Urmărește-ne în Social Media

Evanescence - Cruel Summer

Evanescence rămâne în lumea cover-urilor prin lansarea piesei "Cruel Summer", care primeşte o variantă acustică cu un feeling diferit de originalul de la Bananarama. Melodia tocmai a debutat şi are parte de un videoclip intim filmat de Amy Lee şi colegul de trupă Troy Mclawhorn în casele fiecăruia dintre ei. Clipul se poate viziona în articol.

"Cruel Summer" suna total diferit în varianta originală, făcând parte din valul de eurodance şi new wave care a cuprins Europa în anii '80. Era mai aproape de ABBA decât de rock. Amy Lee îl transformă într-o veritabilă baladă, melancolică şi misterioasă. Dacă ascultaţi cu atenţie versurile, ele sunt despre o vară toridă, dar foarte crudă, în care încerci să zâmbeşti dar îţi este dor de ea sau el. Bananarama a cântat piesa într-un mod în care deduceai că dansul şi muzica erau alinarea celui rămas fără dragoste şi prieteni.

Evanescence ne oferă o interpretare care aminteşte cumva de creaţiile lui Akira Yamaoka pentru seria de jocuri "Silent Hill". Piesa originală a fost folosită pentru filmul "The Karate Kid" din anii '80, dar vibe-ul s-a schimbat total cu acest cover. Amy Lee cântă şi la pian, în vreme ce Troy o acompaniază la chitară. Noua piesă a fost înregistrată pentru MagentaMusik 360, iar la final avem un mic discurs al lui Amy Lee, care explica nouă semnificaţie a acestui track în lumea actuală.

Iată ce a spus artista:

"Cruel Summer" a fost lansată iniţial ca o piesă single de sine stătătoare de către Bananarama în 1983, dar ulterior a fost inclusă în albumul secund al trupei, intitulat ca acest grup. A urcat pe locul 9 în topul Billboard Hot 100 după ce a fost inclusă în filmul "The Karate Kid" cu un an mai târziu (deşi nu a fost adăugată în coloana sonoră a filmului). Odată cu trecerea anilor, piesa a primit câteva coveruri, iar formaţia chiar şi-a actualizat piesa în 1989.

Evanescence continuă între timp lucrul la viitorul album, "The Bitter Truth". Cu câteva săptămâni în urmă a lansat single-ul "Wasted on You", cu un videoclip filmat din izolare de fiecare membru al formaţiei. Acest LP vine după un album "Synthesis" din 2017, care a experimentat cu elemente electronice şi orchestrale. De această dată Amy Lee and co revin la rock şi au promis chiar o abordare mai heavy. Evanescence a cântat în România în toamna lui 2019, în ceea ce a fost a cincea incursiune a trupei pe teritoriu românesc.

Comentarii

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare