Urmărește-ne în Social Media

Maneskin - Trastevere

Maneskin întregeşte cvintetul de piese noi de pe albumul său de final de an, "RUSH!", odată cu lansarea single-ului "Trastevere". De această primim un videoclip ceva mai intim, în care Damiano şi colegii cântă la chitară acustică.

"Trastevere" primeşte un videoclip ciudat, în ideea că Victoria de Angelis nu primeşte timp în faţa camerei deloc. E o baladă moale, cu chitară acustică şi vocea lui Damiano în prim plan. Este de asemenea genul acela de cântec care ia naştere mai degrabă la un foc de tabără şi nu într-o cameră de hotel în timpul unui turneu.

În videoclip îi vedem pe Damiano David, solistul Maneskin, alături de Thomas Raggi, chitaristul grupului şi Ethan, toboşarul. În mod surprinzător acesta din urmă primeşte de asemenea rol de trubadur la chitară. Pe parcursul lunii noiembrie am mai primit 3 single-uri şi 3 videoclipuri pentru ediţia extinsă a albumului "RUSH!": "Off My Face", "The Driver", "Valentine".

Noutăţile începuseră pe 1 septembrie 2023, odată cu piesa "Honey (Are U Coming?)", cea mai catchy dintre cele 5 track-uri noi de pe LP-ul extins. În aceste zile îi găsim pe Damiano şi compania în Australia, continuând turneul global. În decembrie îi mai vedem în Tokyo, dar şi în Irlanda, pe 14 decembrie şi în Manchester, pe 19. Pentru 2024 au deja rezervate apariţii la Rock Im Park în iunie şi Nova Rock în Austria.

Greu de crezut că povestea Maneskin a început prin 2016, când artiştii erau doar nişte liceeni. Ulterior aveau să ajungă în etapele superioare ale concursului X Factor Italia, în 2017. Au terminat pe locul 2 acolo. Apoi în 2021 au câştigat în acelaşi an festivalul SanRemo, dar şi Eurovision 2021, cu piesa "Zitti e Buoni".

Grupul a lansat 3 albume până acum, "Il ballo della vită" (2018), "Teatro d'ira: Vol I" (2021) şi "Rush!" 2023. Are nu mai puţin de 34 de discuri de platină şi 7 de aur, vânzând 1 milion de albume doar în Italia, după explozia de la Eurovision.

Comentarii

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Muzică nouă

Maneskin a cântat live o piesă nouă, "The Driver"

Maneskin nu se opreşte la debutul piesei "Honey" şi ne oferă încă un track nou, pe care l-a interpretat live în premieră. Se numeşte "The Driver" şi e ceva mai rock decât ultimele release-uri.

Publicat

pe

Maneskin (2023)
Maneskin (2023) │ FOTO: Sony Music

Maneskin a pornit turneul global la Hannover EXPO Plaza în Germania, pe 3 septembrie 2023. Cei prezenţi au avut parte de un set de 20 de piese, printre care şi hitul care a câştigat Eurovision 2021, "Zittie E Buoni", dar şi "I Wanna Be Your Slave". Nu a lipsit coverul "Beggin'", dar şi un alt cover surpriză, "Girls & Boys" de la Blur, plus "Iron Sky" de la Paolo Nutini.

Pe noi ne interesează totuşi mai mult noul tack "The Driver", care s-a regăsit în mijlocul setlist-ului. Începe ca o baladă, cu o voce dramatică a lui Damiano, care din nou îşi înălţă glasul, cum a făcut-o şi pe "Honey" de altfel. E mult dramatism şi un aer cinematic al acestui single. Ceea ce auzim totuşi la chitară se duce mai degrabă înspre metal şi mult mai mult decât a făcut-o grupul italian până acum.

Pentru Maneskin urmează un ultim concert în Europa, la Nancy, pe 6 septembrie. Apoi vine etapa americană şi canadiană a turneului, după care îi vedem pe Damiano and co în Mexico City, Rio, Singapore, Autralia, Japonia. Gurile rele spun că Damiano trece printr-o despărţire şi e foarte inspirat pentru a crea piese noi.

Ce e drept trupa de abia ne-a oferit un album nou în 2023, "Rush!", de pe care s-au desprins single-urile "Mammamia", "Supermodel", "The Loneliest", "Gossip" şi "Baby Said". Pe lângă Eurovision şi SanRemo, grupul are la activ şi premii MTV Europe Music Awards, Billboard Music, AMA şi nominalizări Grammy.

Îi aşteptăm în România, dar mai degrabă îi vedem în Budapesta sau Manchester în decembrie.

Grupul s-a remarcat în 2017, când a terminat pe locul 2 sezonul 11 al "X Factor Italia". Ulterior câştiga Eurovision 2021, reprezentând Italia şi a devenit prima trupă italiană care a pătruns în top 10 UK SIngles Chart.

Citește în continuare