Urmărește-ne în Social Media

The Killers - Dustland (ft. Bruce Springsteen)

The Killers a lansat o nouă piesă de senzaţie, "Dustland", de această dată colaborând cu legendarul Bruce Springsteen pentru o injecţie de spirit american. Aceasta este o baladă care sună a Springsteen cel puţin în prima treime, o cronică a luptei clasei mijlocii americane. Primeşte şi un videoclip, cu aerul unui concert intim ţinut de artişti. Îl puteţi viziona în articol.

Pe 16 iunie a apărut pe canalul de YouTube The Killers piesa şi videoclipul "Dustland", colaborare cu Bruce Springsteen. Dacă primul minut şi jumătate duce cu gândul la o baladă, începe apoi frenezia clasică The Killers, senzaţia de imn care animă arenele pline de spectatori. Solistul Brandon Flowers şi Bruce Springsteen îşi armonizează perfect vocile şi îşi potenţează versurile, în vreme ce pe fundal răsună viori. Percuţia ritmată şi privirile intense ale artiştilor te transpun într-o senzaţie similară cu cea de intrare în orbită în ardere controlată după o misiune cosmică.

Viorile sunt poate cea mai mare surpriză a acestui track, crescându-i dramatismul şi valenţa artistică. Genul acesta de piesa s-ar potrivi la perfecţiune într-un film, poate un road movie specific Hollywood, poate o producţie indie. La final cercul se închide cu acorduri triste ale unei poveşti ajunse la capăt de drum, iar Springsteen închide ochii şi meditează.

Piesa "Dustland" nu e chiar nouă, ea datând din 2008, sub forma lui "A Dustland Fairytale", de pe albumul "Day & Age". Acum a primit o versiune nouă cu aportul unicului "The Boss", cum e cunoscut Springsteen. Ideea colaborării s-a născut în cadrul unor repetiţii pentru Glastonbury, realizate de The Killers în februarie 2020. Springsteen a văzut acel moment şi a propus o colaborare. Melodia originală apăruse în 2008 ca un tribut pentru cei 44 de ani de relaţie ai părinţilor lui Brandon Flowers.

Modificările se simt şi sintetizatorul e înlocuit cu viori, iar entuziasmul devine un galop bine dozat, matur. The Killers a lansat în 2020 albumul "Imploding the Mirage", care are deja un succesor în lucru, conform teaserelor trupei. A avut loc şi o reuniune cu chitaristul Dave Keuning în ianuarie 2021.

Bruce Springsteen a lansat în octombrie 2020 albumul "Letter to You", LP-ul cu numărul 20 din cariera sa, înregistrat alături de E Street Band. A abordat teme precum îmbătrânirea şi momentul când îţi dai seama că eşti muritor şi că nimic nu e etern. A inclus single-urile "Ghosts", "I'll See You in My Dreams" şi "Letter To You".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Killers a lansat piesa "Your Side of Town" - AUDIO

Trupa The Killers a revenit în atenția ascultătorilor cu o nouă piesă ce se numește "Your Side of Town". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

The Killers - "Your Side of Town"
The Killers - "Your Side of Town" │ FOTO: captură YouTube / The Killers

"Your Side of Town" a fost compusă de trupă împreună cu producătorii Stuart Price și Shawn Everett. Melodia este marcată de sunete noi, dar și de elemente synth, acestea din urmă fiind o sursă de inspirație pentru The Killers.

"Cu multă emoție vă prezentăm <<Your Side of Town>>. Are reminiscențele multor partituri synth care ne-au inspirat de-a lungul anilor. Și totuși, cumva, se simte complet personală. Acum este a voastră. Dați volumul tare", a transmis trupa The Killers pe Instagram.

"Your Side of Town" marchează primul single al trupei din acest an, precum și prima lansare de la piesa "boy" de anul trecut.

"Your Side Of Town" a fost lansată în tandem cu revenirea trupei în U.K. cu două concerte ce au avut loc pe 26 august în cadrul Reading Festival și pe 27 august la Leeds Festival. Pe 29 august, The Killers, își va face debutul în Edinburgh, cu un show la Royal Highland Centre Showgrounds. Trupa va poposi și în Irlanda pentru două concerte, pe 1 și 3 septembrie.

AUDIO: The Killers - Your Side of Town

Citește în continuare