Urmărește-ne în Social Media

Lil Nas X - J Christ

Lil Nas X începe anul 2024 cu un videoclip controversat, care a strâns 4.5 milioane de vizualizări în 48 de ore: "J Christ". Acesta a provocat deja furia creştinilor tradiţionalişti, pentru că include o sumedenie de simboluri biblice.

Lil Nas X apare sub forma unui Iisus răstignit, a unui jucător de baschet care provoacă diavolul la un meci, dar şi sub forma lui Noe. Un Noe care se confruntă cu potopul şi ia pe Arcă inclusiv dinozauri şi struţi. E greu să mai ţii pasul cu ţinutele rapperului, care se schimbă la 20 de secunde şi sunt din ce în ce mai flamboiante.

Plus o sumedenie de elemente CGI, în special la secţiunea cu Arca şi potopul. Ce e special la videoclip e că el a fost gândit şi regizat chiar de către Lil Nas X. Cine se uită cu atenţie la clip o să observe şi personaje care seamănă cu Taylor Swift, Kanye West sau Ed Sheeran.

"J Christ" este primul single al muzicianului după 2 ani şi a primit deja multe teasere şi multă controversă. Apar chiar şi "clone" de Oprah Winfrey şi Barack Obama în acest videoclip. Auzim şi elemente de gospel, aşa cum şade bine unei creaţii cu referinţe biblice. Artistul nu se opreşte aici şi a partajat în social media o imagine cu scrisoarea prin care a fost acceptate la facultate.

Şi nu orice facultate, Liberty University, o universitate creştină din Virginia. Se va axa pe studii biblice şi creştine aparent, asta dacă nu cumva e totul parte a unei campanii de promovare.

Legat de controversa utilizării lui Iisus ca nume de piesă, muzicianul a spus următoarele:

Noul meu single este dedicat Omului care a avut cea mai mare revenire din toate timpurile.

Rapperul pregăteşte şi un documentar cunoscut drept "Long Live Montero", care ar trebui să sosească în această lună. Îl va urmări pe muzician în turneul său live, asociat albumului de debut, "Montero", lansat în 2021.

Lil Nas X trebuia să vină în România cu ocazia festivalului SAGA 2023, dar a trebuit să anuleze în ultima clipă, din cauza unor probleme de sănătate. A fost înlocuit de Skrillex, care şi-a prelungit setul cu câteva ore la Romaero.

Comentarii