Urmărește-ne în Social Media

rock

Bruce Springsteen - Ghosts

Bruce Springsteen ne oferă un nou single de pe viitorul său album, "Ghosts", piesă însoţită de un videoclip cu versuri. Clipul include imagini de arhivă cu "The Boss", intercalate cu secvenţe din sesiunile de înregistrări ale noului LP. Mai multe detalii despre album aflaţi în articol.

Publicat

pe

"Ghosts" este o piesă mai animată a lui Bruce Springsteen, faţă de single-ul de la începutul lunii septembrie, "Letter To You". Vocea lui Bruce răsună puternic, cu acel bas greu în glas, care arată o viaţă plină de aventuri şi un spirit neliniştit. Printre versuri melancolice despre trecut Springsteen strecoară şi versuri despre fiorii pe care ţi-i dă persoana dragă atunci când te afli în prezenţa sa. În videoclip apar şi poze cu Bruce Springsteen din tinereţe, dar şi cu prietenii şi colegii săi de trupă, în cadrul E street Band.

De asemenea vedem secvenţe de la înregistrările noului album, cu Bruce şi Steven Van Zandt în studio. Cei care îl privesc cu atenţie pe Steven îl recunosc nu doar ca muzician, ci şi ca genialul consilier al lui Tony Soprano, Silvio Dante în serialul "The Sopranos". Albumul din 2020 al lui Bruce Springsteen se numeşte "Letter To You" şi duce discografia artistului la 20 de release-uri. Va sosi pe 23 octombrie şi ar fi fost înregistrat în doar 5 zile, într-un impuls creativ fără precedent.

De producţie s-au ocupat chiar "The Boss" şi Ron Aniello, iar 3 piese sunt preluate din arhivele artistului din anii '70. Acesta este primul album alături de E Street Band de la "High Hopes" din 2014. Solistul a adunat trupa la studio-ul său de acasă pentru 5 zile, dar materialul a fost gata în doar 4 zile. Venea după un blocaj artistic de câţiva ani, dar digul s-a spart şi rezultatul a fost un flux creativ nemaivăzut. O săptămână şi jumătate de scris şi compus în aprilie 2019 a fost catalizatorul.

Discul include 12 piese, iar Bruce Springsteen, care tocmai a împlinit 71 de ani recent îşi poartă anii ca o cunună, nu ca o povară. A excelat şi în alte domenii publicând autobiografia "Born the Run", dar şi prin show-ul de pe Broadway "Springsteen on Broadway". "Letter To You" include 9 piese complet noi, plus 3 compuse cu zeci de ani în urmă, dar regândite pentru 2020: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" şi "Song for Orphans".

Muzică nouă

Bruce Springsteen, Eddie Vedder şi Tom Morello cântă piesa AC/DC "Highway to Hell" - AUDIO

Coverul neaşteptat al săptămânii vine de la 3 monştri sacri ai muzicii rock, care au decis să dea un nou suflu piesei AC/DC "Highway to Hell". E vorba despre chitaristul Rage Against the Machine Tom Morello, despre solistul Pearl Jam, Eddie Vedder şi legendarul Bruce Springsteen. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell
Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell │ FOTO: Tom Morello

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a coagulat aceste talente în jurul noului single. Coverul este doar un preview pentru noul album solo al lui Morello, "The Atlas Underground", care s-a azit în premieră pe canalele SiriusXM, unde lumea îl ascultă pe Howard Stern. Revenind la "Highway to Hell", Bruce Springsteen domină acest cover cu vocea sa impunătoare, iar Eddie Vedder de la Pearl Jam i se alătură pentru un plus de dramatism.

Pe lângă chitara clasică AC/DC, auzim şi câteva floricele specifice lui Morello, poate cu mai puţină pedală Wah decât ne-am fi aşteptat. Spre final apare totuşi o secţiune rock alternativ delicioasă pentru fanii RATM şi nu numai. Noul album va sosi pe 15 octombrie prin casa de discuri Mom + Pop Music. Include 12 piese, printre care colaborări cu Bring Me the Horizon, Phantogram, Chris Stapleton, Mike Posner şi Grandson.

Iată ce a declarat Morello despre coverul AC/DC:

Versiunea noastră de "Highway" to Hell" aduce un omagiu celor de la AC/DC, dar cu Bruce Springsteen şi Eddie Vedder, am adus această melodie legendară în viitor. Unul dintre cele mai mari cântece rock 'n' roll din toate timpurile cântat de către doi dintre cei mai mari muzicieni rock 'n' roll din toate timpurile. Şi apoi apar eu cu un solo cu shredding. Vă mulţumesc şi noapte bună!

Albumul solo a fost înregistrat în pandemie, în lockdown, cu idei şi secţiuni de chitară pe care Morello le păstrase pe telefon. Tom nu e la primul cover după AC/DC, el având în repertoriu şi o variantă de "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", pentru compilaţia din 2018 "Appleseed's 21st Anniversay: Roots and Branches". Chitaristul RATM are şi propria emisiune la SiriusXM, "Tom Morello's Radio Comandante", cu câte o temă muzicală diferită săptămânal.

În plus are şi podcastul "Tom Morello's Maximum Firepower".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending