Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2021, reprezentată de Natalia Gordienko

Pe 20 mai a avut loc a doua semifinală a competiţiei Eurovision 2021, în care 10 ţări s-au calificat în marea finală, care are loc sâmbătă, pe 22 mai la Rotterdam. Dacă România nu a trecut de prima semifinală, ei bine au făcut-o Republica Moldova şi Bulgaria, vecinele noastre. Avem lista completă cu calificaţi în articol.

Publicat

pe

Republica Moldova calificare Eurovision 2021 Natalia Gordienko
Republica Moldova calificare Eurovision 2021 Natalia Gordienko │ FOTO: EBU / ANDRES PUTTING

Ediţia cu numărul 65 a concursului Eurovision are loc în acest an în arena Ahoy din Rotterdam. Acolo s-a aflat public la cele două semifinale, cu 3500 de persoane prezente, adică 20% din capacitatea arenei. Republica Moldova s-a remarcat prin prestaţia Nataliei Gordienko, care a cântat piesa "Sugar" şi a ţinut cea mai lungă notă a serii, 17 secunde. Melodia este compusă de către vedetele pop Dimitris Kontopoulos şi Philipp Kirkorov, iar versurile poartă semnătura lui Mikhail Gutseriyev şi Sharon Vaughn, care au creat multiple alte piese participante la Eurovision.

Natalia Gordienko are 33 de ani şi s-a născut la Chişinău, câştigând în 2006 un premiou important la Internaţional Arts Festival Slavianski Bazaar din Vitebsk, Belarus. În 2008 primea titlul onorific de "Artist Emerit" al Moldovei. Nu este prima sa participare la Eurovision, ea încercându-şi norocul şi în 2006 alături de Arsenie Todiras de la O-Zone.

Moldova a obţinut cel mai bun rezultat la Eurovision în 2017, cu piesa "Hey Mamma", cântată de Sunstroke Project, care a ocupat locul 3 în finală.

17 artişti au concurat în seara de joi, 20 mai, reprezentaţi ai ţărilor San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia şi Danemarca.

Mai departe au mers 10 artişti/trupe, reprezentând următoarele ţări:

  • Albania: Anxhela Peristeri - Karma
  • Bulgaria: Victoria - Growing Up Is Getting Old
  • Finlanda: Blind Channel - Dark side
  • Grecia: Stefania - Last Dance
  • Islanda: Daði og Gagnamagnið - 10 Years
  • Moldova: Natalia Gordienko - Sugar
  • Portugalia: The Black Mamba - Love Is On My Side
  • San Marino: Senhit feat Flo Rida - Adrenalina
  • Serbia: Hurricane - Loco Loco
  • Elveţia: Gjon's Tears - Tout L'Univers

Finlanda a avut o piesă rock catchy, iar Islanda a prezentat un moment înregistrat, având un caz  de Covid printre artişti.

Primii finalişti i-am aflat marţi, iar din păcate România (Roxen) nu se numără printre ei. Pe 18 mai s-au calificat mai departe artişti din Lituania, Rusia, Suedia, Cipru, Norvegia, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina şi Malta. Lor li se alătura cei calificaţi direct în finală, tari ca Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania şi Olanda.

Finala va avea loc sâmbătă, începând cu ora 22:00 şi va fi transmisă de TVR 1. Republica Moldova va cânta în a doua jumătate a marii finale.

Comentează

Trending