Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

X Factor România 2021 a început; află cum a decurs prima seară de audiții - VIDEO

Cel de-al zecelea sezon X Factor România a debutat pe 6 septembrie 2021, cu același juriu format din Loredana, Delia, Ștefan și Florin. Noi concurenți plini de talent și entuziasm au pășit pe scenă în prima rundă de audiții. Te invităm să-i cunoști.

Publicat

pe

Concurenți prima rundă de audiții X Factor 2021
Concurenți prima rundă de audiții X Factor 2021 │ FOTO: Antena 1

Seara a început cu un moment emoționant, pregătit de foști concurenți ai unor emisiuni de talente. Este vorba de Andrada Precup, Dragoș Moldovan, Lorelai Moșneguțu, Jeni Ion, Anamaria German și Vlad Negoiță. Aceștia au interpretat "The Show Must Go On".

Ca în sezonul trecut, jurații au aflat de la început la cârma cărui grup se află. Astfel, Ștefan va antrena băieții sub 24 de ani, Loredana se va ocupa de concurenții (fete și băieți) cu vârsta de peste 24 de ani, Delia este liderul grupurilor, iar Florin Ristei le va lua sub aripa sa pe concurentele sub 24 de ani.

De asemenea, fiecare jurat are disponibile 10 locuri în echipa sa. Concurenții care primesc 3 DA rămân în concurs și sunt puși pe o listă de așteptare, iar cei care primesc 4 DA merg direct în bootcamp.

Ce concurenți au urcat pe scenă în prima seară de X Factor 2021?

Raluca Oaida

Raluca are 23 de ani și a venit la X Factor să impresioneze cu vocea sa. După o carieră de 11 ani în tenis, încheiată în urma unei accidentări, Raluca a decis să urmeze un alt drum. Astfel, tânăra a început să se ocupe de muzică în urmă cu trei ani.

La X Factor 2021, Raluca a interpretat piesa "Figures" a cântăreței Jessie Reyes. Momentul a trimis-o direct în în Bootcamp și ar putea câștiga, mai apoi, un loc în grupul lui Florin Ristei.

"Nu m-așteptam să fie atât de bine! A fost foarte bine. A sunat foarte bine, felicitări!", a declarat Delia.

Mariana Popescu

Mariana are 42 de ani, lucrează într-o fabrică de confecții, însă marea sa pasiune este muzica. A venit la X Factor pentru a-și îndeplini visul de a cânta pe o scenă importantă. Concurenta pregătise inițial o piesă în limba franceză. Interpretarea nu i-a convins pe jurați, astfel că Mariana a recurs la o altă partitură: "Lie Ciocârlie".

Jurații au fost plăcut surprinși de momentul Marianei. Notele înalte pe care a reușit să le atingă, dar și emoția transmisă i-au adus 3 DA din partea Deliei, Loredanei și a lui Ștefan. Mariana se află pe lista de așteptare.

Alexandru Mailat

Alexandru are 27 de ani și lucrează într-o agenție de vânzări. Deși nu are experiență muzicală, concurentul a venit încrezător la X Factor, fiind susținut de mama și iubita sa. A interpretat piesa "Runnin" și i-a emoționat pe jurați cu vocea sa caldă.

Alexandru Mailat a primit 3 voturi de DA și un vot de NU, însă are multe șanse să intre în grupurile juraților.

Mirela Bogasieru

Mirela are 19 ani și este originară din Republica Moldova. Concurenta a mărturisit că a studiat economia la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău, dar nu își dorește să profeseze în acest domeniu. Muzica pare varianta câștigătoare dacă luăm în considerare momentul de pe scena X Factor.

Mirela a interpretat piesa "Blue Jeans" a Lanei del Rey. Acompaniată de o chitară acustică, tânăra i-a cucerit pe jurați cu vocea caldă și merge direct în Bootcamp, cu 4 DA.

Jacqueline Crăciun

Jacqueline vine din Craiova și are 16 ani. Adolescenta este obișnuită cu scenele muzicale. A participat la numeroase concursuri și a câștigat premii importante. Își dorește să bifeze un loc fruntaș și la X Factor România, astfel că a urcat pe scenă încrezătoare și a interpretat o piesă în limba franceză. Jurații nu au fost impresionați și au rugat-o să cânte altă melodie.

Jacqueline a ales piesa "Scared to be lonely" (Dua Lipa). A fost o decizie potrivită deoarece concurenta a primit 3 DA și se află pe lista de așteptare.

Ionuț Hanțig

Ionuț a reușit să se facă remarcat prin prezența jovială și vocea puternică. Concurentul are 17 ani și vine din Cluj-Napoca. Este pasionat de muzică și actorie, demonstrând pe scena de la X Factor calități demne de un show de divertisment. Ionuț a interpretat piesa "Proud Mary" și a primit 3 DA de la Loredana, Delia și Florin.

Trupa Especial

Trupa Especial vine din Galați și este formată din trei fete în vârstă de 15 ani. Concurentele au adus un val de energie pozitivă pe scena emisiunii de la Antena 1 cu piesa "Bounce Back" (Little Mix). Fetele au cântat, au dansat și au reușit să primească 4 DA.

Ștefan J. Doyle

Ștefan s-a născut în România, însă a fost adoptat de o familie din Irlanda. Participarea la X Factor marchează prima vizită în țara noastră, un loc cu însemnătate pentru concurent.  A mărturisit că dorește să își întâlnească părinții în persoană. A aflat că locuiesc în Satu Mare și că mai are șase frați.

În ceea ce privește talentul muzical, Ștefan a declarat că mama adoptivă l-a susținut pe acest drum. L-a înscris la ore de pian și canto. Roadele anilor de studiu s-au văzut în prima rundă de audiții de la X Factor. Ștefan a interpretat piesa lui Elton John, "Tiny Dancer" și merge direct în Bootcamp cu 4 DA.

Ceilalți concurenți care nu au trecut de prima etapă a emisiunii sunt următorii:

  • Luca Udățeanu - concurentul în vârstă de 15 ani care a cântat o compoziție proprie.
  • Vasyl Fedykovych - ucrainianul care a interpretat "Uptown Funk".
  • Letiția Voicu - studenta de 19 ani care a cântat o piesă de la Billie Eilish.
  • Andreea Moțoi - concurenta de 33 de ani care a interpretat melodia "Que Sera Sera".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Delia a lansat melodia de vară "Lololo" - AUDIO

După o perioadă de teasing, Delia a lansat piesa "Lololo", care a divizat fanii săi imediat. E o melodie scurtă, de doar 2 minute şi 14 secunde, care are potenţial de hit în perioada estivală.

Publicat

pe

Coperta single Delia Lololo
Coperta single Delia Lololo │ FOTO: Delia Matache

"Lololo" este de fapt un cover şi o reinterpretare a piesei "Fata de pe plajă" de la trupa Azur. Melodia s-a viralizat recent pe TikTok, devenind un fenomen la ani buni de la debutul său. Aparent la viralizare a contribuit şi apariţia sa în stream-uri pe Twitch ale unor influenceri locali ca Silviu Faiar. Versiunea Deliei e inedită, pentru că aduce şi elemente de reggae, de autotune şi... proto-manele.

Unii numesc lansarea una "ironică" din partea Deliei, alţii se gândesc că titlul real al fi "Trolololo", un meme celebru pe Internet. Sunt multe teorii, dar cert e că Delia se joacă cu sound-ul şi cu percepţia publică, aşa cum ar trebui să facă orice artist curajos.

Aceasta e de altfel prima sa melodie din 2023, după ce în 2022 a lansat colaborarea cu Taxi "Inima Mea de 16 ani" şi a mai impresionat cu altă piesă controversată, "OTZL GLTZ", imn al unei echipe de fotbal reinterpretat. Am mai auzit şi colaborarea cu Killa Fonic "Cum am ştiut" tot în 2022. Tot experimente au fost şi "Racheta", prima piesă lansată ca NFT în România şi în 2020 a lansat chiar o piesă rock, "Aruncă-mă".

O vedem pe artistă şi în postura de jurat iUmor, emisiunea de pe Antena 1 fiind mutată duminică de la ora 20:00. Iniţial mutată din cauza unui meci de fotbal al naţionalei României şi apoi pentru că începe noul sezon "Te Cunosc de Undeva". Pe Delia ar trebui să o mai vedem şi la X Factor, atunci când se reia show-ul de talente la Antenă.

Delia Matache este relevantă din 1999, când a început cariera muzicală la doar 17 ani, în cadrul trupei N&D, alături de Nicolae Marin (Nick). Primele hituri au fost "Vino la mine", "Nu e vina mea" şi "Vreau să plâng", dar şi "Nu pot să uit". Ulterior a decolat o carieră solo impresionantă.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Raul Gheba îi face roast lui Cheloo în episodul 2 iUmor din sezonul 14

Pe 18 februarie de la ora 20:00 vedem pe Antena 1 al doilea episod din sezonul 14 iUmor. El aduce juraţi noi, reguli noi, dar şi un invitat special: comediantul şi scenaristul Raul Gheba. El l-a luat la țintă pe Cheloo cu un roast.

Publicat

pe

Raul Gheba invitat iUmor sezonul 14
Raul Gheba invitat iUmor sezonul 14 │ FOTO: Antena 1

Suntem în a doua ediţie de audiţii iUmor, iar Raul Gheba a pregătit un număr de stand-up. Comediantul a devenit tată recent şi o bună parte din materialul său face referire la acest lucru. E şi autoironic şi pregătit să ia la roast juriul format din Delia, Cătălin Bordea şi Nelu Cortea. Bordea şi Cortea i-au luat locul lui Costel şi juratului 4 care se schimbă prin rotaţie, sistem inaugurat în ultimul sezon.

Înainte de Costel, Mihai Bendeac a fost jurat iUmor timp de 12 sezoane şi jumătate. Revenind la standup-ul lui Raul Gheba, avem aici un extras relevant:

Am citit un studiu care spunea că România este una dintre puținele țări în care femeile sunt plătite la fel ca bărbații. (…). În țara noastră, femeile sunt mult, mult, mult mai harnice decât bărbații! Du-te în orice supermarket, unde lucrează femeia?!? O vezi la rafturi, pune tot felul de conserve, o vezi la casă – scanează 14.000 de cutii în fiecare minut. Unde lucrează bărbatul? Doamne ferește să nimerești un bărbat la casă! Ați văzut cum e? Zici că n-a văzut în viața lui produse, nu știe unde-i codul de bare.

În ce priveşte roast-ul Gheba a făcut aluzie la faptul că rapperul de la masa juraţilor nu a mai scos un album de pe vremea lui Băsescu. Asta în antiteză cu Delia, care tot scoate piese noi, conform invitatului.

Găsim şi o rubrică nouă în acest sezon, "Dacă aş fi preşedinte", iar provocarea a fost acceptată de către Remus Iosub, câştigătorul sezonului trecut. Aflăm cu această ocazie cum i s-a schimbat vată de când a câştigat premiul de 20.000 de euro. Sezonul 14 aduce şi schimbări de reguli la iUmor, precum un joker, care poate schimba soarta unui concurent sau chiar să influenţeze comportamentul unui jurat.

Şerban Copoţ şi Dan Badea vor face acum mai multe farse şi jocuri cu juraţii, iar magicianul Robert Tudor îi va anima pe concurenţi.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cel de-al 14-lea sezon iUmor vine cu reguli noi

iUmor revine din 11 februarie pe micile ecrane, cu un nou sezon de comedie totală. Emisiunea promite numeroase surprize, printre care o nouă regulă a competiției și o rubrică intitulată "Dac-aș fi președinte". Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

iUmor sezonul 14
iUmor sezonul 14 │ FOTO: Antena 1

După ce am aflat că Bordea şi Cortea li se alătură Deliei şi lui Cheloo la masa juriului, emisiunea de la Antena 1 a anunțat alte surprize. Ele se vor ține lanț încă dinainte ca jurații să ajungă pe scena show-ului, pentru că, sub observația prezentatorilor, ei sunt implicați în diferite jocuri care au o miză importantă. Este vorba despre un joker ce poate schimba soarta unui concurent sau poate influența "soarta" unui jurat în timpul momentului realizat de unul dintre participanți.

În timp ce magicianul Robert Tudor le va oferi concurenţilor doza sa de comedy magic în perioada pe care aceștia o petrec în backstage-ul emisiunii, Șerban Copoț și Dan Badea vor pune la cale diferite farse pentru jurații iUmor sau îi vor provoca la numeroase jocuri.

"Jocul Marocco, jocuri de îndemânare, matematice, de aptitudini... o să vedeți! iUmor se transformă în escape room - unul dintre jurați a reușit chiar să fugă!", a spus Dan Badea.

Delia, Cheloo, Cătălin Bordea și Nelu Cortea au primit foarte bine surpriza privind jocurile dintre ei.

"Aceste jocuri care au apărut și, implicit, acești jokeri, schimbă anumite aspecte la iUmor, în sensul că, noi, jurații, ne antrenăm un pic, suntem creativi, suntem competitivi. Adică, ne scot un pic din starea de confort și ne fac să ne implicăm mai mult", a declarat Delia.

O altă surpriză a celui de-al 14-lea sezon iUmor este reprezentată de o rubrică nouă în cadrul emisiunii: "Dac-aș fi președinte". Actori celebri vor impersona personaje emblematice din România, care vor descrie cu umor cum ar arăta țara noastră dacă ar fi condusă de ei. La fel ca în cazul invitaților speciali, și cei care se gândesc la fotoliul de la Cotroceni nu sunt dezvăluiți juraților până când nu urcă pe scenă.

Ce trucuri va pregăti magicianul Robert Tudor pentru Delia, Cheloo, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, dar și cum vor reuşi Șerban Copoț și Dan Badea să facă față provocărilor venite din partea acestuia, telespectatorii pot afla începând din 11 februarie, de la ora 20:00, pe Antena 1 și AntenaPLAY.

Citește în continuare

Trending