Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Kirk Hammett dezvăluie ce ar schimba dacă ar lua-o de la început și care e coverul preferat înregistrat cu Metallica

Chitaristul Metallica, Kirk Hammett, are un mare regret în legătură cu perioada tinereții sale. Deși e convins că a învățat din greșeli, și-ar fi dorit să aibă maturitatea de acum mult mai devreme.

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Kirk Hammett a vorbit în cadrul unui Q&A găzduit de Kerrang despre problemele pe care i le-a cauzat consumul de alcool, mărturisind că dacă ar putea schimba ceva în legătură cu începuturile sale în muzică, ar alege să renunțe la băutură mult mai devreme decât a făcut-o.

"M-aș fi oprit din băut acum 10 - 15 ani în urmă. Nu mă înțelege greșit, m-am simțit bine fiind un alcoolic lunatic, dar apoi totul s-a întors împotriva mea.

De fiecare dată când consumam alcool, se întorcea împotriva mea, în loc să mă ajute să mă bucur de un timp al meu, recreativ. Asta e chestia cu alcoolul: dacă nu ești atent și ceva se întâmplă, ți se poate întoarce împotrivă, și înainte să-ți dai seama, nu mai deții controlul asupra situației.

Vreme de decenii întregi am obișnuit să ies în oraș după show-uri și să continui distracția toată noaptea. Mă întorceam apoi în camera de hotel și cântam la chitară pentru două sau trei ore, fără să-mi mai amintesc nimic a doua zi", a povestit Kirk.

"Simt că încă mă dezvolt ca muzician și îmi place să am această claritate a minții"

Alcoolul l-a împiedicat de multe ori pe Kirk să-și continue o idee pe care o avusese în seara precedentă, realizând după ce a renunțat la băutură cât de ușor îi era să compună.

"Încercam să văd ce am înregistrat și-mi spuneam <<Ce naiba e porcăria asta?>>. Am făcut chestia asta decenii întregi. M-am lăsat de băut, iar acum mă întorc în cameră, cânt la chitară și îmi amintesc totul a doua zi! Pot să continui de unde am rămas cu o seară înainte.

Simt că încă mă dezvolt ca muzician și îmi place să am această claritate a minții și această relație puternică cu muzica și cu instrumentul meu. Mi-aș fi dorit să fi ajuns în acest punct mai devreme. Dar asta e, totul se întâmplă cu un motiv."

În cadrul Q&A-ului, Kirk a vorbit și despre coverul său preferat pe care l-a cântat alături de colegii din Metallica.

""Last Caress" [de la Misfits] e una dintre piesele alea foarte tari. E atât de rapidă și la obiect. Iubesc multe dintre coverurile pe care le facem", a mărturisit chitaristul.

În prezent, Kirk Hammett și colegii din Metallica se mențin în atenția publicului prin publicarea săptămânală a unor concerte memorabile din arhiva trupei. Există posibilitatea ca formația să înregistreze un nou album pe vreme de pandemie, Lars Ulrich indicând că s-a gândit la acest scenariu.

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Keanu Reeves este de părere că "The Matrix 4" are un scenariu "cu adevărat special"

Într-un interviu recent, Keanu Reeves a menționat că scenariul noii pelicule l-a convins să intre din nou în rolul lui...

Închide