Hei, yo, Vama! Mai ții minte când am dat rap-ul pe <<Victoria ta>> și a devenit <<Victoria noastră>> la Red Bull SoundClash? Să vă auzim acum!, a spus Killa Fonic.
Prima parte a piesei este interpretată de Vama, apoi îi este pasată lui Killa Fonic. Artistul o cântă în stilul propriu, oferindu-i o nouă dimensiune. Așa s-a întâmplat și live, la Red Bull SoundClash, ce a avut loc pe 11 mai la Romexpo.
În cea de-a doua rundă a competiției muzicale, intitulată "The Take Over", Vama începea o piesă, Killa Fonic a prelua din mers şi o continuă în amprenta personală. Apoi începea Killa o piesă din repertoriul său, preluând-o Vama și tot așa între cele 2 scene, timp de 4 piese. Pe lângă "Victoria ta", artiștii au mai abordat piesele "Niciun Glonț Nu Doare Cât Dragostea", "Copilul care aleargă către mare", "Victoria ta" și "Cum am știut".
După a luptă plină de energie și urale, câștigătorul Red Bull SoundClash a fost Vama, la o diferență de doar o zecime. Pentru mai multe impresii de la eveniment, te invităm să citești recenzia.
Industria muzicala
Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră
Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.
Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.
"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.
Albume noi
Killa Fonic a lansat EP-ul "Rock This Way - AUDIO
Killa Fonic adaugă în portofoliul său muzical "Rock This Way", un EP experimental, imprevizibil și cu un iz misterios. Te invităm să asculți cele două piese care îl compun.

Killa Fonic continuă să experimenteze lumea sound-urilor diverse, de la hip-hop, jazz și acum ceva mai alternativ. În EP-ul "Rock This Way" se găsesc piesele "Mireasma Ei" și "Înapoi La Mine", scrise de Killa Fonic, cu ajutorul lui Alex Cotoi pentru partea de muzică și producție pentru "Mireasma Ei" și cu ajutorul lui Alexandru Turcu pentru muzică și producție pentru "Înapoi La Mine".
"Rockul a fost mereu prezent în mine pentru că am crescut cu muzică de calitate și asta datorită părinților mei geniali. În familia noastră mereu s-a consumat muzică bună indiferent de gen. Prima mea chitară de lemn, primită de la bunicul meu. Săraru Grigore (scriitor și compozitor pe albumul <<Osvaldo>), țin minte că aveam 5 ani și pe MTV rula un clip Aerosmith și am spart acea chitară, iar părinții mei nu m-au certat, pentru că au înțeles că fusese un act artistic.
Operele <<Mireasma Ei>> și <<Înapoi La Mine>> sunt două brațe din copacul meu de rocker, și am simțit să ofer un echilibru între lumină și întuneric. Scufundările în sunet și în explorarea rockului le fac foarte ușor atunci când lucrez cu oameni precum Turcu sau Alex Cotoi", a declarat Killa Fonic.
AUDIO: Mireasma Ei
AUDIO: Înapoi La Mine
Creativitatea, lejeritatea muzicală și onestitatea brutală îl fac pe Killa Fonic un artist unic în România. Și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat albumele O.$.O.D. 1 și 2. Artistul a început să lanseze materiale solo înainte de a părăsi grupul în 2019, mai exact albumele "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana" și "Trendsetter". Ulterior, acesta a mai înregistrat încă 5 albume: "III", "BeetleJuice", "2089", "Terra Vista" și "Osvaldo".
Printre cele mai de succes piese semnate de artist se numără "Bambolina" feat. Carla's Dreams, "Miami Bici", "Go Gettas" feat. Nane & Azteca & bbno$, "MAMBO", "Richie Rich", "NIMENI", "Lucifer", "HAOLO" feat. Nane. Killa a colaborat cu nume sonore din industria muzicală românească, precum ADDA, Irina Rimes, Damian Drăghici, Raluka, Smiley, DOC, Connect-R, Liviu Teodorescu, AMI, etc. Colaborarea sa cu Delia pentru piesa "Cum am știut" a fost un real succes, ajungând în Top 10 cele mai difuzate piese pe radio săptămânal de la lansare și până în prezent. În plus, piesa a petrecut 20 de săptămâni în Top 10 cele mai difuzate piese de pe TV.
La sfârșitul lui 2022, Killa Fonic a lansat albumul "Osvaldo", o combinație de sunete old school, trap și jazz, iar anul acesta fanii s-au putut bucura și de varianta deluxe, pe care se regăsesc colaborări cu artiști precum Puya, Cabron și Holy Molly. În această vară, trapperul a lansat EP-ul experimental "SS1000", în care se regăsesc colaborări cu nume precum RAVA și 911.
Concerte & turnee
VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM
Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.
"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.
Program "Livada cu stele":
Vineri, 1 septembrie
- Stema
- Ada Milea
- Ana Coman
- Taxi
- Rockabella
- Mădălina Pavăl Orchestra
- Luna Amară
Sâmbătă, 2 septembrie
- Soul Serenade
- Leyah
- Luiza Zan
- Delta pe Obraz
- Dora Gaitanovici
- Vama
- Dan Amariei DJ set
Duminică, 3 septembrie
- Blană Bombă
- Cristina Lupu
- Eyedrops
- EMAA
- Irina Rimes
- DJ Marinov
- Pixar Stelar DJ Set
Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.
Despre Casa Bună
Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.
Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.
În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).
Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023
- Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.