Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Rockabella lansează piesa "Corp străin" în cadrul unui concert ce va găzdui și o expoziție de sculptură

Pe 28 iulie, trupa Rockabella lansează un nou single. "Corp străin" este un cântec-poveste ce vorbește despre momentul în care găsești omul ale cărui asimetrii le completează perfect pe ale tale. Evenimentul de lansare va aduce împreună două forme de exprimare artistică: muzica și sculptura.

Publicat

pe

Rockabella
Rockabella │ FOTO: Cristina Oltean

Piesa "Corp străin" este compusă de solista trupei, Teodora Moroșanu, iar videoclipul, filmat de Andrei Apostol, aduce în planul fizic povestea asimetriilor care se completează reciproc. Teodora, care a absolvit Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza în 2004, își modelează un corp străin pe care îl urmărim transformându-se și redevenind întreg, indiferent de ce se aplică din exterior asupra lui.

Premiera videoclipului va avea loc miercuri, 28 iulie, pe canalul oficial de YouTube al formației. Până atunci, publicul poate urmări teaser-ul disponibil mai jos.

TEASER VIDEO: Rockabella - "Corp străin"

Pentru evenimentul de lansare, Rockabella împerechează concertul cu o expoziție de sculptură organizată în colaborare cu Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza în care vor expune lucrări ale elevilor de liceu si ale câtorva absolvenți, acum studenți la UNArte. Nu este prima dată când Rockabella expune publicul la alte forme de exprimare artistică.

"La intersecția mai multor forme de artă se întâmplă ceva magic, poveștile prind super-puteri. În anii trecuți am îmbinat muzica noastră cu dansul contemporan, actoria și chiar desenul." - Teodora Moroșanu

Concertul de pe 28 iulie de la Expirat începe la ora 18:00, iar alături de Rockabella vor cânta si cei de la Melting Dice. Biletele sunt disponibile online.

Trupa Rockabella îmbină influențe art-rock, indie pop și alternative în cântece-poveste despre momentele care ne transformă. Din componența trupei fac parte: Teodora Moroșanu - voce, Andrei Ilie- tobe, Bogdan Diaconeasa - bas, Ștefan Mustață - chitară, Alina Horez - vioară, Bogdan Moroșanu - producție, sunet.

Vara asta, Rockabella va concerta în cadrul festivalurilor Electric Castle (Cluj), Living Rock (Tuzla) și Tam-Tam (Brașov).

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 28 iulie 2021

Rockabella & Melting Dice

Loc
Expirat Club
Comentează

pop, rock

Teodora Moroșanu (Rockabella): "Suntem acum într-o etapă în care vrem să venim cât mai aproape de fanii noștri și să vorbim aceeași limbă"

Rockabella vine în atenția ascultătorilor cu o nouă compoziție muzicală ce abordează o tematică complexă. Intitulată "Scut și Armă", piesa vorbește despre explorarea puterii feminine, cu toate fațetele sale. Despre această melodie, dar și despre videoclipul care o va acompania am stat de vorbă cu Teodora Moroșanu, solista trupei.

Publicat

pe

Teodora Moroșanu (Rockabella)
Teodora Moroșanu (Rockabella) │ FOTO: Anemona Petrică www.facebook.com

"Scut și Armă" expune ascultătorilor un caleidoscop de stări și experiențe resimțite parcă mai intens de colectivul feminin. Vulnerabilitatea, creativitatea și sensibilitatea se împletesc cu forța, curajul și rezistența, pictând o imagine cât se poate de autentică a feminității.

Noua piesă semnată Rockabella este acompaniată de un videoclip ce înfățișează 20 de femei din diverse domenii creative: artiste, DJ de radio, oameni de comunicare, prezentatoare TV etc. Materialul va fi prezentat în premieră pe 27 februarie, în cadrul unui concert din Expirat Halele Carol.

Rockabella îmbină influențe art-rock, indie pop și alternative în cântece-poveste despre momentele care ne transformă. Concertele lor sunt experiențe intense de sunet, lumină și culoare, vocalista Teodora Moroșanu dezvăluind publicului poveștile intime și complexe ale pieselor sale.

InfoMusic: Bună, Teodora! Ai pregătit o nouă compoziție muzicală ce abordează o tematică complexă - explorarea puterii feminine. Ce anume te-a motivat să alegi acest subiect pentru "Scut și Armă"?

Teodora: Condiția femeii m-a preocupat dintotdeauna. Poveștile Rockabella sunt adesea introspecții din perspectivă feminină. Realizarea că-mi pot fie mie însămi totul a venit după multă reflecție, căutare și terapie. Și cum îmi e obiceiul, din această reflecție, a ieșit un cântec.

InfoMusic: Povestește-mi puțin despre procesul de creație a acestui cântec. Te-ai confruntat cu anumite blocaje artistice sau dificultăți lirice având în vedere mesajul intens al piesei?

Teodora: "Scut și Armă" a fost o experiență foarte intensă pentru noi. Am vrut să ieșim din zona noastră de confort și să producem o piesă cu puternice inflexiuni pop. Pentru asta i-am cerut ajutorul lui Andi Dumitrescu, care ne-a ghidat cu răbdare spre un nou sound. Am experimentat, ne-am provocat creativitatea și suntem foarte mândri de rezultat.

Filmări videoclip "Scut și Armă"

Filmări videoclip "Scut și Armă" │ FOTO: Cristina Oltean

InfoMusic: Cum vezi relația dintre acest single și identitatea ta artistică în industria muzicală?

Teodora: Acest single marchează o transformare pentru mine personal și pentru Rockabella. Muzica noastră a evoluat foarte mult de-a lungul timpului și suntem acum într-o etapă în care vrem să venim cât mai aproape de fanii noștri și să vorbim aceeași limbă. Simt totodată că "Scut și Armă" continuă misiunea Rockabella, de a ajuta oamenii să se descopere pe ei înșiși prin puterea cântecelor-poveste.

InfoMusic: Ce speri să declanșezi în rândul ascultătorilor prin lansarea "Scut și Armă"?

Teodora: Vreau să ne gândim la felul în care, noi femeile, am fost educate, la rolul ce ne-a fost "predat" în anii de formare. La cine ne raportăm? Care sunt valorile noastre? Ce trebuie să facem pentru a reuși? Condiția femeii poartă în sine putere, intuiție și creativitate, dar adesea, mult prea multă îndoială. Vreau să acționăm autonom, independent, raportându-ne la noi însene, nu la părerea celorlalți și să lăsăm în urmă moștenirea "fetei cuminți".

InfoMusic: "Dar ce poate să vadă/ O lume întreagă cu ochii închiși / Mi-am zis, fă-te și tu oarbă / Fă-te și tu oarbă" sunt versurile care mi-au atins un punct sensibil când le-am citit. Care crezi că este cea mai fericită soluție în a jongla cu două ipostaze diametral opuse: cea de a trece cu vederea și de a juca la sigur și cea de a exprima fără menajamente propriul adevăr?

Teodora: Învăț zi de zi că trebuie să fac ce am de făcut pentru că e necesar, nu pentru că mi-e teamă de consecințe. Să joc la sigur, să mă prefac că nu văd, că nu știu, că nu-mi pasă, sunt doar răspunsuri la teamă. Dar să-mi exprim propriul adevăr, îmi este necesar. Așadar, nu cred că e bine pentru noi să jonglăm între două lumi. Cred că singura soluție este autenticitatea.

Filmări videoclip "Scut și Armă"

Filmări videoclip "Scut și Armă" │ FOTO: Cristina Oltean

InfoMusic: Videoclipul care acompaniază "Scut și Armă" prezintă 20 de femei din diverse domenii creative. Cum a fost să lucrezi împreună cu ele și cu ce amintiri ai rămas din acea experiență?

Teodora: În primul rând, sunt extrem de recunoscătoare că au fost alături de mine în acest proiect. Cu multe dintre ele am colaborat în trecut, sunt femei care m-au inspirat și m-au ajutat enorm. Pe altele abia le-am cunoscut, dar simt deja că s-a creat o legătură puternică între noi.

Ce țin minte din ziua filmării e că-mi tot spuneam să rămân prezentă și să-mi dau voie să mă bucur. Pe platou se întâmplă o sută de lucruri în același timp și e ușor să fii distras, dar eu am încercat să mă concentrez doar pe femeia din fața camerei, care, inspirată de acest cântec, s-a lăsat văzută, vulnerabilă și puternică totodată.

InfoMusic: Există anumite elemente sau simboluri din videoclip care au o semnificație aparte sau care adaugă profunzime mesajului piesei?

Teodora: Mă bucură întrebarea asta pentru că nouă ne place mult să strecurăm simboluri în videoclipuri. Veți vedea că o parte din femei poartă cămașă albă, un simbol pe care l-am mai folosit și în "Iată-ne aici", "Corp Străin", chiar și pe coperta albumului "[In]vulnerabili". Cămașa albă înseamnă pentru noi o mască, un rol pe care-l jucăm pentru a fi acceptați de cei din jur. Cămașa poartă cu sine întrebarea: ce se ascunde în spatele ei? Cine suntem fără această mască? De asemenea, unul din cele mai importante teme din poveștile Rockabella este contrastul: lumină - întuneric, minciună - adevăr, apropiere - distanță. În "Scut și Armă", femeia pasivă se confruntă cu femeia puternică și liberă, prin contrastul alb - roșu.

InfoMusic: "Scut și Armă" se va auzi live pe 27 februarie, în cadrul unui concert din Expirat. Cum te aștepți să decurgă acea seară, cum îți imaginezi că va fi publicul?

Teodora: Sunt super entuziasmată pentru acest concert. Pe lângă faptul că lansăm un cântec foarte important pentru noi, cu un videoclip ce a adus laolaltă atâtea femei minunate, o vom avea în premieră alături de noi, pe scenă, pe Beatrice Gavrilă, la chitară bass și pian. O să fie o seară minunată, iar publicul, pe care-l iubim atât de mult, ne va da curaj și încredere. Evident, după concert, stăm împreună la o poveste și un gin tonic.

InfoMusic: Dacă ai putea să iei cina cu o femeie importantă din istorie, pe cine ai alege și ce subiecte de discuție ai aborda?

Teodora: A existat în Egiptul Antic o regină pe nume Hatshepsut. Femeia asta a înfruntat un sistem patriarhal extrem de rigid, declarându-se faraon, o poziție rezervată bărbaților. Hatshepsut a răsturnat ordinea lucrurilor devenind unul dintre cei mai importanți conducători din istoria Egiptului. Mă fascinează povestea ei și dacă aș putea, aș vrea să aflu toate detaliile experienței sale. Unde și-a găsit curajul, cine i-a fost aproape, care a fost punctul de cotitură. Cu siguranță, n-o putem descrie pe Hatshepsut ca pe o "fată cuminte".

Citește în continuare

Trending