Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Livgardet

Sabaton a revenit la origini odată cu lansarea piesei "Livgardet", cântând în limba ţării sale de baştină, Suedia. Metaliştii au lansat şi un videoclip tematic pentru această piesă, care serveşte ca un tribut pentru Garda Regală Suedeză. Anul 2021 este unul special, deoarece Garda împlineşte 700 de ani. Ce a ieşit vedeţi în articol.

Metaliştii suedezi fac din "Livgardet" o piesă cu o percuţie sacadată, cu momente care sună a marş militar. Acesta este primul single nou al formaţiei de la albumul "The Great War" din 2019 încoace. Melodia în limba suedeză vine după o lungă perioadă în care Sabaton a cântat mai degrabă în engleză. În 2012 sosea un album complet în limba nordică, "Carolus Rex", un LP conceptual despre ascensiunea şi căderea Imperiului Suedez, totul definit de monarhul Carol al XII-lea. A primit şi o variantă în engleză.

Este şi cazul noului single, care va primi o versiune în limba lui Shakespeare pe 9 aprilie. În videoclip îi vedem pe muzicieni trăind ca acum 700 de ani, îmbrăcaţi în uniformele Gardei Regale şi cinând la lumina lumânărilor, sub privirile figurilor istorice din monarhia suedeză. Acestea sunt înfăţişate în tablouri. Melodia este înălţătoare, pare un cântec de luptă şi de vitejie şi îi vedem de altfel pe artişti făcând planuri strategice de război, vărsând vin şi consumând castane, nuci, fripturi bogate şi certându-se cu săbiile scoase.

Garda Regală Suedeză, omagiată de melodia nouă a fost înfiinţată în 1521 de către regele Gustav Vasa. Iată mesajul transmis de formaţie cu ocazia lansării acestei melodii:

Din 2012 şi de la "Carolus Rex" am aşteptat cu nerăbdare să scriem mai multe piese în suedeză şi am simţit că nu am terminat cu istoria ţării noastre de baştină. În ultimii ani am discutat subiecte pentru muzică, până a apărut ceva evident. Unul dintre cele mai vechi regimente militare din lume, Garda Regală Suedeză a fost formată în regiunea din care se trage Sabaton, Dalecarlia.

În ultimii 500 de ani au evoluat odată cu vremurile şi au servit sub diferiţi regi şi regine, fiind activi şi azi. Am simţit că o astfel de aniversare merită o meldoie şi am dorit să creăm un tribut respectuos, un imn pentru regimentul suedez.

În 2020 formaţia a lansat piesa "The Future of Warfare", după ce încheiase anul 2019 cu single-ul "Seven Pillars of Wisdom".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare