Urmărește-ne în Social Media

rock

Children of Bodom - Hecate's Nightmare

Children of Bodom a lansat un nou single sub numele de "Hecate's Nightmare". Piesa primeşte un videoclip cu versuri şi a sosit odată cu noul album "Hexed", prefaţat de multiple piese până acum. Vă invităm să îi urmăriţi clipul cu versuri în articol.

Publicat

pe

"Hecate's Nightmare" are un aer de coloană sonoră de film de groază, în special prin prisma clapelor de la început. Cu aşa ceva şi-ar putea începe Rob Zombie o melodie de peliculă horror fără probleme. Porţiunea de clape aminteşte puţin şi de sound-ul celor de la Nightwish. Faţă de track-urile obişnuite Children of Bodom, acest release e ceva mai liniştit, cu porţiunile heavy bine dozate.

De pe noul album "Hexed" am mai putut ascultat până acum single-uri ca "This Road", "Platitudes and Barren Words" şi "Under Grass and Clover". Acest disc duce discografia trupei la 10 albume şi include un total de 14 piese. Chitaristul şi solistul trupei, Alexi Laiho a declarat recent că nu vrea să mai cânte rapid la chitară, deşi acesta este unul dintre trademark-urile sale.

Se simte această abordare şi pe noul disc, care se apropie de rock'n'roll la capitolul aranjament instrumental. Acesta este şi primul LP cu chitaristul Daniel Freyberg în componenţa trupei. "Hexed" a debutat pe 8 martie prin Nuclear Blast şi va fi urmat de un turneu nord american al grupului. Fanii Children of Bodom au avut de aşteptat 4 ani pentru un album nou, consolându-se cu o sumedenie de concerte şi turnee ale trupei în ultimii ani.

În cadrul viitorului turneu, CoB va fi însoţită de actele muzicale Swallow the Sun şi Wolfheart. Activă din 1993, formaţia a abordat genuri ca extreme metal, melodic death metal, power metal sau thrash metal. Children of Bodom este unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din Finlanda, cu peste 250.000 de discuri vândute doar în acea ţară.

CoB a concertat în România în vara lui 2018, în cadrul Metalhead Meeting, unde au urcat pe scenă şi Soulfly, Sonata Arctica şi Epica. Finlandezii ne mai vizitaseră în 2013 la Turbohalle, în cadrul turneului "Halo of Blood Over Europe".

Lifestyle

Alexi Laiho, chitaristul Children of Bodom a murit la doar 41 de ani

Anul 2021 începe nefast, pentru că tocmai l-am pierdut pe Alexi Laiho, chitaristul şi liderul trupei Children of Bodom. Artistul a încetat din viaţă la doar 41 de ani, după o luptă de câţiva ani cu probleme de sănătate grave. L-am văzut ultima oară concertând în România la Metalhead Meeting 2018. Aflaţi detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Poza portret Alexi Laiho
Poza portret Alexi Laiho │ FOTO: Napalm Records twitter.com

Alexi Laiho a fost considerat multă vreme unul dintre cei mai talentaţi chitarişti metal. Reprezentaţia sa în care cântă "Anotimpurile" lui Vivaldi este legendară şi va dăinui pe vecie. Alexi Laiho a fost cofondatorul trupei Children of Bodom, care pornea la drum în 1993, alături de toboşarul Jaska Raatikainen. Aceasta a fost una dintre primele trupe finlandeze care au dobândit faimă internaţională, înainte de valul cu Nightwish, HIM şi The Rasmus. Povestea COB avea să ţină 26 de ani şi să se încheie cu un concert de adio în decembrie 2019.

În 2020 Alexi a înfiinţat trupa Bodom After Midnight, cu care a înregistrat 3 piese şi a filmat un videoclip oficial, care va fi lansat în acest an postum. Laiho a fost un chitarist şi solist productiv, colaborând cu trupe precum Warmen, Sinergy, Kylahullut şi The Local Band. Are la activ un premiu Metal Hammer Golden God, plus o sumedenie de premii internaţionale. Este şi autorul lui "100 Guitars from Hel", o reprezentaţie cu 100 de chitarişti pe care a pus-o în scenă la Helsinki Festival 2015. Era un chitarist rapid şi tehnic, dar şi un shredder de excepţie, o combinaţie rară.

Pe numele său complet Markku Uula Aleksi Laiho, muzicianul s-a născut pe 8 aprilie 1979 un Finlanda, la Espoo. Era specializat în melodic death metal, power metal şi thrash metal. Revista Guitar World l-a plasat în 2004 pe locul 96 din "100 cei mai mari chitarişti heavy metal din toate timpurile", în vreme ce Roadrunner Records l-a plasat pe locul 41 din 50 de "Cei mai mari lideri de trupă metal din toate timpurile". Laiho a început să cânte la vioară la vârsta de 7 ani, până la 11 ani, când a descoperit chitara.

Primul său model a fost un Total Stratocaster, iar în ianuarie 2003 ESP Guitars avea să îi dedice o linie de produse: chitarele Alexi Laiho Signature. Alexi folosea frecvent modele ESP, precum Scythe, Arrow Head, Sawtooth sau Katakana. Children of Bodom este una dintre cele mai apreciate trupe din FInlanda, cu peste 250.000 de discuri vândute în ţara de baştină.

L-am văzut pe Alexi ultima oară în România la concertul Children of Bodom din vara lui 2018, de la Metalhead Meeting. O pierdere uriaşă, pentru un talent încă tânăr. Muzicianul ar fi murit în decembrie 2020.

Citește în continuare

Trending