Urmărește-ne în Social Media

The Killers - Dustland (ft. Bruce Springsteen)

The Killers a lansat o nouă piesă de senzaţie, "Dustland", de această dată colaborând cu legendarul Bruce Springsteen pentru o injecţie de spirit american. Aceasta este o baladă care sună a Springsteen cel puţin în prima treime, o cronică a luptei clasei mijlocii americane. Primeşte şi un videoclip, cu aerul unui concert intim ţinut de artişti. Îl puteţi viziona în articol.

Pe 16 iunie a apărut pe canalul de YouTube The Killers piesa şi videoclipul "Dustland", colaborare cu Bruce Springsteen. Dacă primul minut şi jumătate duce cu gândul la o baladă, începe apoi frenezia clasică The Killers, senzaţia de imn care animă arenele pline de spectatori. Solistul Brandon Flowers şi Bruce Springsteen îşi armonizează perfect vocile şi îşi potenţează versurile, în vreme ce pe fundal răsună viori. Percuţia ritmată şi privirile intense ale artiştilor te transpun într-o senzaţie similară cu cea de intrare în orbită în ardere controlată după o misiune cosmică.

Viorile sunt poate cea mai mare surpriză a acestui track, crescându-i dramatismul şi valenţa artistică. Genul acesta de piesa s-ar potrivi la perfecţiune într-un film, poate un road movie specific Hollywood, poate o producţie indie. La final cercul se închide cu acorduri triste ale unei poveşti ajunse la capăt de drum, iar Springsteen închide ochii şi meditează.

Piesa "Dustland" nu e chiar nouă, ea datând din 2008, sub forma lui "A Dustland Fairytale", de pe albumul "Day & Age". Acum a primit o versiune nouă cu aportul unicului "The Boss", cum e cunoscut Springsteen. Ideea colaborării s-a născut în cadrul unor repetiţii pentru Glastonbury, realizate de The Killers în februarie 2020. Springsteen a văzut acel moment şi a propus o colaborare. Melodia originală apăruse în 2008 ca un tribut pentru cei 44 de ani de relaţie ai părinţilor lui Brandon Flowers.

Modificările se simt şi sintetizatorul e înlocuit cu viori, iar entuziasmul devine un galop bine dozat, matur. The Killers a lansat în 2020 albumul "Imploding the Mirage", care are deja un succesor în lucru, conform teaserelor trupei. A avut loc şi o reuniune cu chitaristul Dave Keuning în ianuarie 2021.

Bruce Springsteen a lansat în octombrie 2020 albumul "Letter to You", LP-ul cu numărul 20 din cariera sa, înregistrat alături de E Street Band. A abordat teme precum îmbătrânirea şi momentul când îţi dai seama că eşti muritor şi că nimic nu e etern. A inclus single-urile "Ghosts", "I'll See You in My Dreams" şi "Letter To You".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

The Killers anunţă un nou album, "Pressure Machine" şi oferă un teaser video

The Killers e gata să ne aducă o mostră proaspătă de rock din deşert, odată cu lansarea noului său album. Acesta este al şaptelea LP al formaţiei, se numeşte "Pressure Machine" şi va sosi în august 2021. Se bazează pe experienţele solistului Brandon Flowers din copilărie şi avem detalii despre disc mai jos.

Publicat

pe

Teaser album The Killers Pressure Machine
Teaser album The Killers Pressure Machine │ FOTO: The Killers

Pe 19 iulie 2021, trupa The Killers anunţa că va reveni în august 2021 cu al şaptelea album din discografie, "Pressure Machine". Formaţia din Las Vegas ne va oferi acest material prin casa de discuri EMI pe 13 august. A fost un proiect neaşteptat, apărut ca urmare a pauzei de la concerte şi turnee provocată de pandemie în ultimul an. Formaţia avea teoretic un turneu programat pentru a promova LP-ul lansat în 2020, "Imploding The Mirage", dar totul a picat din cauza virusului. Cu timpul liber rămas, Brandon Flowers and co au început să lucreze la muzică nouă.

Iată ce a declarat Flowers despre proiect:

Totul s-a oprit şi era pentru prima oară după mult timp când am fost confruntat cu tăcerea. Şi din acea linişte a început să înflorească acest disc, plin de piese care ar fi fost altminteri prea tăcute şi înecate de sunetul tipic al discurilor Killers.

Ni se promite cel mai personal material discografic de până acum, Brandon integrând în el povesti din copilăria sa în orăşelul adormit Nephi din Utah. Dacă nu ar fi fost industria auto care să revitalizeze oraşul, Nephi ar fi rămas la nivelul anilor '50, conform solistului. Acesta a descoperit în această perioadă de soul searching momente dureroase pe care nu le lămurise complet.

Chitaristul The Killers din turnee, Dave Keuning a recunoscut recent că trupa are deja un "început bun" pentru albumul cu numărul 8, deci creativitatea este debordantă pentru acest grup. Mai jos puteţi vedea şi un teaser pentru "Pressure Machine":

Pare să adune povesti din orăşelul Nephi, drame ale copiilor, vârstnicilor, momente de însingurare şi alienare. Judecând după fundalul acestui clip, ne aşteptam să auzim multe elemente orchestrale pe noul LP, mai ales viori. Orăşelul Nephi are o populaţie de 5300 de persoane, nu are semafoare şi trăieşte de pe urma unei fabrici de cauciuc şi a culturii de cereale.

Paralela dintre Brandon Flowers izolat în pandemie şi oraşul de provincie izolat de lume e puternică.

Citește în continuare

Lifestyle

Barack Obama şi Bruce Springsteen au un podcast împreună pe Spotify: "Renegades"

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama face echipă cu Bruce Springsteen în cel mai nou podcast de pe Spotify. Acesta se numeşte "Renegades: Born în the USA" şi are doar 8 episoade pentru început. Cei doi discută despre subiecte precum paternitate, rasă, căsătorie şi starea Statelor Unite. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Podcast Barack Obama Bruce Springsteen Renegades
Podcast Barack Obama Bruce Springsteen Renegades │ FOTO: Spotify

Acesta este al doilea podcast de la casa de producţii a soţilor Obama, Higher Ground Productions, după cel lansat de Michelle Obama tot pe Spotify. Aceeaşi entitate ne va oferi şi un show de gătit pentru cei mici, cu Michelle ca protagonistă. Revenind la podcast-ul "Renegades: Born in the USA", Barack Obama şi Bruce Springsteen poartă discuţii profunde pe un ton prietenesc şi colocvial. Cei doi îşi analizează trecutul, lucrurile în care cred şi în fiecare episod ne spun ce iubesc cel mai mult la Statele Unite.

Obama şi Springsteen s-au cunoscut pentru prima oară în cadrul campaniei lui Barack din 2008. Iată spusele fostului preşedinte despre acest proiect şi prietenia cu muzicianul:

Cum am ajuns aici? Cum am putut să ne găsim drumul spre o istorie americană a unificării? Acest subiect a dominat multe dintre conversaţiile mele în ultimul an, cu Michelle, cu fiicele mele şi cu prietenii. Unul dintre acei prieteni s-a nimerit să fie Bruce Springsteen.

La suprafaţă, eu şi Bruce nu avem prea multe lucruri în comun. Totuşi pe parcursul anilor am descoperit că avem o sensibilitate în comun. E vorba despre muncă, despre familie şi despre America. În propriile noastre feluri, eu şi Bruce suntem în călătorii paralele, încercând să înţelegem această ţară, care ne-a oferit atât de multe. Încercam să scriem o cronică a poveştilor persoanelor acestei ţări şi căutăm o cale de a conecta propriile noastre căutări individuale, căutări de înţeles şi adevăr şi comunitate cu povestea cea mare a Americii.

Obama nu se fereşte să cânte în podcast, afirmând şi că el cântă de fiecare dată când are ocazia, inclusiv la duş. În vârstă de 59 de ani, fostul şef de stat discută cu The Boss, legendarul muzician de 71 de ani, iar episodul 3 spre exemplu a fost mai ales despre muzică şi influenţa sa asupra mandatului lui Obama. Episoadele ţin aproximativ o oră şi avem şi momente speciale, precum un duet pe piesa "Further Up the Road" de la Bobby Blue Band. Aflăm că primul album cumpărat cu bani de buzunar a fost "Talking Book" de Stevie Wonder pentru Barack.

Fostul preşedinte a amintit şi câţiva artişti preferaţi: Billy Paul, Earth, Wind & Fire, Joni Mitchell, dar şi Marvin Gaye.

Springsteen intră în teme personale, precum copilăria alături de un părinte schizofrenic şi fără slujbă. Vorbeşte despre New Jersey-ul care i-a şlefuit cariera şi identitatea, dar şi despre relaţia cu colegii din E Street Band.

Podcastul se ascultă AICI

Citește în continuare