Urmărește-ne în Social Media

The Killers - Dustland (ft. Bruce Springsteen)

The Killers a lansat o nouă piesă de senzaţie, "Dustland", de această dată colaborând cu legendarul Bruce Springsteen pentru o injecţie de spirit american. Aceasta este o baladă care sună a Springsteen cel puţin în prima treime, o cronică a luptei clasei mijlocii americane. Primeşte şi un videoclip, cu aerul unui concert intim ţinut de artişti. Îl puteţi viziona în articol.

Pe 16 iunie a apărut pe canalul de YouTube The Killers piesa şi videoclipul "Dustland", colaborare cu Bruce Springsteen. Dacă primul minut şi jumătate duce cu gândul la o baladă, începe apoi frenezia clasică The Killers, senzaţia de imn care animă arenele pline de spectatori. Solistul Brandon Flowers şi Bruce Springsteen îşi armonizează perfect vocile şi îşi potenţează versurile, în vreme ce pe fundal răsună viori. Percuţia ritmată şi privirile intense ale artiştilor te transpun într-o senzaţie similară cu cea de intrare în orbită în ardere controlată după o misiune cosmică.

Viorile sunt poate cea mai mare surpriză a acestui track, crescându-i dramatismul şi valenţa artistică. Genul acesta de piesa s-ar potrivi la perfecţiune într-un film, poate un road movie specific Hollywood, poate o producţie indie. La final cercul se închide cu acorduri triste ale unei poveşti ajunse la capăt de drum, iar Springsteen închide ochii şi meditează.

Piesa "Dustland" nu e chiar nouă, ea datând din 2008, sub forma lui "A Dustland Fairytale", de pe albumul "Day & Age". Acum a primit o versiune nouă cu aportul unicului "The Boss", cum e cunoscut Springsteen. Ideea colaborării s-a născut în cadrul unor repetiţii pentru Glastonbury, realizate de The Killers în februarie 2020. Springsteen a văzut acel moment şi a propus o colaborare. Melodia originală apăruse în 2008 ca un tribut pentru cei 44 de ani de relaţie ai părinţilor lui Brandon Flowers.

Modificările se simt şi sintetizatorul e înlocuit cu viori, iar entuziasmul devine un galop bine dozat, matur. The Killers a lansat în 2020 albumul "Imploding the Mirage", care are deja un succesor în lucru, conform teaserelor trupei. A avut loc şi o reuniune cu chitaristul Dave Keuning în ianuarie 2021.

Bruce Springsteen a lansat în octombrie 2020 albumul "Letter to You", LP-ul cu numărul 20 din cariera sa, înregistrat alături de E Street Band. A abordat teme precum îmbătrânirea şi momentul când îţi dai seama că eşti muritor şi că nimic nu e etern. A inclus single-urile "Ghosts", "I'll See You in My Dreams" şi "Letter To You".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bruce Springsteen, Eddie Vedder şi Tom Morello cântă piesa AC/DC "Highway to Hell" - AUDIO

Coverul neaşteptat al săptămânii vine de la 3 monştri sacri ai muzicii rock, care au decis să dea un nou suflu piesei AC/DC "Highway to Hell". E vorba despre chitaristul Rage Against the Machine Tom Morello, despre solistul Pearl Jam, Eddie Vedder şi legendarul Bruce Springsteen. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell
Coperta single Tom Morello Eddie Vedder Bruce Springsteen Highway to Hell │ FOTO: Tom Morello

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a coagulat aceste talente în jurul noului single. Coverul este doar un preview pentru noul album solo al lui Morello, "The Atlas Underground", care s-a azit în premieră pe canalele SiriusXM, unde lumea îl ascultă pe Howard Stern. Revenind la "Highway to Hell", Bruce Springsteen domină acest cover cu vocea sa impunătoare, iar Eddie Vedder de la Pearl Jam i se alătură pentru un plus de dramatism.

Pe lângă chitara clasică AC/DC, auzim şi câteva floricele specifice lui Morello, poate cu mai puţină pedală Wah decât ne-am fi aşteptat. Spre final apare totuşi o secţiune rock alternativ delicioasă pentru fanii RATM şi nu numai. Noul album va sosi pe 15 octombrie prin casa de discuri Mom + Pop Music. Include 12 piese, printre care colaborări cu Bring Me the Horizon, Phantogram, Chris Stapleton, Mike Posner şi Grandson.

Iată ce a declarat Morello despre coverul AC/DC:

Versiunea noastră de "Highway" to Hell" aduce un omagiu celor de la AC/DC, dar cu Bruce Springsteen şi Eddie Vedder, am adus această melodie legendară în viitor. Unul dintre cele mai mari cântece rock 'n' roll din toate timpurile cântat de către doi dintre cei mai mari muzicieni rock 'n' roll din toate timpurile. Şi apoi apar eu cu un solo cu shredding. Vă mulţumesc şi noapte bună!

Albumul solo a fost înregistrat în pandemie, în lockdown, cu idei şi secţiuni de chitară pe care Morello le păstrase pe telefon. Tom nu e la primul cover după AC/DC, el având în repertoriu şi o variantă de "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", pentru compilaţia din 2018 "Appleseed's 21st Anniversay: Roots and Branches". Chitaristul RATM are şi propria emisiune la SiriusXM, "Tom Morello's Radio Comandante", cu câte o temă muzicală diferită săptămânal.

În plus are şi podcastul "Tom Morello's Maximum Firepower".

Citește în continuare

Albume noi

The Killers anunţă un nou album, "Pressure Machine" şi oferă un teaser video

The Killers e gata să ne aducă o mostră proaspătă de rock din deşert, odată cu lansarea noului său album. Acesta este al şaptelea LP al formaţiei, se numeşte "Pressure Machine" şi va sosi în august 2021. Se bazează pe experienţele solistului Brandon Flowers din copilărie şi avem detalii despre disc mai jos.

Publicat

pe

Teaser album The Killers Pressure Machine
Teaser album The Killers Pressure Machine │ FOTO: The Killers

Pe 19 iulie 2021, trupa The Killers anunţa că va reveni în august 2021 cu al şaptelea album din discografie, "Pressure Machine". Formaţia din Las Vegas ne va oferi acest material prin casa de discuri EMI pe 13 august. A fost un proiect neaşteptat, apărut ca urmare a pauzei de la concerte şi turnee provocată de pandemie în ultimul an. Formaţia avea teoretic un turneu programat pentru a promova LP-ul lansat în 2020, "Imploding The Mirage", dar totul a picat din cauza virusului. Cu timpul liber rămas, Brandon Flowers and co au început să lucreze la muzică nouă.

Iată ce a declarat Flowers despre proiect:

Totul s-a oprit şi era pentru prima oară după mult timp când am fost confruntat cu tăcerea. Şi din acea linişte a început să înflorească acest disc, plin de piese care ar fi fost altminteri prea tăcute şi înecate de sunetul tipic al discurilor Killers.

Ni se promite cel mai personal material discografic de până acum, Brandon integrând în el povesti din copilăria sa în orăşelul adormit Nephi din Utah. Dacă nu ar fi fost industria auto care să revitalizeze oraşul, Nephi ar fi rămas la nivelul anilor '50, conform solistului. Acesta a descoperit în această perioadă de soul searching momente dureroase pe care nu le lămurise complet.

Chitaristul The Killers din turnee, Dave Keuning a recunoscut recent că trupa are deja un "început bun" pentru albumul cu numărul 8, deci creativitatea este debordantă pentru acest grup. Mai jos puteţi vedea şi un teaser pentru "Pressure Machine":

Pare să adune povesti din orăşelul Nephi, drame ale copiilor, vârstnicilor, momente de însingurare şi alienare. Judecând după fundalul acestui clip, ne aşteptam să auzim multe elemente orchestrale pe noul LP, mai ales viori. Orăşelul Nephi are o populaţie de 5300 de persoane, nu are semafoare şi trăieşte de pe urma unei fabrici de cauciuc şi a culturii de cereale.

Paralela dintre Brandon Flowers izolat în pandemie şi oraşul de provincie izolat de lume e puternică.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31