Urmărește-ne în Social Media

Children of Bodom - Hexed

Nu putea să treacă Halloween-ul fără ca marile formaţii death să lanseze clipuri noi. Children of Bodom tocmai a lansat videoclipul piesei "Hexed", cea care dă numele celui de-al zecelea album de studio al grupului. Urmăreşte videoclipul animat în articol.

"Hexed" este cel mai nou single de pe albumul cu acelaşi nume al celor de la Children of Bodom. Piesa de 5 minute include rafale de tobe şi chitare ca pe legendarele LP-uri ale nordicilor de la început de mileniu (precum "Hate Crew Deathroll" din 2003). Videoclipul cel nou este o producţie a Universităţii RMIT din Australia, care a lucrat la el timp de 15 săptămâni. Totul s-a petrecut sub ghidajul lui Arron McLoughlin şi Simon Morton, cu rol de producători.

În jur de 3000 de ore au fost necesare pentru a o poveste de coşmar, cu spectre, fulgere, clasicul Lake Bodom şi stafii cu unghii şi dinţi uriaşi. Puterea metalului se luptă cu acea creatură, care a deschis un abis negru în lacul blestemat. Este o poveste perpetuată în oarecare măsură pe discurile trupei finlandeze de-a lungul carierei sale.

Imaginea monocromă regăsita în album art-ul şi în precedentele clipuri CoB se regăseşte şi aici. Despre animaţie, basistul trupei, Henkka Seppälä a declarat următoarele:

Este un lucru foarte cool să ai un video pentru piesa ta preferată de pe album. Şi faptul că este produs de Aaron şi cei 25 de studenţi ai săi din Australia este şi mai cool. Stilul alb-negru se potriveşte perfect cu piesa deloc calmă. Lacul şi reflecţia sa constituie finalul perfect pentru track.

"Hexed" a debutat în martie 2019 prin NuclearBlast Records. A fost înregistrat în Danger Johnny Studios, în ţara natală CoB Finlanda. Acolo Alexi Laiho and co au colaborat cu din nou cu Mikko Karmila. În această formulă au mai creat albumele "Hatebreeder", "Follow the Reaper", "Hate Crew Deathroll", "I Worship Chaos" şi "Halo of Blood". Children of Bodom a urcat pe scena de la Metalhead Meeting 2018 la Arenele Romane, în vara lui 2018.

Artiştii au fost headlineri în prima seară, iar în a doua am putut să îl ascultăm pe Max Cavalera cu trupa Soulfly.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Alexi Laiho, chitaristul Children of Bodom a murit la doar 41 de ani

Anul 2021 începe nefast, pentru că tocmai l-am pierdut pe Alexi Laiho, chitaristul şi liderul trupei Children of Bodom. Artistul a încetat din viaţă la doar 41 de ani, după o luptă de câţiva ani cu probleme de sănătate grave. L-am văzut ultima oară concertând în România la Metalhead Meeting 2018. Aflaţi detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Poza portret Alexi Laiho
Poza portret Alexi Laiho │ FOTO: Napalm Records twitter.com

Alexi Laiho a fost considerat multă vreme unul dintre cei mai talentaţi chitarişti metal. Reprezentaţia sa în care cântă "Anotimpurile" lui Vivaldi este legendară şi va dăinui pe vecie. Alexi Laiho a fost cofondatorul trupei Children of Bodom, care pornea la drum în 1993, alături de toboşarul Jaska Raatikainen. Aceasta a fost una dintre primele trupe finlandeze care au dobândit faimă internaţională, înainte de valul cu Nightwish, HIM şi The Rasmus. Povestea COB avea să ţină 26 de ani şi să se încheie cu un concert de adio în decembrie 2019.

În 2020 Alexi a înfiinţat trupa Bodom After Midnight, cu care a înregistrat 3 piese şi a filmat un videoclip oficial, care va fi lansat în acest an postum. Laiho a fost un chitarist şi solist productiv, colaborând cu trupe precum Warmen, Sinergy, Kylahullut şi The Local Band. Are la activ un premiu Metal Hammer Golden God, plus o sumedenie de premii internaţionale. Este şi autorul lui "100 Guitars from Hel", o reprezentaţie cu 100 de chitarişti pe care a pus-o în scenă la Helsinki Festival 2015. Era un chitarist rapid şi tehnic, dar şi un shredder de excepţie, o combinaţie rară.

Pe numele său complet Markku Uula Aleksi Laiho, muzicianul s-a născut pe 8 aprilie 1979 un Finlanda, la Espoo. Era specializat în melodic death metal, power metal şi thrash metal. Revista Guitar World l-a plasat în 2004 pe locul 96 din "100 cei mai mari chitarişti heavy metal din toate timpurile", în vreme ce Roadrunner Records l-a plasat pe locul 41 din 50 de "Cei mai mari lideri de trupă metal din toate timpurile". Laiho a început să cânte la vioară la vârsta de 7 ani, până la 11 ani, când a descoperit chitara.

Primul său model a fost un Total Stratocaster, iar în ianuarie 2003 ESP Guitars avea să îi dedice o linie de produse: chitarele Alexi Laiho Signature. Alexi folosea frecvent modele ESP, precum Scythe, Arrow Head, Sawtooth sau Katakana. Children of Bodom este una dintre cele mai apreciate trupe din FInlanda, cu peste 250.000 de discuri vândute în ţara de baştină.

L-am văzut pe Alexi ultima oară în România la concertul Children of Bodom din vara lui 2018, de la Metalhead Meeting. O pierdere uriaşă, pentru un talent încă tânăr. Muzicianul ar fi murit în decembrie 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4