Urmărește-ne în Social Media

Evanescence - Wasted On You

Evanescence a lansat primul single de pe viitorul album, "Wasted on You", alături de un videoclip filmat în izolare. Vedem membrii trupei compunând, meditând, jucându-se cu animalele de companie şi petrecând timp cu cei dragi. Trupa nu şi-a pierdut din energie şi o dovedeşte cu noul track, pe care îl puteţi asculta în articol.

"Wasted On You" este primul single de pe al cincilea album al formaţiei "The Bitter Truth", care va sosi în acest an. Amy Lee şi colegii săi anunţau încă din 2019 că pregătesc un nou material discografic şi la începutul anului au lansat videoclipul piesei "The Chain". Acel track a fost compus pentru coloana sonoră a jocului "Gears 5" şi este un cover după o piesă Fleetwood Mac. Acum Evanescence ne oferă ceva complet nou, iar "Wasted on You" este o piesă plină de energie, de exteriorizare şi alungare a regretelor.

Videoclipul a fost realizat printr-un colaj al filmărilor realizate de fiecare membru al trupei acasă, în izolare. Îi vedem pe rând pe solista Amy Lee, basistul Tim McCord, toboşarul Will Hunt, chitaristul Troy McLawhorn şi chitarista Jen Majura. Înregistrările s-au făcut pe iPhone în intimitatea fiecăruia, iar regia îi aparţine lui P.R. Brown, în colaborare cu trupa. Artiştii au dorit să surprindă sentimentul de lipsă de control, de deconectare de la lumea din jur şi de singurătate şi lipsă de scop în situaţia actuală.

Refrenul este unul de empowerment, iar Amy Lee cântă despre faptul că nu are nevoie de droguri, că este deja afundată în abis şi "aşteptând un miracol". Solista a explicat astfel idea din spatele noilor melodii:

Am înregistrat această muzică până în ultima clipă, când nu mai puteam merge la studio şi am finalizat totul remote, prin apeluri telefonice şi partajare de fişiere. Modificarea mixajelor, adăugarea de track vocal în fundal, crearea clipului şi album art-ul sunt toate realizate de acasă. Toate au fost ca apa în deşert pentru mine, lumina pe timpul acestor vremuri întunecate.

Încă mai compunem şi mai avem multă muncă de realizat la acest album, dar de această dată vrem să lansăm piesele individual, pe măsură ce le creăm pentru a trăi clipă cu fanii noştri şi muzica noastră.

"The Bitter Truth" este primul album alcătuit complet din muzică originală a trupei în aproape un deceniu. "Evanescence" a fost ultimul LP original, lansat în 2011 şi a fost urmat de "Synthesis", o reinterpretare electronică-orchestrală a hiturilor formaţiei. Evanescence a concertat în România în toamna lui 2019, când a ajuns pentru a cincea oară în ţara noastră, iar Amy Lee a sunat la fel de bine ca prima oară.

Artista a ţinut recent şi un concert de acasă, în cadrul seriei "Together at Home", interpretând coveruri după piese celebre.

Comentarii

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare