Urmărește-ne în Social Media

Maneskin - The Driver

Maneskin a lansat un nou videoclip la nici o săptămână după excelentul "Valentine". De această dată primim un clip pentru piesa "The Driver", care are uşoare influenţe de reggae, pe alocuri punk şi metal chiar.

"The Driver" este una dintre piesele misterioase Maneskin cântate live pe parcursul acestui an şi care a ajuns pe noua ediţie a albumului "RUSH", "|RUSH! (Are U Coming?)", lansată pe 10 noiembrie 2023. Includea 5 piese noi, printre care şi "Valentine", dar şi "The Driver". Totul începuse pe 1 septembrie 2023, atunci când s-a lansat single-ul "Honey (Are U Coming?)", poate cea mai catchy creaţie a formaţiei italiene de la "Zitti e Buoni" încoace.

Revenind la "The Driver", videoclipul oficial îi prezintă pe Damiano David, Victoria de Angelis, Thomas şi Ethan cântând pe un heliport de pe acoperişul unui hotel. Asta se întâmplă imediat după apus, când lumina crepusculului îi învăluie pe cei 4 muzicieni îmbrăcaţi la 4 ace. Sunt filmaţi de o cameră cu travel (aş fi zis dronă, dar e prea stabilă), cu cadre fixate pe feţele expresive ale artiştilor.

Lumina roşie care pâlpâie contribuie la dramatismul acestei filmări altminteri elegante şi cumva tipice pentru clipurile formaţiilor rock. Câte band-uri nu s-au filmat pe heliporturi? Unele au şi ţinut concerte astfel şi mă gândesc la Behemoth spre exemplu.

Maneskin a explodat în popularitate în social media şi pe YouTube în ultima săptămână, acordând interviuri, ţinând concerte live şi fiind omniprezentă online. Am aflat cu această ocazie ca piesa preferată a lui Damiano este "Torna a Casa" şi că titlul de fashionista al grupului se dispută între Victoria şi Thomas.

S-a discutat mult şi despre pronunţia corectă a numelui trupei, între "Maneskin", care vine mai uşor italienilor şi "Moneskin", care e corectă fonetic pentru ca provenienţă numelui este nordică de fapt. Cine vrea să vadă Maneskin în perioada următoare, o poate face în Australia la Brisbane şi Sydney, apoi în decembrie la Tokyo.

Vom avea şi opriri în Europa, în Dublin pe 14 decembrie, Manchester şi ştiu că era şi un concert plănuit pentru Budapesta. La anul italienii sunt deja confirmaţi penru Rock Im Park la Nuremberg şi Nova Rock Festival.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Maneskin a cântat live o piesă nouă, "The Driver"

Maneskin nu se opreşte la debutul piesei "Honey" şi ne oferă încă un track nou, pe care l-a interpretat live în premieră. Se numeşte "The Driver" şi e ceva mai rock decât ultimele release-uri.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Sony Music

Maneskin a pornit turneul global la Hannover EXPO Plaza în Germania, pe 3 septembrie 2023. Cei prezenţi au avut parte de un set de 20 de piese, printre care şi hitul care a câştigat Eurovision 2021, "Zittie E Buoni", dar şi "I Wanna Be Your Slave". Nu a lipsit coverul "Beggin'", dar şi un alt cover surpriză, "Girls & Boys" de la Blur, plus "Iron Sky" de la Paolo Nutini.

Pe noi ne interesează totuşi mai mult noul tack "The Driver", care s-a regăsit în mijlocul setlist-ului. Începe ca o baladă, cu o voce dramatică a lui Damiano, care din nou îşi înălţă glasul, cum a făcut-o şi pe "Honey" de altfel. E mult dramatism şi un aer cinematic al acestui single. Ceea ce auzim totuşi la chitară se duce mai degrabă înspre metal şi mult mai mult decât a făcut-o grupul italian până acum.

Pentru Maneskin urmează un ultim concert în Europa, la Nancy, pe 6 septembrie. Apoi vine etapa americană şi canadiană a turneului, după care îi vedem pe Damiano and co în Mexico City, Rio, Singapore, Autralia, Japonia. Gurile rele spun că Damiano trece printr-o despărţire şi e foarte inspirat pentru a crea piese noi.

Ce e drept trupa de abia ne-a oferit un album nou în 2023, "Rush!", de pe care s-au desprins single-urile "Mammamia", "Supermodel", "The Loneliest", "Gossip" şi "Baby Said". Pe lângă Eurovision şi SanRemo, grupul are la activ şi premii MTV Europe Music Awards, Billboard Music, AMA şi nominalizări Grammy.

Îi aşteptăm în România, dar mai degrabă îi vedem în Budapesta sau Manchester în decembrie.

Grupul s-a remarcat în 2017, când a terminat pe locul 2 sezonul 11 al "X Factor Italia". Ulterior câştiga Eurovision 2021, reprezentând Italia şi a devenit prima trupă italiană care a pătruns în top 10 UK SIngles Chart.

Citește în continuare

Premii muzicale

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids cântă la MTV VMAs 2023

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids sunt primii artiști confirmați ca performeri la Gala MTV Video Music Awards de anul acesta. Evenimentul va avea loc pe 12 septembrie la Arena Prudential Center din Newark.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Ilaria Ieie / Sony Music

Pentru al doilea an consecutiv, Maneskin va urca pe scena galei MTV Video Music Awards. Trupa va cânta live un nou single intitulat "Honey (Are You Coming?)". De asemenea, italienii sunt nominalizați la categoria "Best Rock" cu piesa "The Loneliest", extrasă de pe recentul lor album, "RUSH!".

Demi Lovato revine pe scena VMA după șase ani. Pe lângă show-ul live, cântăreața este nominalizată la două categorii, "Best Pop" și "Video For Good", pentru single-ul "Swine".

Karol G își va face debutul la MTV Video Music Awards și este nominalizată pentru trei premii, inclusiv unul dintre cele mai râvnite - "Artist of the Year".

Trupa K-pop Stray Kids își face și ea debutul la VMA și va interpreta "S-Class", de pe ultimul său album, "5-Star".

Taylor Swift, Doja Cat și SZA se află în topul nominalizările din acest an, cu opt, respectiv șase nominalizări. Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo și Sam Smith au primit câte cinci nominalizări. Mai mult, toți cei opt artiști menționați se află în cursa pentru trofeul "Video of the Year".

MTV VMAs 2023 a doborât și recordul pentru cel mai mare număr de nominalizați. Un total de 35 de artiști, inclusiv Ice Spice, GloRilla, Kim Petras, Reneé Rapp și boygenius au primit prima nominalizare la VMA.

Citește în continuare