Urmărește-ne în Social Media

rock

Children of Bodom - This Road

Children of Bodom lansează "This Road", al doilea single de pe viitorul album, "Hexed". Melodia debutează împreună cu un videoclip cu versuri, animat cu reprezentaţia unei şosele infinite care ajunge într-o metropolă plină de postere cu trupa. Vă invităm să vizionaţi clipul în articol.

Publicat

pe

"This Road" ne arată că rockerii nu au încetinit la peste 20 de ani de la debut. Solistul şi liderul trupei, Alexi Laiho afirmă că acest track a fost ultimul compus pentru noul album. Până la urmă, permutările din studio au făcut ca piesa să ajungă cea din deschiderea noului LP. "Hexed" debutează pe 8 martie prin Nuclear Blast Records.

Au trecut 4 ani de când fanii Children of Bodom nu au mai auzit un material nou de la trupă. Single-ul cel nou este atipic pentru Children of Bodom, pentru că are multe ruperi de ritm şi dă senzaţia unei compilaţii de 2-3 melodii în una singură. Breakdown-urile şi solo-urile marca Laiho nu lipsesc. Resimţim şi ceva tributuri pentru Steve Vai prin acea tehnică "quick lick" aplicată de legendarul blond.

Prin "Hexed" CoB îşi duce discografia la 10 materiale. După lansarea LP-ului începe un turneu nord american, care îi duce pe băieţi prin Canada, pe Coasta de Est şi de Vest. Îi vor însoţi în turneu Wolfheart, Summoner's Circle, Hollow Cry şi Fragmentum.

Odată cu noul disc, formaţia a revenit la Danger Johnny Studios din Finlanda, unde Children of Bodom a putut colabora din nou cu Mikko Karmila. Acesta a lucrat cu grupul pe nu mai puţin de 5 albume până acum. Janne Wirman a înregistrat porţiunile de clape la Beyond Abilities Studios, iar varianta finală de LP a fost masterizată la Finnvox Studios, în Helsinki.

Pentru noua creaţie, Children of Bodom i-a solicitat aportul lui Denis Forkas, pentru un artwork cât mai inspirat. A fost aleasă o abordare old school, opusul artei digitale. Conceptul a fost următorul: coperta trebuia să fie mov/purpurie şi moartea cu coasa să fie în centru. Rezultatul este chiar mai înspăimântător decât îşi imaginaseră rockerii şi este atipic pe lângă copertele vechi CoB. O figură efemeră pare a se destrăma în eter în vreme ce ţine o biserică în mână şi o coasă în cealaltă.

Trupa Children of Bodom a cântat la noi vara trecută, în cadrul Metalhead Meeting 2018, unde au mai urcat pe scenă şi Soulfly şi Sonata Arctica.

PUBLICITATE
Comentează

Trending