Urmărește-ne în Social Media

Maneskin - The Driver

Maneskin a lansat un nou videoclip la nici o săptămână după excelentul "Valentine". De această dată primim un clip pentru piesa "The Driver", care are uşoare influenţe de reggae, pe alocuri punk şi metal chiar.

"The Driver" este una dintre piesele misterioase Maneskin cântate live pe parcursul acestui an şi care a ajuns pe noua ediţie a albumului "RUSH", "|RUSH! (Are U Coming?)", lansată pe 10 noiembrie 2023. Includea 5 piese noi, printre care şi "Valentine", dar şi "The Driver". Totul începuse pe 1 septembrie 2023, atunci când s-a lansat single-ul "Honey (Are U Coming?)", poate cea mai catchy creaţie a formaţiei italiene de la "Zitti e Buoni" încoace.

Revenind la "The Driver", videoclipul oficial îi prezintă pe Damiano David, Victoria de Angelis, Thomas şi Ethan cântând pe un heliport de pe acoperişul unui hotel. Asta se întâmplă imediat după apus, când lumina crepusculului îi învăluie pe cei 4 muzicieni îmbrăcaţi la 4 ace. Sunt filmaţi de o cameră cu travel (aş fi zis dronă, dar e prea stabilă), cu cadre fixate pe feţele expresive ale artiştilor.

Lumina roşie care pâlpâie contribuie la dramatismul acestei filmări altminteri elegante şi cumva tipice pentru clipurile formaţiilor rock. Câte band-uri nu s-au filmat pe heliporturi? Unele au şi ţinut concerte astfel şi mă gândesc la Behemoth spre exemplu.

Maneskin a explodat în popularitate în social media şi pe YouTube în ultima săptămână, acordând interviuri, ţinând concerte live şi fiind omniprezentă online. Am aflat cu această ocazie ca piesa preferată a lui Damiano este "Torna a Casa" şi că titlul de fashionista al grupului se dispută între Victoria şi Thomas.

S-a discutat mult şi despre pronunţia corectă a numelui trupei, între "Maneskin", care vine mai uşor italienilor şi "Moneskin", care e corectă fonetic pentru ca provenienţă numelui este nordică de fapt. Cine vrea să vadă Maneskin în perioada următoare, o poate face în Australia la Brisbane şi Sydney, apoi în decembrie la Tokyo.

Vom avea şi opriri în Europa, în Dublin pe 14 decembrie, Manchester şi ştiu că era şi un concert plănuit pentru Budapesta. La anul italienii sunt deja confirmaţi penru Rock Im Park la Nuremberg şi Nova Rock Festival.

Comentarii

Lifestyle

Damiano David (Maneskin) este protagonistul unei reclame la Maserati - VIDEO

Maserati a lansat oficial campania "It Turns You On", ce îl are ca protagonist pe seducătorul muzician și compozitor italian Damiano David. A devenit cunoscut publicului larg datorită trupei Maneskin, din care face parte alături de Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi.

Publicat

pe

Damiano David reclamă Maserati
Damiano David reclamă Maserati │ FOTO: captură YouTube / Maserati

Damiano dezvăluie (dacă mai era nevoie) că italienii au acel ceva care îi face unici:

"Italienii...Oriunde mergem: bum!
Lucrurile se activează. Este despre energia pe care o transmitem. Adică... ai observat vreodată când intri într-un loc... felul în care se uită la noi?
Toată lumea se îndrăgostește de noi. Toți vor să fie ca noi. Poate datorită felului în care arătăm. Felului în care ne mișcăm. Sau probabil că este modul în care trăim.
Aducem optimism peste tot în jurul nostru. Pornim conversații. Noi dăm startul petrecerilor. Îi facem pe oameni să izbucnească în râs. Schimbăm dispoziții.
Cu noi, totul prinde viață.
Entuziasm: pornit.
Pasiune: pornită.
Viață: pornită."

Noua reclamă de la Maserati a fost regizată de Gabriele Mainetti, cu Diego Indraccolo drept DoP. Fotografii Paolo Zerbini și Max Sarotto au realizat o ședință foto care să completeze povestea "It turns you on" și să celebreze tot ceea ce înseamnă Maserati: pasiune, viziune, inovație, spirit italian, intuiție, dăruire și entuziasm. Stilul campaniei încântă și inspiră modul în care arătăm, felul în care ieșim în evidență sau cum pur și simplu ne trăim viața.

Atmosfera clipului încapsulează acea dolce vita, spiritul italian sofisticat, admirat și iubit în întreaga lume. Un tânăr șarmant pleacă cu mașina lui, un Maserati GranTurismo Folgore, prima mașină 100% electrică de la Maserati.

Tema centrală a campaniei este viața și cum poate ea fi savurată la bordul celor trei creații Folgore Maserati: cea menționată anterior, GranCabrio Folgore, un model decapotabil, și Grecale Folgore, un SUV puternic și luxos, de înaltă performanță, exact ca cei doi frați ai săi electrici.

Maserati Folgore. It Turns You On (Featuring Damiano David)

Citește în continuare