Urmărește-ne în Social Media

Maneskin - Off My Face

Maneskin a lansat piesa şi videoclipul "Off My Face", de departe cea mai dansabilă melodie a sa din ultima vreme. Este al treilea single extras de pe versiunea extinsă a albumului "RUSH!".

Totul începea cu sosirea lui "Honey (Are U Coming?") pe 1 septembrie 2023, ca prim single de pe viitorul LP. Am aflat ulterior că "RUSH (Are U Coming?)" avea să se lanseze pe 10 noiembrie, cu 5 piese complet noi. E drept că ele s-au mai auzit în live-urile formaţiei italiene, mai ales "The Driver".

De altfel, "The Driver" a fost lansată ca single cu videoclip la o săptămână după noua variantă de album. "Off My Face" este al treilea single şi e un track ceva mai jucăuş, care canalizează tot hedonismul trăit de Damiano David and co pe parcursul turneelor din ultimii ani. Filmaţi de aproape, dar cu unghi destul de larg încă, artiştii sunt cât se poate de posh şi răsfăţaţi în faţa camerei.

Damiano este acum blond, basul e ritmat, iar chitara a păstrat din influenţele lui Tom Morello, cu care Maneskin a colaborat pe piesa "Gossip". În principiu mult joc de pedală wah. Thomas Raggi pare a se distra de minune în acest clip, chitaristul fiind folosit ca o... chitară de către Damiano de multe ori.

Maneskin tocmai s-a viralizat în SUA, deoarece Dolly Parton a lasnat o nouă ediţie a albumului său "Rockstar" (una deluxe), care include şi o colaborare cu trupa italiană. Câştigătorii Eurovision 2021 o ajută pe legenda country şi rock să dea un nou suflu piesei "Jolene".

Maneskin e poate trupă care a explodat cel mai rapid pe marea scenă a muzicii mainstream în ultimii 3 ani. De la necunoscuţi din Italia, cei 4 au ajuns vedete globale, cu turnee sold out în State, Australia, Europa. Activi din 2016, tinerii trecuţi puţin peste 20 de ani au deja premii Eurovision şi SanRemo la activ, plus o nominalizare la Grammy. Au deja 40 de milioane de discuri vândute.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Maneskin a cântat live o piesă nouă, "The Driver"

Maneskin nu se opreşte la debutul piesei "Honey" şi ne oferă încă un track nou, pe care l-a interpretat live în premieră. Se numeşte "The Driver" şi e ceva mai rock decât ultimele release-uri.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Sony Music

Maneskin a pornit turneul global la Hannover EXPO Plaza în Germania, pe 3 septembrie 2023. Cei prezenţi au avut parte de un set de 20 de piese, printre care şi hitul care a câştigat Eurovision 2021, "Zittie E Buoni", dar şi "I Wanna Be Your Slave". Nu a lipsit coverul "Beggin'", dar şi un alt cover surpriză, "Girls & Boys" de la Blur, plus "Iron Sky" de la Paolo Nutini.

Pe noi ne interesează totuşi mai mult noul tack "The Driver", care s-a regăsit în mijlocul setlist-ului. Începe ca o baladă, cu o voce dramatică a lui Damiano, care din nou îşi înălţă glasul, cum a făcut-o şi pe "Honey" de altfel. E mult dramatism şi un aer cinematic al acestui single. Ceea ce auzim totuşi la chitară se duce mai degrabă înspre metal şi mult mai mult decât a făcut-o grupul italian până acum.

Pentru Maneskin urmează un ultim concert în Europa, la Nancy, pe 6 septembrie. Apoi vine etapa americană şi canadiană a turneului, după care îi vedem pe Damiano and co în Mexico City, Rio, Singapore, Autralia, Japonia. Gurile rele spun că Damiano trece printr-o despărţire şi e foarte inspirat pentru a crea piese noi.

Ce e drept trupa de abia ne-a oferit un album nou în 2023, "Rush!", de pe care s-au desprins single-urile "Mammamia", "Supermodel", "The Loneliest", "Gossip" şi "Baby Said". Pe lângă Eurovision şi SanRemo, grupul are la activ şi premii MTV Europe Music Awards, Billboard Music, AMA şi nominalizări Grammy.

Îi aşteptăm în România, dar mai degrabă îi vedem în Budapesta sau Manchester în decembrie.

Grupul s-a remarcat în 2017, când a terminat pe locul 2 sezonul 11 al "X Factor Italia". Ulterior câştiga Eurovision 2021, reprezentând Italia şi a devenit prima trupă italiană care a pătruns în top 10 UK SIngles Chart.

Citește în continuare

Premii muzicale

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids cântă la MTV VMAs 2023

Maneskin, Demi Lovato, Karol G și Stray Kids sunt primii artiști confirmați ca performeri la Gala MTV Video Music Awards de anul acesta. Evenimentul va avea loc pe 12 septembrie la Arena Prudential Center din Newark.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Ilaria Ieie / Sony Music

Pentru al doilea an consecutiv, Maneskin va urca pe scena galei MTV Video Music Awards. Trupa va cânta live un nou single intitulat "Honey (Are You Coming?)". De asemenea, italienii sunt nominalizați la categoria "Best Rock" cu piesa "The Loneliest", extrasă de pe recentul lor album, "RUSH!".

Demi Lovato revine pe scena VMA după șase ani. Pe lângă show-ul live, cântăreața este nominalizată la două categorii, "Best Pop" și "Video For Good", pentru single-ul "Swine".

Karol G își va face debutul la MTV Video Music Awards și este nominalizată pentru trei premii, inclusiv unul dintre cele mai râvnite - "Artist of the Year".

Trupa K-pop Stray Kids își face și ea debutul la VMA și va interpreta "S-Class", de pe ultimul său album, "5-Star".

Taylor Swift, Doja Cat și SZA se află în topul nominalizările din acest an, cu opt, respectiv șase nominalizări. Kim Petras, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo și Sam Smith au primit câte cinci nominalizări. Mai mult, toți cei opt artiști menționați se află în cursa pentru trofeul "Video of the Year".

MTV VMAs 2023 a doborât și recordul pentru cel mai mare număr de nominalizați. Un total de 35 de artiști, inclusiv Ice Spice, GloRilla, Kim Petras, Reneé Rapp și boygenius au primit prima nominalizare la VMA.

Citește în continuare