Urmărește-ne în Social Media

Children of Bodom - Platitudes and Barren Words

Children of Bodom a lansat un nou single, "Platitudes and Barren Words", care primeşte un videoclip cu tematică horror. Demnă de un film clasic slasher, această producţie are elemente horror, alternate cu o reprezentaţie a artiştilor, sub lumini de neon. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Platitudes And Barren Words" este cel mai nou single extras de pe viitorul album Children of Bodom, "Hexed". Acesta soseşte pe 8 martie, prin Nuclear Blast Records. Dacă ne luăm după acest track, clapele vor fi prezente mai pregnant pe noul material. Nu lipsesc nici solo-urile complexe şi melodice marca Alexi Laiho.

Noul clip spune povestea de groază a unor tineri aflaţi în pădure şi care devin din vânaţi vânători şi criminali. Cadrele cu crimele din pădure sunt alternate cu secvenţe cu muzicienii cântând la instrumentele lor, înconjuraţi de neoane verticale lungi şi mov. Vibe-ul este unul mai degrabă SF în acele secvenţe, ca pe o navă extraterestră.

De pe noul LP am mai putut asculta până acum single-urile "This Road" şi "Under Grass and Clover". Ultimul disc lansat de nordici este "I Worship Chaos", care apărea în 2015. Despre noul single, Alexi Laiho a spus că a fost preferatul celor care au auzit albumul până acum. Motivul? Ar fi foarte catchy, iar chitaristul se declară nerăbdător să cânte piesa live.

Despre album ca un întreg, muzicianul îl vede că un material ceva mai catchy, mai uşor de înţeles şi ascultat. Pe de altă parte a menţionat şi că sunt câteva secţiuni de piese foarte tehnice şi aproape progresive. Sunt chiar şi porţiuni care ar putea foarte bine să aparţină de jazz, doar că au fost convertite în heavy metal.

Noul album are 11 piese, 2 live-uri şi un remix. "Hexed" a fost înregistrat la Danger Johnny Studios în Finlanda, acolo unde muzicienii au colaborat cu Mikko Karmila, cu care au mai lucrat şi pe ultimul album, dar şi pe "Hatebreeder", "Follow the Reaper" sau "Hate Crew Deathroll". În această primăvară Children of Bodom pleacă într-un turneu în America de Nord pentru a promova noul LP.

Îi vor însoţi Swallow the Sun şi Wolfheart, dar şi Summoner's Circle. Pe CoB i-am văzut la Bucureşti vara trecută, în cadrul Metalhead Meeting 2018, unde au cântat şi Soulfly şi Sonata Arctica.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Alexi Laiho, chitaristul Children of Bodom a murit la doar 41 de ani

Anul 2021 începe nefast, pentru că tocmai l-am pierdut pe Alexi Laiho, chitaristul şi liderul trupei Children of Bodom. Artistul a încetat din viaţă la doar 41 de ani, după o luptă de câţiva ani cu probleme de sănătate grave. L-am văzut ultima oară concertând în România la Metalhead Meeting 2018. Aflaţi detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Poza portret Alexi Laiho
Poza portret Alexi Laiho │ FOTO: Napalm Records twitter.com

Alexi Laiho a fost considerat multă vreme unul dintre cei mai talentaţi chitarişti metal. Reprezentaţia sa în care cântă "Anotimpurile" lui Vivaldi este legendară şi va dăinui pe vecie. Alexi Laiho a fost cofondatorul trupei Children of Bodom, care pornea la drum în 1993, alături de toboşarul Jaska Raatikainen. Aceasta a fost una dintre primele trupe finlandeze care au dobândit faimă internaţională, înainte de valul cu Nightwish, HIM şi The Rasmus. Povestea COB avea să ţină 26 de ani şi să se încheie cu un concert de adio în decembrie 2019.

În 2020 Alexi a înfiinţat trupa Bodom After Midnight, cu care a înregistrat 3 piese şi a filmat un videoclip oficial, care va fi lansat în acest an postum. Laiho a fost un chitarist şi solist productiv, colaborând cu trupe precum Warmen, Sinergy, Kylahullut şi The Local Band. Are la activ un premiu Metal Hammer Golden God, plus o sumedenie de premii internaţionale. Este şi autorul lui "100 Guitars from Hel", o reprezentaţie cu 100 de chitarişti pe care a pus-o în scenă la Helsinki Festival 2015. Era un chitarist rapid şi tehnic, dar şi un shredder de excepţie, o combinaţie rară.

Pe numele său complet Markku Uula Aleksi Laiho, muzicianul s-a născut pe 8 aprilie 1979 un Finlanda, la Espoo. Era specializat în melodic death metal, power metal şi thrash metal. Revista Guitar World l-a plasat în 2004 pe locul 96 din "100 cei mai mari chitarişti heavy metal din toate timpurile", în vreme ce Roadrunner Records l-a plasat pe locul 41 din 50 de "Cei mai mari lideri de trupă metal din toate timpurile". Laiho a început să cânte la vioară la vârsta de 7 ani, până la 11 ani, când a descoperit chitara.

Primul său model a fost un Total Stratocaster, iar în ianuarie 2003 ESP Guitars avea să îi dedice o linie de produse: chitarele Alexi Laiho Signature. Alexi folosea frecvent modele ESP, precum Scythe, Arrow Head, Sawtooth sau Katakana. Children of Bodom este una dintre cele mai apreciate trupe din FInlanda, cu peste 250.000 de discuri vândute în ţara de baştină.

L-am văzut pe Alexi ultima oară în România la concertul Children of Bodom din vara lui 2018, de la Metalhead Meeting. O pierdere uriaşă, pentru un talent încă tânăr. Muzicianul ar fi murit în decembrie 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4