Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dimmu Borgir concertează la Rockstadt Extreme Fest 2019

Confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2019, trupa de symphonic black metal Dimmu Borgir va aduce pe scena de la poalele cetății Râșnov un show memorabil, care va include și piese de pe cel mai nou material discografic, "Eonian”. Festivalul se va desfășura în perioada 1 – 4 august.

Publicat

pe

Dimmu Borgir
Dimmu Borgir │ FOTO: Per Heimly www.facebook.com

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian "" Thoresen, Sven "Silenoz" Kopperud și Kenneth "Tjodalv", trupa Dimmu Borgir s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic. Curând după apariție, abordările îndrăznețe și dorința continuă de urmare a unor căi încă neexplorate muzical au făcut ca numele Dimmu Borgir să devină sinonim cu pionieratul în zona black metal.

De-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, discuri precum: "Enthrone Darkness Triumphant" (1997), "Spiritual Black Dimensions" (1999) sau "Death Cult Armageddon" (2003).

Așa cum și numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezintă o poartă către alte lumi, "Dimmu Borgir" provenind de la o formațiune vulcanică omonimă din Islanda ("Dimmuborgir"), considerată a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

"Eonian", un album menit să sfideze trecerea timpului

"Eonian", albumul lansat de trupă anul trecut și primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate, este considerat de membrii trupei drept unul dintre cele mai bune albume. Pentru înregistrarea materialului, membrii trupei s-au retras vreme îndelungată, dorind să cerceteze în liniște adâncimile și golurile cele mai întunecate ale sufletului uman. Trupa a lucrat cu atenție la fiecare aspect inclus pe acest album menit să sfideze trecerea timpului, să vorbească prin sunet și cuvânt despre evoluția formației Dimmu Borgir și să aducă totodată un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

Albumul ascunde multe alte teme de reflexie ce așteaptă să fie descoperite de ascultători, materialele discografice semnate de Dimmu Borgir fiind mereu deschise interpretărilor și având mereu un rol similar cu cel al camerei obscure (fotografie) – o cameră întunecată în care intri pentru a descoperi, prin ascultare si prelucrare în propria minte, semnificațiile versurilor și ale pasajelor muzicale, întocmai cum, în trecut, pelicula fotografică dezvăluia privirii lucrurile surprinse de aparat, în urma scufundării filmului în substanele de developare.

Show-ul pe care formația îl va prezenta la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite să fie și el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gândit să se plieze pe conceptul "Eonian", așa cum au făcut și în trecut pentru concertele dedicate promovarii "Abrahadabr".

Prețuri abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2019:

  • Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare cu aproximativ o lună înainte de începerea festivalului, la pretul de 220 lei.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului, dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending