Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Festivalul Woodstock '99 va fi prezentat într-o serie documentară produsă de Netflix

Netflix lucrează la o serie axată pe celebrul festival de muzică Woodstock ’99, un eveniment de patru zile conceput pentru a sărbători aniversarea de 30 de ani a festivalului original Woodstock din 1969. Găsești mai multe detalii în articol.
Public concert

Publicul la concertul COMA - Orizont (2016)

Potrivit Deadline, Netflix face echipă cu compania de producție Raw - studioul din spatele producțiilor "Don't F**k With Cats" și "Fear City: New York vs. Mafia" și cu BBH Entertainment, care a coprodus filmul-concert "Depeche Mode 2019 Spirits in the Forest" - pentru un nou serial documentar despre Woodstock '99. Noul proiect se află la acest moment în curs de dezvoltare.

Documentarul va expune adevărata poveste din spatele a ceea ce se dorea a fi "trei zile de pace, dragoste și muzică". Conținând imagini de arhivă nevăzute și mărturii intime ale oamenilor din culise, seria va dezvălui istoria nespusă a unui moment muzical reper care a modelat peisajul cultural al unei întregi generații.

Woodstock '99 a atras peste 400.000 de oameni în decursul a patru zile din iulie 1999. Evenimentul a fost distrus de mai mulți factori, în special organizarea proastă, vremea caniculară și vânzătorii lacomi. A fost extrem de cald, dar sticlele de apă erau foarte scumpe și nu existau suficiente fântâni (sau băi) gratuite pentru sutele de mii de participanți, astfel încât oamenii s-au enervat, s-au îmbolnăvit și au fost violenți. Au existat, de asemenea, acuzații de agresiune sexuală care au dus la procese împotriva promotorilor.

Dar poate cel mai agresiv eveniment a venit în cea de- a patra zi, în timpul concertului de închidere a festivalului, susținut de Red Hot Chili Peppers. Participanții au folosit lumânările din producție pentru a aprinde placajul ridicat pentru a împiedica accesul persoanelor care nu aveau bilet de intrare. A izbucnit o adevărată învălmășeală, festivalierii au jefuit bancomate și au distrus corturile vânzătorilor. Woodstock '99 s-a încheiat cu zeci de arestări și mii de răniți.

Netflix nu este la prima abordare de acest tip. Un alt eveniment despre un dezastru muzical este prezentat în documentarul "FYRE: The Greatest Party That Never Happened", ce a fost lansat în 2019.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ed Sheeran a devenit tătic pentru prima oară

În vârstă de 29 de ani, Ed Sheeran și soția sa, Cherry Seaborn, au devenit fericiții părinți ai unei fetițe....

Închide