Urmărește-ne în Social Media

rock

Sepultura - Last Time

Sepultura a lansat al doilea single de pe noul album din 2020, "Quadra". Noua piesă se numeşte "Last Time" şi are un mesaj legat de adicţie şi promisiunea că e "ultima oară". Vă invităm să urmăriţi videoclipul cu versuri în articol.

Publicat

pe

"Last Time" este al doilea single de pe noul album, "Quadra", venind după foarte apreciatul track "Isolation". Acesta a fost cântat în premieră la Rock In Rio cu câteva luni în urmă. Melodia cea nouă include câteva mostre de virtuozitate la chitară şi secvenţe de thrash pur, după ce începe cu aportul vocal al lui Derrick Green. Videoclipul îi prezintă pe artişti înregistrând noul album în Suedia, în mijlocul pădurii şi căutând inspiraţia pentru noile track-uri.

Izolaţi într-o localitate mică, artiştii se dezlănţuie pe tobe sacadate şi pe chitare ce fac trecerea între thrash metal, heavy metal şi aproape că alunecă spre black uneori. Viitorul album, "Quadra" soseşte pe 7 februarie 2020 prin Nuclear Blast Records. Sepultura rămâne extrem de prolifică, pentru că a lansat ultimul disc, "Machine Messiah" în 2017. I-am auzit melodiile inclusiv în România la Metalhead Meeting-ul acelui an, când au urcat pe scenă şi cei de la Cradle of Filth după Sepultura.

Brazilienii şi americanii care compun această legendă thrash vin după 2 ani de turnee şi încărcaţi de energie au lucrat la "Quadra" cu producătorul Jens Bogren. Artiştii citează "împingerea limitelor fizice şi psihice" pe acest material. Simţim şi ceva experimentare, cu elemente corale înălţătoare, care dau o senzaţie de măreţie ameninţătoare secvenţelor de chitară din "Last Time". Ca inspiraţii pentru discul din 2020 sunt citate "Beneath the Remains" şi "Arise", dar regândite pentru epoca modernă.

Li se adaugă elemente tribale, orchestrale, coruri şi voce curată pentru un plus de noutate. Andreas Kisser s-a auto depăşit la chitară şi a contribuit mult la compoziţie. Grupul ajunge la o discografie de 15 albume şi şi-a cimentat statutul de legendă de ceva vreme. "Quadra" are un tracklist de 12 piese şi numele acesta reprezintă "teren sportiv", sau mai bine zis "o zonă delimitată unde se întâmplă un joc după un set de reguli". E vorba despre ţări, despre norme, legi şi culturi.

Derrick Green a fost prezent pe 9 din cele 15 albume ale grupului, înlocuindu-l pe Max Cavalera la început de mileniu.

Albume noi

Sepultura va lansa un album de colaborări, "SepulQuarta"; Prezintă o piesă cu Devin Townsend

Sepultura a lansat în 2020 albumul "Quadra", dar nu se opreşte aici. Pe durata izolării a înregistrat încă un album, o compilaţie de reinterpretări colaborative ale pieselor sale, iar acum ne dezvăluie şi primul astfel de track. Este o reinventare a melodiei "Mask", alături de legenda prog metal Devin Townsend. Detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sepultura SepulQuarta
Coperta album Sepultura SepulQuarta │ FOTO: Sepultura

Noul album colaborativ se numeşte "SepulQuarta" şi include 11 piese. Cei de la Sepultura nu au avut turnee sau concerte în 2020 şi 2021, deci nu au apucat să promoveze albumul "Quadra" lansat în februarie 2020. Ca urmare energia înmagazinată de muzicieni s-a transformat într-un alt album. Metaliştii thrash din Belo Horizonte au creat un album live, care va vedea lumina zilei pe 13 august. Coperta albumului a fost creată de către artistul Eduardo Recife, reprezentând flori care cresc din leşul unei păsări.

Iată cum descrie chitaristul Sepultura, Andreas Kisser acest material discografic:

"SepulQuarta" s-a născut la începutul pandemiei, când totul era oprit. Aveam deja un album nou lansat, dar nu puteam pleca în turneu. Astfel am creat un eveniment recurent, o discuţie live cu fanii, prin care puteam să ne cântăm piesele şi să schimbăm idei. A fost excelent! Albumul ne-a ţinut în viaţă şi în putere prin una dintre cele mai grele perioade din istoria umanităţii.

Artiştii din Sepultura au luat legătura cu cei mai apropiaţi muzicieni şi au creeat împreună noi variante ale hiturilor lor. Au apelat la nume mari, precum Scott Ian de la Anthrax, David Ellefson de la Megadeth (recent dat afară din trupă), Matt Heavy de la Trivium şi mulţi alţii. Discul a fost mixat şi masterizat de Conrado Ruther, urmând a veni într-o ediţie specială jewelcase CD, vinil 2LP şi via streaming, toate în august.

Mai jos puteţi asculta nouă versiune de "Mask", cu Devin Townsend:

Iată tracklist-ul ci colaborării de pe "SepulQuarta":

01. Territory (feat. David Ellefson)
02. Cut-Throat (feat. Scott Ian)
03. Sepulnation (feat. Danko Jones)
04. Inner Self (feat. Phil Rând)
05. Hatred Aside (feat. Angélica Burns, Mayara Puertas & Fernanda Lira)
06. Mask (feat. Devin Townsend)
07. Fear, Pain, Chaos, Suffering (feat. Emmily Barreto)
08. Vandals Nest (feat. Alex Skolnick)
09. Slave New World (feat. Matthew K. Heafy)
10. Ratamahatta (feat. Joao Barone & Charles Gavin)
11. Apes Of God (feat. Rob Cavestany)
12. Phantom Self (feat. Mark Holcomb)
13. Slaves Of Pain (feat. Frédéric Leclercq & Marcello Pompeu)
14. Kaiowas (feat. Rafael Bittencourt)
15. Orgasmatron (feat. Phil Campbell)

Citește în continuare

Trending