Urmărește-ne în Social Media

TOATE MATERIALELE DESPRE

Dimmu Borgir

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian "" Thoresen, Sven "Silenoz" Kopperud și Kenneth "Tjodalv", trupa Dimmu Borgir s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic.

Debutul discografic a avut loc în 1994 prin lansarea albumului "For All Tid", interpretat în limba norvegiană. Curând după apariție, abordările îndrăznețe și dorința continuă de urmare a unor căi încă neexplorate muzical au făcut ca numele Dimmu Borgir să devină sinonim cu pionieratul în zona black metal.

De-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, discuri precum: "Enthrone Darkness Triumphant" (1997), "Spiritual Black Dimensions" (1999) sau "Death Cult Armageddon" (2003).

Așa cum și numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezintă o poartă către alte lumi, "Dimmu Borgir" provenind de la o formațiune vulcanică omonimă din Islanda ("Dimmuborgir"), considerată a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

Concerte Dimmu Borgir în România


Dimmu Borgir a concert la București în 2012, în cadrul Ost Fest. Trupa va reveni în România în august 2019, cu prilejul Rockstadt Extreme Fest.

 

Vezi toată descrierea artistului
Dimmu Borgir Dimmu Borgir
Dimmu Borgir │ FOTO: Per Heimly www.facebook.com

clipuri