Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Câştigătoarea Eurovision 2021 a fost o piesă rock; Ce loc a obţinut Moldova

Chiar dacă Eurovision 2021 a avut doar două piese rock veritabile, acestea au fost foarte îndrăgite de public. Una a fost a Italiei, reprezentată de trupă Maneskin, cu piesa "Zitti e Buoni" şi una a Finlandei. Nordicii au fost reprezentaţi de trupă Blind Channel cu piesa "Dark Side". Marii favoriţi au fost totuşi Elveţia şi Franţa pe parcursul votării, dar totul a fost întors în ultima clipă de votul publicului.

Publicat

pe

Trupa Maneskin din Italia a câștigat finala Eurovision 2021
Trupa Maneskin din Italia a câștigat finala Eurovision 2021 │ FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

26 de ţări au concurat în marea finală Eurovision 2021, eveniment desfăşurat în Rotterdam, pe Ahoy Arena, cu 3500 de persoane prezente. Asta după un an de pauză, din cauza pandemiei. După două semifinale, una pe 18 şi una pe 20 mai au fost selectaţi 20 de participanţi la finală, plus alte 6 ţări calificate din start. Din păcate România nu se calificase după prima semifinală de pe 18 mai, iar Roxen nu a mai urcat pe scenă în marea finală.

Votarea s-a făcut în două segmente: voturile juriului, urmate de voturile publicului. Islanda nu a putut să îşi cânte piesa live, folosind un moment pre-inregistrat, deoarece delegaţia s-a confruntat cu un caz de Covid-19.

Pe măsură ce ţările îşi acordau voturile, iar Grecia şi Cipru se votau între ele şi Australia surprindea votând Malta de exemplu, doi favoriţi se poziţionau clar. Elveţia şi Franţa au condus pe rând autoritar în preferinţele juriului până la finalul acestei prime jurizări. Apoi a venit şi votul publicului, cu un moment ruşinos pentru Marea Britanie, care a primit zero puncte şi de la public şi de la juraţi. Posibilă penalizare geopolitică pentru Brexit... Şi Germania a rămas doar cu cele 3 puncte de la juriu şi zero de la public.

Nici Hooverphonic nu a mers prea bine, zecile de puncte de la juriu fiind completate de doar câteva de la public. Islanda a stat pentru câteva momente pe locul întâi, după un vot masiv al publicului, dar Italia şi numărul său rock a cucerit până la urma trofeul, lăsând Franţa şi Elveţia în urmă.

Italia a avut piesa câştigătoare:

Italia prin Maneskin a impresionat printr-un soi de rock catchy cu atitudine şi cu o voce sexy a solistului, pigmentată cu haine roşii din piele cu alură de bondage. Am avut şi solo-uri simple dar plăcute spre final şi efecte pirotehnice. Şi despre Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei s-a vorbit în seara finalei, după ce a scăpat microfonul în vreme ce îşi interpreta piesa.

În Marea Finală am avut şi un număr în care foşti câştigători ai Eurovision, inclusiv din anii '70, '80 şi '90 îşi interpretau piesele de pe acoperişurile din Rotterdam. Elena Paparizou şi Lordi au fost printre invitaţi. A fost şi un moment comic când reprezentantul Islandei a refuzat să dea punctele altcuiva decât Islandei dacă nu se cânta refrenul catchy al piesei din ţara sa.

Ce e sigur e că Italia a câştigat cu Maneskin şi la anul va organiza competiţia Eurovision 2022. Vecinii din Republica Moldova au terminat concursul pe locul 13, iar Bulgaria pe 11.

Clasamentul Eurovision 2021

  1. Italia / Måneskin – Zitti E Buoni (524 puncte)
  2. Franța /Barbara Pravi – Voilà (499 puncte)
  3. Elveția / Gjon’s Tears – Tout l’Univers (432 puncte)
  4. Islanda / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years (378 puncte)
  5. Ucraina / Go_A – Shum (364 points)
  6. Finlanda / Blind Channel – Dark Side (301 puncte)
  7. Malta / Destiny – Je Me Casse (255 puncte)
  8. Lituania / The Roop – Discoteque (220 puncte)
  9. Rusia / Manizha – Russian Woman (204 puncte)
  10. Grecia/ Stefania – Last Dance (170 puncte)
  11. Bulgaria / Victoria – Growing Up is Getting Old (170 puncte)
  12. Portugalia / The Black Mamba – Love Is On My Side (153 puncte)
  13. Moldova / Natalia Gordienko – SUGAR (115 puncte)
  14. Suedia / Tusse – Voices (109 puncte)
  15. Serbia / Hurricane – Loco Loco (102 puncte)
  16. Cipru / Elena Tsagrinou – El Diablo (94 puncte)
  17. Israel / Eden Alene – Set Me Free (93 puncte)
  18. Norvegia / TIX – Fallen Angel (75 puncte)
  19. Belgia / Hooverphonic – The Wrong Place (74 puncte)
  20. Azerbaijan / Efendi – Mata Hari (65 puncte)
  21. Albania / Anxhela Peristeri – Karma (57 puncte)
  22. San Marino / Senhit – Adrenalina (50 puncte)
  23. Olanda (Hosts)/ Jeangu Macrooy – Birth of a New Age (11 v)
  24. Spania /Blas Cantó – Voy A Querdarme (6 puncte)
  25. Germania/ Jendrik – I Don’t Feel Hate (3 puncte)
  26. Marea Britanie /James Newman – Embers (0 puncte)
Comentează

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Trending