Urmărește-ne în Social Media

Lil Nas X - That's What I Want

Lil Nas X a a lansat mult aşteptatul album "Montero", iar odată cu acest release a venit şi single-ul "That's What I Want", care primeşte un videoclip viralizat în doar 24 de ore. Clipul e deja în Trending şi a sărit de 11 milioane de vizualizări în 24 de ore.

Lil Nas X este la al cincilea clip la rând în care nu se fereşte să îşi etaleze sexualitatea şi senzualitatea în diferite scenarii. Artistul a avut mereu controversa asigurată, asumându-şi riscuri pe care alţi rapperi (în afară de Frank Ocean) nu şi le-au asumat până acum. "That's Want I Want" ne propune un Lil Nas X în rochie de mireasă şi cântând la chitară electrică, dar şi scene ce amintesc de "Brokeback Mountain" şi secvenţe erotice în vestiar cu un jucător de fotbal american.

Lil Nas X e o figură controversată pentru că ia imaginea rapperului de culoare şi o sexualizează până la extrem, dar nu la modul macho, ci pe latura sensibilă şi cu multă cultură Queer. Lansarea albumului "Montero" de pe 17 septembrie a fost prefaţată de o campanie virală, în care Lil Nas X apărea peste tot cu o burtă de gravidă falsă, făcând toţi fanii să întrebe ce pregăteşte artistul. Până la urmă a dat naştere unui LP.

Muzicianul a furat privirile tututor la Met Gala cu o săptămână în urmă, atunci când apărea în haine regale aurii, într-un soi de armura aurită, dar şi într-o mitră regală fabuloasă şi foarte amplă. Greu de crezut că artistul este activ pe scenă muzicală de doar 3 ani şi că "Montero" e de abia albumul său de debut. De la "Old Town Road" încoace toată lumea vorbeşte despre tânărul de doar 22 de ani, care a devenit un simbol al culturii Queer.

Pe noul său disc are colaborări cu nume mari ca Megan Thee Stallion, Elton John, Miley Cyrus, Doja Cat şi Jack Harlow. Materialul discografic are 15 piese şi include versuri autobiografice. "Montero" este de altfel numele real al lui Lil Nas X, care a avut un moment magic la Glastonbury cu câţiva ani în urmă, când după un concert Miley Cyrus a simţit nevoia să îşi facă momentul de "coming out" pe scenă, în faţa publicului, simţindu-se acceptat acolo, în faţa unui număr mare de steaguri curcubeu.

În ultimul an rapperul a lansat o pereche de pantofi sport cu sânge uman în talpă şi pentagrame, stârnind din nou controverse.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Recenzie SAGA Festival 2023: anulări cu probleme, Skrillex impecabil, revenirea la Romaero nu a fost de bun augur

SAGA Festival 2023 a fost pe buzele tuturor în aceste zile, dar mai degrabă din motivele greşite. Între anulari ale artiştilor, temperaturi prea mari şi cereri de refund, ceva clar nu a mers bine. Ce a mers bine aflaţi totuşi din recenzia de mai jos.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ce a mers bine?

Sonorizarea  de la SAGA Festival 2023 mi s-a părut OK, mă rog cel puţin pentru primele două treimi din public de la main stage şi pentru cei aflaţi la scena Heat, adică techno. Skrillex s-a auzit excelent, Delia a făcut mega show, inclusiv pirotehnic şi am avut şi lasere aferente. Parcă totuşi show-ul şi scena nu au avut grandiozitatea ultimelor ediţii.

Mi s-a părut şi că am mers mai puţin între scene decât anul trecut şi că opţiunile de mâncare erau mai bine coagulate în acel hangar decât "sparte" în jurul unui stadion. Mi-a plăcut şi mobilizarea lui Skrillex, care a făcut show de 3 ore, deşi nu era obligat, pentru a îi ţine locul lui Lil Nas X. Fisher l-a înlocuit pe Wiz Khalifa în ziua 3.

Am apreciat şi că au fost aduşi mulţi artişti români, cu accent pe ce vrea publicul, adică trapperi locali şi rapperi.

Ce nu a mers bine?

Multe... de la comportamentul paznicilor BGS care nu au gestionat bine mulţimea uriaşă de la intrare, la cozile uriaşe de la top up şi de la brăţări. Apoi faptul că nu puteai face top up din aplicaţie. Personal, am ieşit de la festival şi am fost la un restaurant de lângă şi la un Mega Image pentru mâncare şi băutură.

Apoi anulările: pierzi 2 headlineri şi un artist secundar în 3 zile. E vorba despre Lil Nas X, Wiz Khalifa şi Sickick. Asta dacă nu cumva am mai ratat pe cineva. Iar Lil Nas X era a doua zi după apariţia ratată de la SAGA la Glastonbury şi a făcut un show de milioane. Gurile rele zic că de fapt a avut nemulţumiri contractuale legate de SAGA şi nu probleme de sănătate.

Că nemulţumire personală e că scena Heat îşi merită numele: era pur şi simplu prea cald, 40+, mai ales în faţă. Şi nici măcar nu era plin hangarul. Au dispărut şi acele jocuri de lumini în valuri din 2021 de la Carl Cox şi nici măcar nu s-a aprins acel "piept de robot" în care se afla DJ-ul.

Încălecarea sonorizării e din nou o problemă: cine stătea în spate la Skrillex nu auzea mai nimic, auzea doar techno de la Heat.

Aglomeraţia a dominat evenimentul pe toată durata sa, însoţit de o căldură infernală şi mulţi se simţeau neconfortabil acolo. Sonorizarea de la scena trap nu a fost grozavă şi nici gimmick-urile artiştilor.

Am înţeles şi că pentru refund trebuie să te duci fizic la Romaero Băneasa, ceea ce dacă eşti din alt oraş sau din Berceni e cheltuială aproape cât biletul de SAGA pe o zi.

Alte constatări:

Skrillex a făcut o treabă bună, a fost impecabil, a început cu o melodie populară românească şi a adus şi piesă cu darabane "Xena", dar remixata. Am auzit mai puţin dubstep decât speram, dar măcar a lăsat piesele să curgă, spre deosebire de artiştii de la SAGA 2022.

Am fost şocat de media de vârstă foarte, foarte mică de la festival. E drept că au fost şi bilete cu preţ redus pentru cei sub 21 ani şi că 225 de lei pe zi nu era capăt de ţară. Mă uitam la ei şi nu prea îi vedeam că au putere de consum, trăgeau de o bere sau o cola. Au fost mai puţine activări decât în alţi ani şi mai puţin hype cu petrecerea din avion.

Varietatea food truck-urilor a fost OK, dar preţurile au fost lovite serios de inflaţie. Rava, Azteca, Amuly au fost mai mult pe gimmick decât pe muzică. Paula Temple a făcut senzaţie la techno, cu un baraj de sunete agresive şi beat-uri murdare.

Delia a dovedit în vreo oră ca e cel mai mare rockstar feminin din România, poate cu cel mai bun show de la SAGA din 2023. Şi Şatra Benz şi BUG Mafia au ridicat lumea în picioare.

Da, consensul e că lucrurile nu au ieşit bine, poate chiar mai rău decât la Fall In Love Festival 2019. Rămâne acum de văzut dacă organizatorii vor trage o lecţie de aici şi se vor revanşa în 2024 sau vor prefera să ignore critică şi să facă downsize la eveniment, că în acest an. Mi s-a părut că anvergură sa a scăzut.

Galerie foto SAGA Festival 2023:

Citește în continuare

Concerte & turnee

Lil Nas X şi-a anulat concertul de la SAGA Festival 2023; Skrillex îşi extinde set-ul

Ziua deschiderii SAGA Festival 2023 vine cu o veste rece şi una caldă. Pe de o parte Lil Nas X tocmai a anunţat că şi-a anulat concertul din cadrul SAGA, pe de altă parte Skrillex va compensa.

Publicat

pe

Poster Lil Nas X SAGA Festival 2023
Poster Lil Nas X SAGA Festival 2023 │ FOTO: Alda

Echipa lui Lil Nas X se afla deja la Bucureşti şi avionul cu producţia de asemenea, dar artistul are probleme de sănătate care nu îi mai permit să urce pe scenă. Muzicianul a declarat că abia aşteaptă să revină în ţara noastră când se va simţi mai bine. Odată cu aceste veşti cu privire la anularea unui headliner, avem totuşi şi un "silver lining".

Ei bine Skrillex, tăticul dubstep-ului de la începutul anilor 2010 va compensa absenţa lui Lil Nas X cu un set extins, care va dura nu mai putn de 3 ore. Organizatorii SAGA au colaborat cu echipa lui Skrillex pentru a face posibil acest lucru. Muzicianul are şi de unde să ne ofere 3 ore de muzică, nu de altă dar a lansat 3 albume în 2023 în doar câteva săptămâni.

Recent a scos şi un videoclip pentru banger-ul cu influenţe orientale, "Xena", poate cel mai mare hit al său din ultimii ani. Clar vom auzi şi nişte Fred Again, "Bangarang", "Kill Everybody", "Purple Lamborghini".

Lil Nas X, pe numele său real Montero Lamar Hill este un tânăr artist de doar 24 de ani şi deja un icon LGBTQ+. Are costume şi reprezentanţii flamboiante şi a făcut din "Old Town Road" un mega hit, în versiunea cea nouă. Piesa a primit 17 discuri de platină.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Tot ce trebuie să ştii despre SAGA Festival 2023

A venit şi momentul mult aşteptat de fanii muzici electronice: SAGA Festival 2023 e la doar ore distanţă de debut şi se întoarce la Romaero Băneasa. Am fost acolo pentru a vedea pregătirile şi avem detalii despre ceea ce vom vedea acolo. Predicţii ale organizatorilor, ce food truck-uri sunt pregătite, plus ce ne aşteaptă ca show aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Saga Festival 2023 Ziua Zero Main Stage
Saga Festival 2023 Ziua Zero Main Stage

La Saga Festival 2023 ne aşteaptă 3 zile de petreceri desfăşurate la Romaero Băneasa, cu acces de pe Strada Ficusului 44. Line-up-ul este bogat, cu doi headlineri mari vineri seara, pe 23 iunie: Skrillex şi Lil Nas X. Sâmbătă sunt cap de afiş Fisher, Loreen şi Robin Schulz. Alan Walker şi Wiz Khalifa sunt headlineri duminică.

În acest an vom avea o scenă special de trap românesc, scena Switch, unde vor cânta Amuly, Azteca, Gheboasa, Marko Glass, Bvcovia, Nane, Rava. Duminică vom mai avea nişte nume mari din rap care vor urca pe scenă, B.U.G. Mafia, Spike, Deliric, Bitza, Ian, Killa Fonic, Oscar. Loreen a apărut în lineup că o surpriză de ultim moment, artista fiind câştigătoarea Eurovision 2023.

Scene:

6 scene au fost pregătite la SAGA Festival 2023: Switch, Heat, Spark, Drift, Bumper Cars, plus un avion care e transformat la rândul său într-o scenă. Scena Heat e cea techno, unde va fi şi rave pit şi publicul VIP va putea ajunge aproape de DJ. Judecând după ediţiile trecute Bumper Cars va fi un fel de Nostalgia, cu muzica românească din anii '90 şi 2000.

Alan Walker va cânta în Rave Plane, un avion transformat în club, un concept unic pentru 200 de fani norocoşi. Acolo mai pun muzică şi Franky Wah, Gordo, Hitty, Gabry Ponte, Joel Corry, Mike Williams.

Nu uitaţi şi că puteţi viziona show-ul dintr-o roată panoramică, în zona scenei Heat.  Main Stage-ul are acum o formă dreptunghiulară, e foarte lat şi are jocuri de flăcări sus. E orientat acum în direcţia opusă faţă de 2021.

Cifre utile:

Sunt în lineup peste 150 de artişti internaţional şi români, iar participanţii sunt estimaţi pe la 50.000 pe zi. Am numărat şi peste 50 de food truck-uri la festival, printre care Jerry's Pizza, Meat Busters, Aperitivo, Ice Cream Car, Wurstaholics, Famous Waffles, Arome, Burger Chef, Yoyo Burgers, Gyros Mania, Hoinar, Furgoneta, Taste of Belgium, Waffles, Gogoşi, Paradisul Clătitelor.

Plata şi aplicaţie:

Plata la eveniment se face cu brăţara primită la intrare, care se încarcă la punctele de top up. Posibil să se poată încărca şi din aplicaţia SAGA. În aceeaşi aplicaţie se afla o funcţie numită Emergency Button, prin care cei aflaţi la festival pot solicita sprijinul celor din call center pentru orice problemă. De la accidentari la cineva care se simte rău spre exemplu. Cei specializaţi vor ajunge la cel care a apăsat butonul în mai puţin de 2 minute.

Galerie foto SAGA Festival 2023 Ziua Zero:

  • Saga Festival 2023 Ziua Zero Main Stage

    Saga Festival 2023 Ziua Zero Main Stage

  • Saga Festival 2023 Ziua Zero Main Stage
Citește în continuare