Urmărește-ne în Social Media

blink-182 - Generational Divide

Pasionaţii de muzică punk ştiu că marile imnuri ale genului sunt piese mai scurte de 3 minute, uneori chiar mai scurte de 2 minute. blink-182 vrea să doboare un soi de record, înghesuind trăiri şi energie în doar 50 de secunde, pe piesa "Generational Divide". Melodia nouă a primit şi un videoclip, care poate fi vizionat în articol.

"Generational Divide" arată că băieţii nu şi-au pierdut din "muşcătură", deşi au trecut deceniile de când defineau generaţia American Pie. Între timp Travis Barker a ajuns un toboşar de talie mondială, artiştii au trecut printr-un accident foarte grav de avion, iar Tom DeLonge desfăşoară proiecte spaţiale finanţate de NASA. Noul single este despre înaintarea în vârstă şi despre timp, abordate în mod ironic pe un track aşa scurt.

Videoclipul este punk pur, regizat de Kevin Kerslake şi prezintă trupa cântând într-o cameră mică şi cu pereţii acoperiţi de afişe de la concerte. "Generational Divide" este o cavalcadă de chitare şi tobe cu BPM ridicat. Mark Hoppus şi Matt Skiba au o abordare ceva mai emo la nivel vocal, dar timbrul le-a rămas neschimbat. Blink-182 nu a pus încă un titlu viitorului LP, care nu are nici o dată clară de lansare.

În luna mai ascultam un alt single de pe LP, "Blame It On My Youth", care avea ceva din aerul unui imn de cântat pe arenele mari, alături de public. Amintea şi de melancolia lui "I Miss You", dar cu o altă faţetă, nu romantică, ci de reflecţie asupra tinereţii. Ultimul LP Blink-182 a fost "California", lansat în 2016. A fost primul material de gen cu Skiba, care l-a înlocuit pe chitaristul şi solistul formaţiei, Mark Hoppus.

Formaţia va porni într-un turneu american în această vară, alături de Lil Wayne. Showurile debutează pe 27 iunie în Columbus, Ohio, iar Blink va sărbători 20 de ani de existenţă a albumului definitoriu "Enema of the State" pe parcursul acestei serii de concerte. Aniversarea se va celebra prin interpretarea integrală a acelui disc. Membrii Blink au mai promis că vor lansa încă o melodie până la debutul turneului.

"Generational Divide" nici măcar nu e cea mai scurtă piesă a formaţiei punk, care în 2017 lansa track-ul de 35 de secunde "Can't Get You More Pregnant". În 2016 ascultam piesele "Built This Pool" şi "Brohemian Rhapsody", care serveau punk la porţie mică, sub 40 de secunde.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Liderul formaţiei Blink-182 a dezvăluit că are cancer; Mark Hoppus a început chimioterapia

Mark Hoppus, basistul şi liderul actual al formaţiei Blink-182 a făcut o dezvăluire importantă pe contul său de Instagram, anunţându-şi fanii că suferă de cancer. Muzicianul în vârstă de 49 de ani se declară speriat şi a postat faptul că a început deja chimioterapia.

Publicat

pe

Mark Hoppus Blink 182 postare Twitter
Mark Hoppus Blink 182 postare Twitter │ FOTO: Mark Hoppus twitter.com

Vestea cu privire la afecţiunea artistului vine după un Instagram Story postat de basist şi apoi şters pe 23 iunie. Era o fotografie cu Mark având o perfuzie ataşat şi cu un controller de PlayStation 5 în mână. Peste imagine stătea scris textul "Da bună, un tratament pentru cancer, vă rog". Fanii au devenit imediat îngrijoraţi, iar liderul Blink-182 a simţit nevoia să clarifice totul printr-o postare mai detaliată.

Iată declaraţia completă a lui Mark Hoppus:

În ultimele 3 luni am primit tratament prin chimioterapie pentru cancer. Am cancer. Este groaznic şi sunt speriat, dar în acelaşi timp sunt binecuvântat să am alături doctori incredibili şi familie şi prieteni, care mă ajută să trec peste. Am încă luni întregi de tratament în faţă, dar încerc să rămân optimist şi plin de speranţă. Abia aştept să scap de cancer şi să vă văd pe toţi la un concert în viitorul apropiat. Vă iubesc pe toţi.

Muzicianul în vârstă de 49 de ani nu a dezvăluit tipul de cancer de care suferă şi nici stagiul în care acesta a fost detectat. Tobosarul Blink-182 , Travis Barker a confirmat recent că trupa va lansa în 2021 un nou album, succesorul lui "Nine" din 2019. Va include colaborări cu Grimes, Lil Uzi Vert şi Pharrell. În acest moment Blink-182 este compusă din Mark Hoppus (voce, bas), Travis Barker (tobe) şi Matt Skiba (voce, chitară), după ce Tom DeLonge, chitarist şi fondator a părăsit grupul în 2015. Ulterior avea să lucreze la proiecte cu NASA.

Trupa lua o pauză în 2005, dar revenea în 2009, în vreme ce Matt Skiba intra în peisaj în 2015, ca solist şi chitarist. Blink-182 are la activ 8 albume şi a devenit foarte populară la începutul anilor 2000, când devenea practic definiţia filmelor "American Pie" şi apărea în orice comedie pentru adolescenţi sau la evenimentele de skateboarding sau emisiuni MTV.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2