Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Livgardet

Sabaton a revenit la origini odată cu lansarea piesei "Livgardet", cântând în limba ţării sale de baştină, Suedia. Metaliştii au lansat şi un videoclip tematic pentru această piesă, care serveşte ca un tribut pentru Garda Regală Suedeză. Anul 2021 este unul special, deoarece Garda împlineşte 700 de ani. Ce a ieşit vedeţi în articol.

Metaliştii suedezi fac din "Livgardet" o piesă cu o percuţie sacadată, cu momente care sună a marş militar. Acesta este primul single nou al formaţiei de la albumul "The Great War" din 2019 încoace. Melodia în limba suedeză vine după o lungă perioadă în care Sabaton a cântat mai degrabă în engleză. În 2012 sosea un album complet în limba nordică, "Carolus Rex", un LP conceptual despre ascensiunea şi căderea Imperiului Suedez, totul definit de monarhul Carol al XII-lea. A primit şi o variantă în engleză.

Este şi cazul noului single, care va primi o versiune în limba lui Shakespeare pe 9 aprilie. În videoclip îi vedem pe muzicieni trăind ca acum 700 de ani, îmbrăcaţi în uniformele Gardei Regale şi cinând la lumina lumânărilor, sub privirile figurilor istorice din monarhia suedeză. Acestea sunt înfăţişate în tablouri. Melodia este înălţătoare, pare un cântec de luptă şi de vitejie şi îi vedem de altfel pe artişti făcând planuri strategice de război, vărsând vin şi consumând castane, nuci, fripturi bogate şi certându-se cu săbiile scoase.

Garda Regală Suedeză, omagiată de melodia nouă a fost înfiinţată în 1521 de către regele Gustav Vasa. Iată mesajul transmis de formaţie cu ocazia lansării acestei melodii:

Din 2012 şi de la "Carolus Rex" am aşteptat cu nerăbdare să scriem mai multe piese în suedeză şi am simţit că nu am terminat cu istoria ţării noastre de baştină. În ultimii ani am discutat subiecte pentru muzică, până a apărut ceva evident. Unul dintre cele mai vechi regimente militare din lume, Garda Regală Suedeză a fost formată în regiunea din care se trage Sabaton, Dalecarlia.

În ultimii 500 de ani au evoluat odată cu vremurile şi au servit sub diferiţi regi şi regine, fiind activi şi azi. Am simţit că o astfel de aniversare merită o meldoie şi am dorit să creăm un tribut respectuos, un imn pentru regimentul suedez.

În 2020 formaţia a lansat piesa "The Future of Warfare", după ce încheiase anul 2019 cu single-ul "Seven Pillars of Wisdom".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concert Sabaton la București în 2022: consultă programul și regulile de acces

Sabaton concertează pe 25 iulie la Arenele Romane din București în cadrul turneului "The Tour to End All Tours" care trece și prin România. În deschidere vor cânta Dynazty din Suedia. Te invităm să afli mai multe informații utile pe care le-au comunicat organizatorii.

Publicat

pe

Concert Sabaton la Turbohalle pe 19 martie 2013

Sabaton nu mai are nevoie de nicio prezentare. Suedezii se reîntorc la București și promit un show cu totul special care va plimba publicul prin întreaga muzică a formației, precum și prin cele mai importante etape istorice, cum au obișnuit deja.

Program concert Sabaton la Arenele Romane

 • OPEN DOORS 18:30
 • Dynazty 19:15 - 20:30
 • SABATON 21:00 - 23:00

Reguli de acces la concertul Sabaton

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:30, iar concertele încep la ora 19:15. După deschiderea porților, puteți sosi la orice oră doriți pentru a vă vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei.

Pentru biletele de pe Teren accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.

Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugam în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Fanii care au bilete pe scaune se pot plimba dintr-o parte în alta a arenelor ca să ajungă la zona de merch de pe coronament, dar nu pot intra pe teren (și viceversa - fanii de pe teren nu pot intra în zonele cu scaune). De asemenea, staționarea pe coronament pentru a privi concertul este interzisă din două motive: 1) nu se aude bine 2) nu trebuie blocate căile de evacuare.

 • Categoria Premium - Bilete cu loc în sectoarele K, E
 • Categoria Teren - Bilete fără loc, în fața scenei, pe teren
 • Categoria Acces General  - Bilete cu loc în Arenă, mai puțin în sectoarele K și E

Bilete concert Sabaton:

Prețul biletelor variază între 254 și 194 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare