Urmărește-ne în Social Media

rock

Tudor Chirilă, despre noul show Vama: "Poate să fie ca și când am cânta în curte la Ilie Moromete" - VIDEO INTERVIU

Pe 12 octombrie, povestea trupei Vama va continua cu un nou capitol - ”Better”. Primul album al formației cu versuri în limba engleză va fi prezentat în cadrul unui show cu un stage design unic, Tudor Chirilă anunțând că partea vizuală va avea un impact major asupra percepției întregului spectacol. Emoțiile pe care le va simți fiecare spectator nu pot fi, însă, anticipate, așa încât, solistul Vama ne-a lăsat cu gândul la un concert în curtea lui Moromete, ceva ce nu a mai văzut nimeni până acum.

Publicat

pe

Ai lansat de curând un nou album cu trupa Vama - ”Better”. Discul a fost publicat inclusiv pe YouTube. Ce feedback ați primit până acum?

Am primit un feedback foarte bun, dar foarte puțin. Bine, nu mă așteptam să fie foarte multe vizualizări la abum. Sunt în jur de 20.000. Piesele cresc în mod diferit. Noi am pus albumul și sub formă de un singur track, de 50 de minute, punctând unde se schimbă piesele, dar și sub formă de playlist, pe YouTube, fiecare piesă în parte, 12 cântece. Suntem la 20 de zile de la debutul albumului. Oricum, lumea nu mai ascultă albume în ziua de azi, ascultă cântece. Și dacă, să zicem, clipul la ”Memories Now” are 250.000 de vizualizări, e tot destul de puțin, în comparație cu cele 12 milioane de la ”Perfect fără tine” sau cele 2 milioane jumate de la ”Fata în boxeri”. Putem să spunem că nu e un album mainstream, cel puțin în România, deși eu cred că el este până la urmă o muzică pop-rock comercială în spiritul 2017, muzică făcută la standarde de Europa Centrală - Olanda, Germania, Franța, cu un producător din Anglia. Dar, poate că sound-ul ăsta este, o dată, foarte surprinzător, din partea noastră, poate că fanii noștri nu se așteptau, poate că-s puțin loviți în freză acum, cu chestia asta. Cei ultrași, adică fanii fani fani, nu cred că sunt surprinși, sau sunt surprinși plăcut, ceilalți cred că trebuie să-l digere. Nu știu dacă după 20 de zile un album cu 20 de mii de views...e mult sau puțin, astea sunt.

Acest album a fost înregistrat într-un studio din UK. Ați lucrat, de asemenea, cu un producător străin. Cum a fost această experiență? Ați perceput întregul proces diferit, cumparativ cu celelalte albume înregistrate până acum? 

În primul rând, ca să încep cu sfârșitul întrebării tale, noi nu am avut până acum un proces. Deci, principalul lucru pe care l-am achiziționat noi, ca oameni și ca muzicieni, lucrând cu un producător, este că avem un proces, și că acum știm foarte clar să lucrăm mult mai organizat, chiar dacă am lucra fără un producător. Ceea ce eu, personal, nu-mi doresc. pentru că lucrul cu un producător ne-a dus într-o altă dimensiune, ne-a scutit de o grămadă de chestii negative, de tip orgoliu, că eu conduc, sau eu conduc. Și într-o trupă de 5 oameni e foarte greu să găsești o congruență din asta între noi. Prin urmare, producătorul a avut acest rol. Mie îmi place să fac comparația cu teatrul, că e mai ușor de înțeles: actori fără regizor, sau actori cu regizor. Se pot monta piese de actori, fără regizori, dar haosul e puțin mai mare. E nevoie de o viziune superioară care să spună: <<Bă, ce ne dorim cu piesa asta? / Asta.// Ce înseamnă textul ăsta? / Asta.>> Și în funcție de asta, tu joci așa, decorul arată așa, luminile le faci așa, și jucăm așa. Eu, actor fiind, mă feresc întotdeauna să intru într-un proiect în care sunt invitat și să întreb <<Cine-i regizor? // Păi n-avem, lasă că facem noi. // Bă, nu vreau.>>.  Pentru că și eu am tendința de a deveni regizor și începe o măcinare din asta, care pe care. Prin urmare, asta am câștigat. Doi la mână, am câștigat o viziune și o viziune fresh vizavi de muzică. E un producător care a lucrat cu Arctic Monkeys, a mai lucrat cu Duffy, cu Lykke Li, cu Rudimental, a lansat o trupă care a deschis ultimul turneu al trupei Imagine Dragons, Sunset Suns, lucrează acum cu o gașcă foarte celebră din Australia. E un producător nu neapărat în vogă, dar e un producător emergent, crește, are 35 de ani și crește. Și vizavi de înregistrări, am tras în România, în afara unui singur cântec din Anglia, care a fost primul cântec - ”Memories Now”. Lucru care vine să spună că de fapt că tehnologia nu mai e o barieră pentru nimeni, ci know-how-ul. Acum problema noastră e de know-how în lumea de astăzi. Scule sunt și aici, dar cum imprimăm, cum facem, și ăsta e lucru pe care, iarăși, el îl știe foarte bine.

Care a fost intenția voastră cu noul album? V-ați dorit o ușoară schimbare de stil sau aceasta a venit natural?

Să cucerim Bulgaria, cum zic eu în concerte. Și să nu râzi, că bulgarii sunt - deși e o glumă, bineînțeles - bulgarii sunt un public care a avut și are niște festivaluri la Kavarna, în care veneau toți rockerii europeni. Și noi ne urcam în mașini să mergem să vedem trupe în Bulgaria. Până când a început și piața noastră de promoteri să crească și să se facă concerte aici, a durat ceva. Și atunci bulgarii sunt un public avizat. Dar, una peste alta, noi ne-am dorit să ieșim în Europa Centrală și de Est și să prezentăm muzica asta, că de asta am făcut-o. Cam asta e ce ne dorim. Și iarăși ajungem la producător: am făcut-o ca să poată să intre într-o competiție, pentru că competiția este acerbă și la noi, deocamdată, speranțele sunt mai mari decât aștepările. Ca să poată să intre în competiția asta a mai multor trupe, am apelat la școala cea mai bună - școala britanică. Chiar dacă știm că nu putem concura cu școala britanică, și chiar dacă, paradoxal, primele noastre concerte în afara țării, sunt în Anglia: 25, 26, 28 - Londra, Manchester, Glasgow. Frumos măcar că vedem lumea.

Am ascultat și eu albumul și mi-au atras atenția două piese: ”Start A Fight” cu Larisa Mihăieș, care a fost la Vocea României, și ”London Feeling”. ”Start A Fight” are pe refren un vibe ce-mi amintește puțin de ”Smells Like Teen Spirit” de la Nirvana, și ”London Feeling” mi se pare că transmite foarte bine melancolia trupei Vama. Poți să-mi povestești puțin despre geneza acestor două melodii?

Și mie îmi plac piesele astea mult. ”London Feeling” e chiar compoziția mea. Trebuie spus că am muncit împreună. Gelu are, de exemplu, ”Ghost At War”, Dănuț, de la bas, are mai multe piese: are refrenul de la ”In The Name Of Love”, refrenul de la ”Burning Man”, deci s-a compus de multe ori la comun. Dar ”London Feeling” e piesa mea, am venit cu ea de acasă și băieții au adoptat-o foarte repede. Noi am făcut întâi muzica, și pe mine m-a dus la tema cântecului. Esta un cântec mai degrabă Freudian, cumva, psihologic, care vrea să spună că întotdeauna trebuie să rezolvăm problemele copilului din noi, ca să ne rezolvăm pe noi, că vrem în viață întotdeauna ceea ce nu avem, și cântecul este o paralelă între destinul unei prostituate și destinul unei femei super bogate, care are o relație, dar care e singură în relația aia. Cumva, singurătatea e și la prostituată, care e consumată seară de seară și nu are pe nimeni, iar ailaltă așteaptă pe cineva autentic la ușa ei, dar din păcate, și-a creat o colivie din care îi e frică să iasă. Toată chestia asta e îmbrăcată într-un refren care spune că noi nu reușim să spargem pattern-urile care s-au creat în copilărie, și nu reușim să le depășim. Adică sunt niște condiționări, sunt niște traume pe care le avem, ca copii, care ne urmăresc toată viața, iar lupta cu ele e foarte mare. De aia e și un vers: <<Colivia e deschisă // The cage door is open but I won’t fly / Gloom and routine are safer for now>> Adică rutina e ok, hai să nu ieșim din ea, că Doamne ferește ce se întâmplă. Noi așa suntem ca indivizi. Conservatorismul, rutina, toate astea sunt cu noi, ne e mult mai simplu să nu schimbăm nimic, decât să schimbăm ceva. Cam asta e tema cântecului și lui James i-a plăcut foarte mult cântecul ăsta și a fost și un moment în care m-a felicitat. Așa, fără falsă modestie, a zis: <<Bă, scrii mai bine decât mulți nativi>>. Poate scriu mai bine, nu vorbesc atât de bine pe cât scriu, pentru că e mai simplu să scrii în ziua de azi, cu tot ajutorul tehnologiei. Internetul te ajută foarte mult să-ți verifici expresiile. Și cam asta e ideea piesei. Și vizualul de la Polivalentă, de pe 12 octombrie, va fi, în linii mari, o fetiță care îmbătrânește, dar ea rămâne într-un corp de fetiță, pe piesa asta. Na, că am dat și ceva din casă.

Urma să te întreb și despre asta.

Știu, știu, dar am făcut legătura acum. Iar ”Start A Fight” este o piesă care s-a născut împreună cu toată gașca. Și tu ai sesizat bine - n-aș spune, neapărat Nirvana, dar e refrenul anilor '90. E rock-ul ăla al anilor '90.

Tobele mai mult.

Exact. Noi asta am și vrut să obținem. O strofă foarte hip hop, că strofa e foarte hip hop, cu tobele super produse, mari, puternice, după care se trece la toba aia acustică. Și chitara e ca o imprimare din asta lo-fi și cu refrenul ăla foarte simplu: "I'm going dooown". Foarte direct, foarte british, nimic în plus. ”Start A Fight” e despre consum sexual. De fapt, despre momentele alea în viață noastră în care nu știu alții, dar eu, cel puțin, am trecut, sex fără obligații, dai telefon seara: <<Vrei? // Bine, vreau. // OK>>. Și sexul ăla se transformă într-o chestie de consum, așa, o arzi foarte repede, spui la revedere și asta a fost. Câteodată, oamenii au nevoie de asta. Cred că de foarte multe ori, de altfel, ca să nu fim ipocriți, au nevoie de chestia asta - no strings attached. Problemele apar cu dragostea, cu momentul în care unul din parteneri vrea mai mult și ăla nu vrea să dea, nu vrea să ofere. Și, cel puțin oamenii egoiști chiar se simt foarte bine în genul ăsta de sex, fără obligații, no strings attached, la revedere, te-am pupat, chiar dacă în spatele lui e foarte multă singurătate. Și cântecul e despre doi oameni care se văd, se întâlnesc, e o atracție sexuală extraordinară, nu pot să îi reziste și știu că ea trebuie consumată repede ca să nu ajungă în altceva, că de obicei așa aluneci în altceva, și sunt gata să pună capăt în momentul ăla: <<Băi, consumăm, asta este, we're going down, adică ne aruncăm pe o spirală din asta sexuală, cu capul înainte, facem toate tâmpeniile din lume, și gata>>. Și așa se termină și cântecul, brusc. Cam asta e tema. Și aici cântecul s-a născut. E interesant că eu am cântat refrenul ăsta, we're going down, că mi-a venit la mână, dar fără să mă gândesc că we're going down înseamnă ceva, și după aia am început să mă gândesc la ideea asta, pe care niciodată n-am speculat-o până acum în versurile mele, de consum sexual, de stoarcerea asta - sexual waste. Asta e.

Versurile noilor piese sunt în limba engleză. Este limba engleză la fel de ofertantă ca limba română, atunci când compui?

Nu, e mai ofertantă. Și știi de ce? Pentru că e mai scurtă, e mai sintetică. Poți să spui mai repede lucrurile. În primul rând, e mai ușor de cântat, dar, în același timp, aparent, e o limbă mai simplă și nu atât de bogată. Sunt cuvinte cu atât de multe sensuri, același cuvânt care este reverberat și expresii care se pot folosi cu triplu cvadruplu sens și așa mai departe, încât spui puțin, dar spui mult, în același timp. Scrii puțin și spui mult. Și nu știu, de exemplu, dacă ”London Feeling”, de care vorbeam mai devreme, care e un cântec lung de 5 minute jumate - nu știu dacă aș fi reușit să-l spun în română în la fel de puține cuvinte.

Apropo de versuri, cu ele începeți atunci când compuneți o piesă? Sau porniți de la linia melodică?

Numai de la muzică. Deși eu consider asta o greșeală. Citesc acum biografia lui Bob Dylan și el pleca foarte mult de la versuri, dar mie mi se pare că dacă pleci de la versuri, te obligă la un anumit tip de ritm și un anumit tip de lungime a frazei muzicale și atunci se omoară creativitatea și nu-mi place. Așa că la noi apare întâi muzica și după aia mă chinui eu să pun versurile alea în muzica aia care există. Mi se par mai bine așa.

Pe 12 octombrie aveți concert de lansare de album la Sala Polivalentă. Poți să-mi povestești puțin despre show-ul pe care îl pregătiți?

În primul rând e un stage design unic. Adică e chiar unic în peisajul producțiilor din România, de după '90, sau și mai recent, că după '90 nu au fost mari producții, doar cele venite de afară. Nu cred că o trupă românească a mai avut stage design-ul ăsta, din punctul ăsta de vedere suntem unici și o spun cu mâna pe inimă. Am lucrat cu un scenograf foarte bun, în persoana Ioanei Moscu, un scenograf de teatru care s-a îndrăgostit foarte tare de proiectul ăsta. Lucrăm cu o companie de VJ, un grup de creativi de VJ din Olanda, au fost rezidenți la Untold acum două ediții. Lucrăm cu Dani Clingă, un veteran al light design-ului românesc la lumini și e o echipă foarte interesantă. A trebuit să luăm tot felul de resurse, adică nu lucrăm cu o singură companie de producție, e o producție costisitoare, cel puțin pentru buzunarul nostru, și chiar și pentru buzunarul promoter-ului și depinde mult de cei care vin la concert să ne vadă și întotdeauna oamenii ar trebui să se gândească că atunci când vin la o trupă românească, ei și susțin o producție, nu doar dau un ban pe bilet unui artist. De multe ori, facem producțiile astea atât de ambițios pentru că vrem să lăsăm ceva în urma noastră și să nu căutăm, neapărat, un profit imediat. Un profit ar putea să iasă din reprezentarea de 4 sau de 5 ori a unui spectacol și asta, câteodată, nu se întâmplă. Noi sperăm să-l mai facem pe ăsta la Cluj, pentru că avem o dragoste mare pentru Cluj, și vrem să-l reprezentăm așa, și Clujul are o sală polivalentă similară sălii polivalente din București. Deci omul trebuie să înțeleagă cumva, când vine la concert, că plătește nu că va cânta Vama, plătește o poveste întreagă, și noi ne chinuim să oferim o poveste care să fie memorabilă. De aia mă enervez și ne chinuim să afle toată lumea de concertul ăsta, ca să nu zică: <<Bă, știi, n-am știut și n-am putut să vin>>. De asta suntem într-o promovare agresivă acum, în perioada asta, de vreo săptămână pe radiouri, de o lună de zile, de altfel. Eu cred că din punct de vedere vizual, când omul intră în sală, când concertul ăsta va începe cu primul acord, oamenii o să spună: <<Eu n-am văzut asta în România>>. Asta neînsemnând că e wow, însemnând că n-au văzut, însemnând că poate să fie ca și când am cânta în curte la Ilie Moromete. Nici aia n-a văzut nimeni. Adică este, măcar, ceva unic și, sperăm, și surprinzător.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și ne vedem la concert!

Sper să ne vedem la concert în număr cât mai mare. Eu mi-aș dori să vină toată lumea la ceea ce se numește cel mai important și ce va fi cel mai important concert Vama de anul ăsta și n-aș vrea ca cei care nu ajung să trăiască cu regretul că n-au ajuns pentru că nimeni n-ar trebui să trăiască cu un nici măcar un regret atât de mic cum că au ratat un concert Vama - și unul mișto. Deci, gagiilor, vă așteptăm. V-am pupat!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 12 octombrie 2017

Vama - lansare de album

Loc
Sala Polivalentă
PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Iulian Nunucă a câștigat Vocea României 2022

Vocea României și-a desemnat un nou reprezentant. Iulian Nunucă din echipa lui Tudor Chirilă a câștigat marele trofeu și premiul de 100.000 de euro. Află cum a decurs finala emisiunii.

Publicat

pe

Iulian Nunucă la Vocea României 2022
Iulian Nunucă la Vocea României 2022 │ FOTO: PRO TV

Patru finaliști, un singur câștigător. Iulian Nunucă a primit titulatura de Vocea României 2022 și a bifat a cincea victorie a antrenorului Tudor Chirilă. În cadrul finalei, am avut parte de momente individuale ale fiecărui concurent din cele patru echipe, de momente muzicale ale concurenților alături de antrenorii lor, dar și duete ale finalistelor împreună cu artiști cunoscuți. Astfel, fiecare echipă a încântat publicul cu câte trei interpretări.

Clasamentul final Vocea României 2022

  • Locul 1: Iulian Nunucă (echipa Tudor)
  • Locul 2: Andra Botez (echipa Irina)
  • Locul 3: Teodor Debu (echipa Denis)
  • Locul 4: Winael Baldus (echipa Smiley & Theo Rose)

Rezumatul finalei Vocea României 2022

Andra Botez a dat startul finalei de la Vocea României. Concurenta din echipa Irina Rimes a urcat pe scena alături de Damian Drăghici și Surorile Osoianu. Artiștii au interpretat piesa "Ielele".

A urmat Teodor Debu, din echipa lui Denis Roabeș. Concurentul a avut un moment solo și a cântat piesa "Say Something".

"Ai rămas lângă noi până la final. Mă bucur că ai rămas cu noi până la final. Ești o surpriză și îți doresc să fii o surpriză mereu. Te felicit!", a spus Irina Rimes.

Theo Rose a continuat:

"Vocea României o să aibă in istoric exemplul asta de tineri. Aici ai venit să înțelegi că ești perfect așa cum ești și să descoperi ce ai tu special".

Tudor Chirilă a spus că îl vede pe Teodor abordând genul hip-hop, menționând și:

"Eu sper ca muzica să te ajute să-ți îmblânzești demonii".

Theo Rose, Smiley și Winael Baldus au adus la Vocea României un moment plin de emoție și însemnătate. Cei trei au interpretat piesa "Aprinde scânteia".

Sunteți foarte gangsta toți! Felicitări că ați foarte mișto!, a spus Tudor Chirilă sugerând ca Winael s-ar potrivi pe coloana sonoră a serialului "Clanul".

Smiley a mărturisit:

"M-am bucurat foarte tare că am pus în scenă piesa asta. E o piesă care are o importanță foarte mare pentru mine ca și mesaj".

Denis l-a felicitat pe Winael pentru tot parcursul său de la Vocea României.

Iulian Nunucă a urmat cu o prestație solo. Tânărul a cântat piesa "All by myself".

"Superb, felicitări! Iulian, ai o voce excepțională și mă bucur pentru tot parcursul pe care l-ai avut", a spus Denis, adăugând că filosofia concurentului este să se bucure de ceea ce cântă. 

Smiley a declarat:

Iulian, ești foarte bun! Ai ajuns până în finală. Ești una dintre vocile spectaculoase ale acestei ediții. Bucură-te, tată! Bucură-te de fiecare lucru care ți se întâmplă din plin. Bravo ție!"

Teodor Debu a revenit pe scenă, de data aceasta acompaniat de Carla's Dreams. Cei doi au încântat audiența cu "Sub pielea mea".

Winael a cântat o piesă solicitantă pentru momentul său solo. Concurentul a interpretat "SOS".

"Eu vreau doar să-ți mulțumesc pentru o lecție de gratuitate și altruism. Îți mulțumesc că mi-ai dat voie să stau în jurul tău", a spus Theo Rose, adăugând că românii l-au "adoptat" pe Winael și l-au adus în finala de la Vocea României.

Smiley a fost de părere că piesa a meritat orice risc. Antrenorul a adăugat că vocea lui Winael este de nivel internațional și că poate face față oricărui cântec.

"Mi-e greu să vorbesc. Am avut emoții foarte mari pentru el. E o piesa greu de cântat, de interpretat, de livrat".

Andra Botez a creat un moment de poveste cu piesa "Time to say goodbye".

"Andra Botez, arăți foarte bine, cânti foarte bine! Ai o voce curată, o tehnică desăvârșită. Nu greșești nicio notă", a spus Smiley, menționând că dorește să o audă pe Andra cântând și după Vocea României.

Tudor a comentat:

"Irina a făcut o alegere bună. Strategic, cred că a jucat bine. Ți-a ieșit foarte bine, felicitări!"

Pe scenă a urmat duetul Denis și Teodor Debu. Cei doi au cântat "Valuri Mari".

"E o piesa atât de frumoasă! Fiecare cuvânt din piesa asta e o capodoperă! Mă bucur foarte mult de chimia dintre voi doi. Felicitări!", a spus Irina Rimes.

Tudor Chirilă a observat o conexiune frumoasă între Debu și Denis.

Denis a vorbit despre modul în care Teodor Debu a reușit de fiecare dată să transmită emoție prin interpretările sale. Antrenorul nu a uitat să îi mulțumească încă o dată că face parte din echipa lui.

Iulian Nunucă a avut-o ca invitată pe soprana Irina Baianț. Cei doi au interpretat partitura "Hallelujah".

Irina Rimes și Andra Botez au adus pe scena de la Vocea României atmosfera de Crăciun. Cele două au cântat "Have Yourself a Merry Little Christmas".

"V-ați auzit extraordinar de frumos! Vă susțineți frumos una pe cealaltă. Bravo, fetelor! Ați făcut o echipă minunată!", a spus Theo Rose.

Denis a mărturisit:

"A fost un moment magic! Felicitări, Andra! Felicitări, Irina! Ascultând piesa, m-am umplut de melancolie".

Raluka a fost invitata specială a echipei Smiley & Theo Rose. Artista a interpretat împreună cu Winael piesa "How Am I Supposed to Live Without You".

Tudor Chirilă și Iulian Nunucă au încheiat finala de la Vocea României 2022 cu o interpretare ce l-a scos pe Tudor din zona de confort. Cei doi au cântat "Inel, inel de aur".

"Sunt șocat, foarte plăcut surprins! Un moment foarte bun. Prima oară când se cântă treaba asta la Vocea României și mă bucur că Tudor Chirilă a deschis Cutia Pandorei", a spus Smiley.

Theo Rose este de părere că vocea lui Iulian vine de undeva de sus și i-a transmis:

"Ai datorita să întorci mult bine pentru ce ți-a dat Dumnezeu!"

Tudor i-a mulțumit lui Iulian pentru ocazia de a interpreta o asemenea partitură într-un mediu "organizat".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Iulian Nunucă, Andra Botez, Winael Baldus și Teodor Debu luptă pentru trofeul Vocea României 2022

În această seară este finala Vocea României 2022. Iulian Nunucă, Andra Botez, Winael Baldus și Teodor Debu vor face spectacol și vor încerca să-i convingă pe cei de acasă că merită să fie votați și să ridice trofeul Vocea României, dar și marele premiu de 100.000 de euro. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Cei patru finaliști de la Vocea României 2022
Cei patru finaliști de la Vocea României 2022 │ FOTO: PRO TV

Au fost sute de concurenți, zeci dintre ei au ajuns în echipe și doar patru au convins, deopotrivă antrenorii și publicul, că au toate motivele să fie finaliști! Iulian Nunucă, Andra Botez, Winael Baldus și Teodor Debu vor lupta încă o dată pentru titulatura de "Vocea României 2022".

Concurenții vor face un show senzațional, pregătit cu multă muncă și seriozitate. Tudor Chirilă îl are alături pe Iulian Nunucă, care a cucerit publicul și oamenii l-au adus până în finală, în timp ce Irina Rimes o are pe Andra Botez care a câștigat și inimile telespectatorilor în primele două live-uri. Smiley și Theo Rose îl au pe Winael Baldus care i-a convins cu vocea lui și pe cei de acasă, în timp ce Denis este reprezentat de Teodor Debu pe care publicul l-a apreciat și adus în finală.

Cea mai intensă competiție a vocilor va aduce diseară, pe scenă, artiști consacrați care vor întregi performanțele concurenților și vor face momente incredibile alături de ei. Carla's Dreams, Raluka, Irina Baianț, Surorile Oșoianu și Damian Drăghici vor urca pe scenă și vor cânta, fiecare, alături de unul dintre finaliști.

Emoții mari au și antrenorii care au muncit cu fiecare concurent pentru a fi cea mai bună versiune a lui. Tudor Chirilă, Irina Rimes, Smiley & Theo Rose și Denis The Motans vor urca și ei pe scenă unde vor avea momente încărcate de energie alături de concurenții lor. Ce melodii vor interpreta și cât de tare vor ieși concurenții din zona de confort, aflăm în doar câteva ore.

Doar unul dintre cei patru finaliști va fi marele câștigător, iar decizia este doar a celor care votează! Emisiunea Vocea României poate fi vizionată LIVE și pe VOYO.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine sunt finaliștii Vocea României 2022 după semifinala 2

Pe 16 decembrie a avut loc cea de-a doua semifinală, o seară în care vocile au creat un adevărat spectacol și în care am aflat cine sunt cei patru finaliști: Andra Botez, Winael Baldus, Teodor Debu și Iulian Nunucă. Citește rezumatul emisiunii.

Publicat

pe

Cei patru finaliști de la Vocea României 2022
Cei patru finaliști de la Vocea României 2022 │ FOTO: PRO TV

Cei mai buni opt concurenți au ajuns până aici cu voință, emoție și multă muncă. Visul lor de a ridica trofeul Vocea României este din ce în ce mai aproape și mai au doar un pas până la finală, acolo unde se va decide câștigătorul.

Concurenții de la Vocea României au avut moment individuale, dar și alături de antrenorii lor. Toate echipele au creat momente unice pentru a bucura telespectatorii și pentru a-i convinge că ei sunt cei care merită voturile lor.

Winael Baldus și Eduard Stoica - din echipa Smiley & Theo, Andra Botez și Rianna Rusu  - din echipa Irina, Iulian Nunucă și Ioana Vecerdea - din echipa Tudor, Anastasia Budeșteanu și Teodor Debu - din echipa Denis au fost cei opt semifinaliști ce au cucerit publicul cu reprezentații de neuitat.

Finaliștii de la Vocea României 2022

  • Andra Botez
  • Winael Baldus
  • Teodor Debu
  • Iulian Nunucă

Seara a început cu un moment muzical plin de energie adus pe scenă de echipa Smiley și Theo Rose. Cei doi alături de Winael Baldus și Eduard Stoica au cântat un mashup "I Wish" și "Constantine".

A fost foarte tare și îmi place că a fost show. M-am simțit ca la concertul băieților ăstora doi", a spus Tudor, adăugând că i-ar plăcea să îi mai vadă împreună pe cei patru.

Irina Rimes a apreciat la rândul său momentul muzical, menționând:

"Eu vreau sa punctez originalitatea. Foarte frumos, bravo, felicitări!"

A urmat un moment solo, marca Denis The Motans. Anastasia Budeșteanu a adus energie pe scenă cu piesa "Give It Away" (Red Hot Chili Peppers).

Prefer varianta originală, dar cred că asta e o varianta mai pentru tine, mai pentru vocea ta. Ești o fată foarte frumoasă, ai o voce foarte frumoasă", a spus Smiley, fiind de părere că Anastasia are toate datele pentru o carieră muzicală de succes. 

Tudor Chirilă a văzut o evoluție în parcursul concurentei:

"Mi-a plăcut momentul ăsta, mi se pare că ai crescut în ultima săptămână. M-am uitat ca la un moment de show, care a ieșit foarte bine".

Vocea României s-a bucurat de un nou moment solo, adus de data aceasta de Iulian Nunucă, din echipa lui Tudor Chirilă. Concurentul a cântat piesa "Bohemian Rhapsody" de la Queen.

"Felicitări, și-a ieșit foarte bine! Felicitări pentru abordarea pe care ați ales-o", a spus Denis.

Irina a fost încântată de moment și își dorește ca Iulian să urmeze o carieră muzicală după terminarea emisiunii. Artista chiar este deschisă la o piesă în colaborare cu tânărul concurent.

"Cred că Iulian e un personaj foarte mișto. E una dintre cele mai bune voci din concursul asta, de anul asta", a declarat Smiley.

Winael Baldus a revenit pe scenă cu o interpretare plină de emoție și însemnătate. A cântat piesa "De-ai fi tu salcie la mal".

"Cel mai drăguț moment pe care l-am văzut vreodată. Ai cântat o piesă în limba română și ai cântat-o extraordinar. Din echipa lui Smiley, tu ești finalistul. Dacă eu aș alege, te-aș alege pe tine", a spus Irina.

Tudor a declarat:

"Mă bucur că ai acceptat această provocare, să cânți în limba română. Te felicit, a fost o interpretare excelentă! Ești o voce excelentă! Îți doresc tot binele, să te voteze lumea, să faci muzică și să reușești ce ți-ai propus".

Irina Rimes și concurentele sale au ridicat publicul în picioare cu un mashup al pieselor "Good Feeling" și "Let's Get It Started". Andra Botez și Rianna Rusu s-au ridicat la înălțime.

Tudor Chirilă apreciază momentele cu antrenorii: "Concurenții se eliberează de presiunea concursului".

Pe aceeași idee a mers și Theo Rose. Artista simte că această parte a competiției ajută la o conectare și mai puternică cu concurenții.

Teodor Debu a urmat pe scenă. Concurentul din echipa lui Denis a interpretat piesa "Ploaia" (El Negro).

Lui Tudor Chirilă i-a plăcut teatralitatea momentului. Mai mult, antrenorul a considerat că Teodor are capacitatea de a transmite mesajului pieselor interpretate.

"Mie mi-a plăcut foarte mult momentul! Îmi place foarte mult piesa asta. Ai intrat în caracterul cântecului", a spus Smiley.

Echipa Tudor Chirilă a revenit pe scenă. Reprezentanta a fost Ioana Vecerdea, care a interpretat "Something".

"Este momentul tău cel mai bun. Ai crescut extraordinar. E cea mai buna interpretare a ta. M-am uitat la tine ca la un artist complet. Ai fost ca un invitat la Vocea României. Îți mulțumesc foarte mult, să fii mândră de momentul ăsta", a declarat Tudor.

Smiley a fost de părere că varianta de interpretare a Ioanei i-a pus vocea în valoare, iar Theo Rose a apreciat relaxarea cu care concurenta s-a prezentat pe scenă.

Andra Botez a revenit pe scena de la Vocea României cu un moment solo. Concurenta din echipa Irina Rimes a cântat piesa "I Will Always Love You".

"Draga mea, așa trebuie să sune o piesă cântată perfect la Vocea României. Irina, astăzi, ți-a ales piesa cea mai bună", a declarat Denis.

Tudor a spus:

"Este foarte bine că astăzi te-am auzit altfel. Acest less is more ți-a adus multe puncte, cred. Cel puțin din partea mea. În seara asta, vocea ta a ieșit foarte frumos la iveală".

Denis, Anastasia și Teodor au adus emoția pe scenă cu piesa "Înainte să ne fi născut". 

"A fost un moment foarte frumos! Cred că sunteți norocoși că faceți parte din echipa lui. Bravo, a fost foarte mișto!", a spus Theo.

Smiley a adăugat:

"Mi-a plăcut momentul, foarte sensibil! Voi sunteți foarte frumoși și momentul a arătat foarte bine".

Eduard Stoica a urmat cu o performanță memorabilă. Concurentul a cântat piesa "Leave a light on".

"Eduard, ai ajuns pe niște mâini atât de bune...Ești absolut fenomenal, felicitări!", a spus Denis.

Irina Rimes a menționat:

"E mare lucru să fii în semifinală la Vocea României! Pe tine te-a adus iubirea publicului și iubirea publicului e un lucru foarte mare".

Echipa Irina Rimes a revenit în forță. Rianna Rusu a interpretat cântecul "One".

"Bravo! Îmi place când un om tânăr își asumă riscuri. Irina ți-a dat un cântec foarte greu, te-ai achitat bine de el", a spus Tudor.

Smiley a adăugat:

"Piesa foarte bine aleasă, foarte buna interpretarea. Mi se pare că ai toate datele să faci o carieră în muzică. Ai o voce deosebită. Ține-o pe drumul ăsta și lucrurile se vor așeza așa cum vrei tu".

Echipa Tudor Chirilă a încheiat semifinala de la Vocea României 2022. Antrenorul și cei doi "elevi" ai săi au cântat "18 ani".

"A fost o petrecere, mai mult decât un moment care să arate calitățile vocale", a spus Irina, insistând pe natura energică și lejeră a prestației.

Denis a fost marcat de nostalgie:

"Îmi place foarte mult piesa asta. M-am pătruns de o melancolie".

Audiență semifinala 2 Vocea României 2022

Semifinala LIVE Vocea României a condus vineri seara, în intervalul orar 20:28 - 24:05, topul audienței în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABC, considerat de advertiseri ca fiind „target comercial premium”, cu 7.5 puncte de rating și 27.9% cotă de piață, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea doar 3.7 puncte de rating și o cotă de piață de 13.9%.

În categoria ESOMAR ABCD, în rândul publicului menționat anterior, Vocea României a înregistrat 7.1 puncte de rating și o cotă de piață de 24.1%, în timp ce poziția secundă a obținut 4.5 puncte de rating și 15.2% share. La nivel național, peste 1.1 milioane de români au urmărit ultima etapă înaintea Finalei, iar în minutul de maximă audiență, de la 20:56, peste 1.5 milioane de români au urmărit cea mai tare competiție a vocilor.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending