. Apoi intrăm direct într-un baraj sonic de chitare şi tobe care duc cu gândul mai mult la Slayer decât la ultimul LP Sepultura. Derek Green e în formă mare, cel puţin în varianta de studio, pentru că vocea a suferit live la Rock In Rio.

Judecând după numele piesei şi după versuri, acest track este despre izolarea socială, despre condiţiile din închisori şi însingurarea umană. Spre final parcă auzim şi puţin din spiritul Sepultura de pe vremea lui "Chaos A.D.". Despre această creaţie, solistul Derek Green a declarat următoarele:

Experienţa a fost ca nici o alta în studio. Am simţit că pregătirea este cheia pentru a face procesul de înregistrare să meargă cât mai lin posibil. Am fost de neoprit în fiecare zi, dând tot ce am avut, până la epuizarea totală a minţii, corpului şi sufletului. Albumul este un rezultat direct al vremurilor în care trăim. Muzica este o evoluţie necesară pantru a ne împinge pe noi înşine şi a ne auto depăşi.

"Quadra" este un cuvânt portughez care înseamnă "o zonă demarcată de pământ, cu dungi trasate, unde au loc jocuri ce respectă anumite reguli". Practic e un soi de teren de joc marcat. Discul cu numărul 15 al legendarei trupe braziliene va sosi pe 7 februarie prin Nuclear Blast Records. Este al optulea material discografic cu Derek Green la voce, după plecarea lui Max Cavalera. Au trecut doar 2 ani de la ultimul album, "Machine Messiah", care a amintit puţin prin tematică de ultimul disc Megadeth, "Dystopia".

Albumul din 2017 a fost urmat de un turneu de promovare care a adus Sepultura inclusiv la noi la un Metalhead Meeting aprins la Arenele Romane, care i-a mai adus pe scenă şi pe cei de la Cradle of Filth şi Uli Jon Roth, fost chitarist Scorpions.

Comentarii