Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Lil Nas X a lansat adidaşi cu sânge uman şi pentagrame, provocând un conflict cu Nike şi biserica

Rapperul Lil Nas X este autorul celei mai "metal" iniţiative din ultima vreme. A reuşit ca în interval de o săptămână să alieneze Biserica Catolică, dar şi pe Nike. Rapperul avusese deja o dispută cu o parte din public după ce a lansat videoclipul "Montero", iar apoi a lansat încălţăminte sport cu sânge uman şi pentagrame în compoziţie. Avem detalii în articol.
Pantofi sport Nike Satan Shoes Lil Nas X

Pantofi sport Nike Satan Shoes Lil Nas X │ FOTO: Lil Nas X

Totul a început odată cu lansarea videoclipului "Montero", criticat de ofiicali guvernamentali, de conservatori şi biserică. Mulţi aveau o problemă cu faptul că Lil Nas X face striptease şi dansează la bară în iad, frecându-se chiar de Satana. Controversa a adus peste 56 de milioane de vizualizări clipului în 5 zile. Au fost multiple acuzaţii de satanism şi obscenitate, la care Lil Nas X a răspuns cu o scrisoare către versiunea sa mai tânără, în care scria că doreşte să normalizeze imaginea queer prin acest clip.

Ce a urmat? Nu ştiu dacă sunteţi familiarizaţi cu conceptul de "double down" de la stand up comedy, dar artistul a făcut fix asta. A mers şi mai departe cu imaginea satanismului, lansând o pereche de pantofi sport, "Satan Shoes", practic nişte perechi Nike reconvertite cu pentagrame imprimate şi o pictură de sânge uman combinată cu cerneală. 666 de perechi au fost produse. Costă 1018 dolari şi la baza încălţămintea este o pereche de Nike Air Max '97.

Săptămâna curentă a început cu un proces din partea Nike, care dă în judecată MSCHF, compania cu care Lil Nas X a colaborat pentru a realiza Satan Shoes. Încălţămintea s-a viralizat, iar Nike a fost acuzată de satanism, având probleme de imagine. Nike a început un proces de încălcarea de copyright pe 29 martie, afirmând că nu a autorizat vreodată producţia acestui accesoriu.

Între timp Twitterul e plin de campanii de boicotare Nike, de aici toată problema.

Lil Nas X nu e deloc străin de controversă, fiind primul artist country de culoare şi gay şi transformând piesa "Old Town Road" remixată în hit. De Crăciun în 2020 a devenit un atfel de "Moşu'" cu o imagine sexy, dar întunecată planând în jurul sărbătorii creştine din clipul "Holiday". Scandalurile continuă, iar cel mai nou twist e că Lil Nas X îşi cere scuze lui FKA Twigs pentru că i-a copiat videoclipul.

Citește mai multe despre Lil Nas X
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE