Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deftones a lansat albumul "Ohms": 10 piese heavy ca pe vremuri se pot asculta pe YouTube

Deftones a lansat albumul "Ohms", primul său LP din ultimii 4 ani şi o revenire la sound-ul clasic. Cele 10 piese noi se pot asculta pe Spotify şi pe Apple Music, dar se găsesc gratuit pe YouTube şi în articolul de mai jos. Este al nouălea album Deftones şi îl disecăm mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Deftones Ohms
Coperta album Deftones Ohms │ FOTO: Ohms

Au trecut 4 ani de la lansarea lui "Gore" în 2016, care a inclus elemente electronice şi o colaborare cu Jerry Cantrell de la Alice în Chains. De această dată avem Deftones pur, poate cel mai apropiat material discografic de legendarul "White Pony". Producătorul executiv al acestui disc este Terry Date, care a colaborat cu trupa la primele 4 albume, dar şi la cel anulat "Eros" din 2008. Faţă de alte formaţii, Deftones nu a avut 30-40 de piese din care a selectat 10, ci a compus doar 10 melodii şi atât.

Chino Moreno, solistul Deftones a explicat procesul creativ astfel:

Am înregistrat "Gore" în Los Angeles şi eram departe de acasă. Nu dormeam în propriul pat, nu îmi găteam propria mâncare, trăiam ca în turneu. Eram în studio în fiecare zi şi trebuia să terminăm totul... dar acela nu era elementul meu. Eram departe de casă.

Cred că acest sentiment de dorinţă de a termina ceva într-un mod cât mai rapid este motivul pentru care discul a ieşit în acel mod, în care reflecta că nu am ajuns "acolo". Poate că nu am explorat destul şi nu am permis să se întâmple natural procesul creativ. Am învăţat din acel proces şi suntem la un punct în carieră când putem să o luăm încet, mai ales în aceste zile, când suntem cu toţii blocaţi. Am fost capabili să finalizăm piesele de această dată şi să explorăm toate direcţiile.

Noul album îl găseşte pe Chino ţipând şi făcând vocalize ca la început de carieră. Riff-urile sunt catchy, dar şi foarte dure şi sunt momente când alunecăm de la rock alternativ hardcore la nu metal. Un secret din spatele acestui sunet este o chitară cu 9 corzi a lui Stephen Carpenter, care s-a văzut în video-ul "Ohms". Cine a apreciat "Minerva", "Hole In the Earth" 'si "Around the Fur" va adora noile piese. "Pompeji" e poate cea mai interesantă.

"Ohms" a fost promovat până acum cu track-ul titular şi cu piesa "Genesis" ca single-uri. În plus, Deftones aniversează 20 de ani de "White Pony" în acest an şi a lansat o bere White Pony recent. Va debuta şi o ediţie Deluxe a acelui LP, dar şi un album de remixuri "Black Stallion".

Playlist "Ohms":

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Electric Castle se amână pentru a doua oară consecutiv; festivalul își va deschide porțile în 2022

Vara aceasta nu sună promițător din punct de vedere concertistic. Organizatorii Electric Castle s-au văzut nevoiți să reprogrameze ediția din acest an pentru 2022. Cu toate acestea, avem și o veste bună. Detalii în articol.

Publicat

pe

Electric Castle Festival 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În ciuda unei declarații optimiste din partea lui Emil Boc, care era de părere că UNTOLD și Electric Castle ar avea șanse mari să fie reluate anul acesta, iată că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Astăzi, organizatorii EC au anunțat reprogramarea evenimentului pentru anul viitor. Astfel, cea de-a opta ediție Electric Castle va avea loc în perioada 13-17 iulie 2022. Biletele deja achiziționate rămân valabile, existând și alte opțiuni, ce vor fi dezvăluite în curând.

Vestea bună pentru festivalieri este că organizatorii au reușit să reconfirme cei trei headlineri - Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones.

"În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021.
E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa", este o parte din mesajul transmis de organizatori.

Cea de-a opta ediție Electric Castle ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15-19 iulie 2020 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca. Apoi, festivalul a fost reprogramat pentru 14 - 18 iulie 2021, iar acum EC a suferit a doua amânare consecutivă. Poate că a treia oară va fi cu noroc, lucru pe care atât festivalierii, cât și organizatorii și-l doresc:

"Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară.
De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending